719    26    4  

Internett og tv i gjestehus

 12     0
Hei

Vi har altibox i huset og ønsker å trekke en kabel i luftlinje opp til et gjestehus vi har ca 150-200 m fra huset. 
Er det mulig å bruke en slik wifi pluss boks (https://www.altibox.no/privat/bredband/wifipluss/) som "router" i gjestehuset, slik at det sender ut wifi signal og mulighet for å koble tv til? 
Hva slags kabel trenger jeg i tilfelle fra mitt hus og ut til gjestehuset? noe som sender bra signal og kan være utendørs??

   #1
 57     0
Hvis det er luftlinje kan nok dette løses med en trådløs bro. F.eks. Ubiquiti Nanobeam.
  (trådstarter)
   #2
 12     0
Takk , er dette bedre enn wifi pluss tenker du, Triarii ??
Hvis det er luftlinje kan nok dette løses med en trådløs bro. F.eks. Ubiquiti Nanobeam.


   #3
 57     0

Takk , er dette bedre enn wifi pluss tenker du, Triarii ??
Hvis det er luftlinje kan nok dette løses med en trådløs bro. F.eks. Ubiquiti Nanobeam.Kjenner ikke til Wifi pluss, men det er nok for bruk internt i et hus og har ikke noe å gjøre utendørs.
For å kunne overføre signalet trådløst over så store avstander som hos deg trenger du en retningsbestemt antenne (f.eks. Nanobeam) i begge ender med fri sikt seg i mellom.

Har ikke peiling på hva slags kabel som hadde overlevd over tid i et luftstrekk av den typen. Muligens om du hadde trukket den sammen med en stålwire med litt diameter. Med kabelstrekk kunne du koblet opp hvilken som helst ruter/aksesspunkt i gjestehuset for Wifi (f.eks. Wifi pluss).

   #4
 18 990     Akershus     0
Fra hus til hus har du to muligheter:

- Kabel, ev fiberkabel. For lengre tids bruk må dette være en utendørskabel som tåler UV-lys. Den kan henges opp som luftstrekk, graves ned eller ligge i gresset alt etter forholdene. Dette er den sikreste forbindelsen.
- Radiohopp. Da må det være fri sikt mellom husene, inkke noe terreng eller trær som skygger. Det bær være noe bredde på denne korridoren, gjerne 2m+

Wifipluss-enheten er et slikt eksempel på et radiohopp. Kanskje kan den brukes om det finnes et vindu eller trynn trevegg slik at en slik kan settes i hver bygning med kortest mulig vei imellom. Detaljene rundt wifipluss kjenner jeg ikke.

Rent prinsippielt kan et slikt problem løses med en kabel fra «hussentralen til egnet sted inne eller ute som vender til sekundærbygningen. Radiohopp. Mottaker inne eller ute på sekundærbygningen. Kabel til Wifipluss eller annen wifi-ruter plassert på egnet sted i sekundærbygningen.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 12     0
Tusen takk for svar, hvor finner jeg evnt en god nok kabel til dette?
Noen som kan sende en link, den må være minst 200 m lang da Smile
   #6
 343     0
Det er ikke bare å finne en "god nok kabel". du må sette deg ned å finne ut eksakt hva du skal gjøre og hvilken løsning du vil ha.
du kan jo teste med cat6a for utendørs bruk liggende på bakken før du evt henger den opp i wire eller tau, men 200m er er 100/110m over "godkjent" lengde for cat.
Og eier du selv stolpene dette skal opp i? du har ikke lov å henge opp noe i everk/telenor sine stolper
Jeg som er fibermontør hadde enkelt løst det med fiberluftkabel og f.eks noen enkle mediaconvertere i hver ende. du kan jo evt høre med eltel eller oneco(relacom) hva de skal ha for fiberkabel som du kan henge opp også kommer de etterpå og terminerer, bare terminering av 2 ender om alt er klart på forhånd bør ta max 2 timer.
TBL
   #7
 138     Lørenskog     0
Det er å få kjøpt ferdig terminert fiber kabel. Fiber har fordel den kan være over 100 meter.

Er annet alternativ er VDSL via egen kobber kabel. Da kan en legge flere km kabel (ved å gå ned på hastighet)

Radio hopp løsningen er det enkle. Har satt opp flere slike, og det fungerer godt. God båndbredde og liten forsinkelse ved korte avstander. Er anbefalt justere ned signal om det er for stekt, følg produsenten sine anbefalinger.

Viktig at det er sikt mellom enhetene, og kabel frem til sender / mottaker bør være UV bestandig.

   #8
 527     klippdalen     0
enkleste er radiolink. beste er fiber via 2 mediaconvertere

2 slike
https://www.komplett.no/product/638625/datautstyr/nettverk/mediakonvertere/tp-link-mc210cs-gigabit-media-converter

samt en passende singelmodus fiber mellom byggene.

det går mest i Draka kabel på jobb..

du må få noen til å komme å sette opp skjøteboks/kontakt slik at du får en mini ODF med 2 uttak ettersom du trenger 2 fibre da Tur og retur er separate


vondt å få kjøpt 200+ meter med preterm i begge ender Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 12     0
Vi eier selv stolpene dette skal settes opp i , etter litt googling så har jeg forstått at det er mulig å bruke denne kabelen https://batterionline.no/cat-6-udendors-netvaerkskabel-set-u-utp-sort-305m-paperbox-med-label?gclid=CjwKCAjw7anqBRALEiwAgvGgm3-eiAG1DSD8VWnFgTflfKNl_E0Tk7Mf9mFtVu0_HNsJiu2tZFNyGxoChGYQAvD_BwE fra vår altibox hjemmesentral, og opp i gjestehuset der jeg setter en wifi pluss boks https://www.altibox.no/privat/bredband/wifipluss/ .. så er det å få tv og nett utifra denne.

Vil ikke dette fungere tror dere??

Hva er forksjell på cat6 og cat6a kabel ?


HSt
   #10
 23 779     Lillestrøm kommune     0
Det er ikke spesielt lurt med lange kobberkabler, det blir lett lyn skader. Så det er lurt å enten gå får punkt til punkt trådløs eller løsning med fiber converter hver ende