40    1    0  

Legge CAT6a/CAT7 fra kjeller til soverom. Kan ha flaks

 10     0
Jeg har lagt ut jobber på å legge kabel fra vaskerommet hvor det kommer inn tre kabler fra gata, en grov CAT, en Coax og en Fiber. Jeg har hatt en grusomt arbeid å få ledningsnettet utlevert, og fikk det nå om dagen, men det er litt uklart hvor de kommer inn.

Det er to scenarioer er basert på flaks. Siden det går tre kabler fra nettverkskap og ut, og jeg trenger bare fiberen. Den ene er en cat6/7 og tredje en coax. Enten trekke dem ut og dra nytt eller bruke cat kabelen. Jeg tror den er for grov til å trekkes ut, så tenkte å kutte den og patche den ute. Da slipper jeg å dra ledning gjennom vegger. 

Jeg TROR de kommer inn i huset der fjernvarmen kommer inn, men ledningskartet er litt upresist. 

Hvis det ikke er mulig må kabel strekkes fra vaskerom og ut. Det blir da 2 hull for å komme ut, en inn i rommet de skal til og en fra rommet og inn der fjernvarmen står (skal overvåke) så best case to hull, worst case fire.


Er det noen med noe erfaring å lese sånne kart har noen ide hvordan jeg skal gjøre det, og evt vet om elektrikere eller folk i Rogaland (bor på Sola) som er flinke til slik? Jeg kan gjøre det selv, men jeg er ikke glad i å borre i tykke yttervegger.

Så hvis jeg kunne få tre typer svar. 1. Du er erfaren og kan gjøre det så send meg gjerne en PM 2. Du vet om et fint firma som gjør nettverk eller elektriker (er jo iofs det samme, jeg patcher selv) så anbefal gjerne! 3. Andre tanker om hvordan dette kan gjøres

Legger ved bildene jeg la på anbudene. Der ser du kabelkartet. Jeg bor i nummer 16, og den boksen på fremsiden er hvor fjernvarmen kommer inn. Jeg har bare tilgang til den øvre delen, da den nedre er naglet, og må evt nagle den på plass igjen hvis jeg skal sjekke.

Bilder på google drive

TSt
   #1
 14,509     0
Er det to strøm abonement med hvert sitt skap ? Eller er det et svakstrøm og et sterkstrøm skap ?
Jeg synes ikke en skal rote med kabler som kommer utenifra. La de være så har en alle muligheter.

Kable kan en evt føre opp bak panel ute. Klips opp under her, hjelp med dor e.l. hvis det er vanskelig å komme til. Da slipper en å borre i mange vegger på veien. Har benyttet bare standard kabel et sted og det har ikke skjedd noe galt med den. Men ellers finnes det ute ethernet kabel. Enten silikon fylt eller med dobbel kappe.