(trådstarter)
   #11
 269     0
ok, eg har presstang. Peiling på kva plugg eg skal bruke? Eg skal klare å få pluggen på, men usikker kva type som passer..

   #12
 1,968     klippdalen     0
kommer ann på hvilken type presstang du har

noen presstenger er litt undersale. og andre er proprietære.

  (trådstarter)
   #13
 269     0
Hei igjen
Sitter å skal bestille kabel no, men kom på en detalj.

Vil denne kabelen passe direkte på parabolhodet? Tenker pga størrelsen på leder og kappe..

Lang parabolkabel - kva type? - 930eeb1bf86843a0a38585c6937b984b.png - forum8219
   #14
 1,968     klippdalen     0
kommer ann på. om F-connector på LNB er synlig så ja, om den er inni en boks så kan det bli trangt Smile

den er noe grøvre enn RG-6
   #16
 2,796     0
En annen ting er at RG-11 (tilsvarende) er såpass stiv, og derned må ha lange/runde bøyer, at det kan være bedre å gå over til en kort RG-6 "patche-kabel" den siste meteren fra vegg/stolpe (eller hvor du nå monterer antenna) og ut langs LNB-armen.
  (trådstarter)
   #17
 269     0
Flott. Dette skal gå. Er den flate antennen til canal digital, der er kontaktene synlig på siden.

Om det blir for trangt bruker eg rg6 siste meteren:)

   #18
 32     0
Patch kabel bør jo unngåes der det er mulig pga signaltap i alle skjøter og koblinger, men inne i huset og til tuner må man nesten uansett gå ned til en RG6 og det er helt greit. Opp til selve hode går det stort sett helt fint med RG11. Apropos signaltap og kabel så hadde jeg selv 250 meter med vanlig trippelskjermet RG11 til parabolen, og det gikk helt fint, men brukte en 85cm parabol for å øke signalstyrken noe og ha mer å gå på ved dårlig vær. Skal man over på svært lange avstander kan det ofte være lurt å gå helt opp til 100cm parabol. Men til et visst punkt må man uansett gå over på ennå tykkere kabel da strømtapet mellom tuner og hode blir så stort at hodet ikke klarer å skifte mellom vertikal og horisontal polaritet. Man kan med andre ord ha helt ok signalstyrke, men man får bare halvparten av kanalene inn.. Dette fenomenet kan også oppstå dersom man monterer signalforsterker midt på kabelen som bør unngåes i det lengste, da den stjeler så mye strøm at hodet ikke får nok.
  (trådstarter)
   #19
 269     0
takk for gode tips. Blir spennende å teste dette. Det aller beste er jo om det er singal frå taket på huset, men det ser eg på som tilnermet usansynlig.
Legger derfor ned kabel no til eit par punkt der eg trur det skal vere dekning, bokstavlig talt på kanten pga fjell/skog.

Bruker en app på telefonen der en ser mot retning, så blir spennende å sjå kor nøyaktig den er!:)