zyp
   #11
 453     0
Synest denne løsningen virket fullkommen og brukervennlig, med eller uten lagring. Eg vet ikke om det er en "overkill" sikkerhetsløsning?

Ubiquiti lager gode produkter som er fornuftig priset. Overkill koster ikke så mye ekstra, så jeg anbefaler også at du enten går for en USG eller en EdgeRouter.

Unifi har hyllevare for dette. Som beskrevet over. Den skriver over etter en stund, så skriver over. Noe statistikk lagres «evig .

Mulig du har rett. Jeg kjenner til DPI-funksjonaliteten, men av det jeg har sett fører den bare overordnet statistikk over trafikken som kommer fra hver enhet, ikke en fullstendig logg over nøyaktig hvilken enhet som har hatt utgående trafikk på port X ved klokkeslett Y.

   #12
 2 380     Asker     0
Sistnevnte er nok da det ikke er lovlig:)

Man skal kun lagre hva man har bruk for. Det er politiets oppgave å bevise en evt kriminell handling. Det er ikke hjemmel for å lagre data, slik at man potensielt kan hjelpe til i en straffesak. 
Signatur
   #13
 5 500     0
Du vil ikke bare vurdere å bare la utleiedelen ha eget abonnement da? Da er det to separate IP-adresser ut, ferdig med det.. Nå begynner det å bli noen år siden jeg leide hybler, men da var dette helt vanlig. Riktignok ISDN, ikke fiber, men samme prinsipp.

Evt kan selvsagt du betale det, og trekke fra på skatten, men da er du vel juridisk like langt.
  (trådstarter)
   #14
 67     0
Takker for svar igjen!

Har vært i dialog med Telenor, som mente det var greiest å holde på en linje og lage gjestenett hvis det viser seg å være en god nok løsning.

Eg har blitt litt nysgjerrig på USG-Switch-Accesspoint oppsett og lurer på om det er verdt innvesteringen, kontra å bare bruke routeren fra Telenor ?

Er i tenkeboksen enda.. Laughing
TSt
   #15
 7 026     0
Enig at en må skille med gjestenett eller liknende ellers vil en med fiber ha linje som er mer en nok og dele, er jo dumt å legge igjen 500-1100 kr til en opratør i mnd i stedenfor å kunne få den som leie. Men lurt å leie ut uten at det er i kontrakten slik at en ikke får noe erstatningskrav ved evt feil på tjeneste.  

En trenger heller ikke involvere leverandøren for mye i slike saker siden denne bruken er helt på kanten av skriftlige brukervilkår men helt innenfor det de er med på når de bygger ut og leverer første gang så de er ikke helt konsekvente.  

Jeg fikk privat abonnement på et hus som ikke er bolig men jeg må stå som eier selv om det er en annen betaler. Spilte med åpne kort, sparte bare på  henvendelsen og tilbudet jeg fikk til senere som bevis.