8,145    8    0  

Lyd i alle rom

 32     0
Jeg har brukt Logitech Squeezebox en god stund og er veldig godt fornøyd med den. Den er koblet til PC'en enten kablet eller trådløst og spiller MP3-filer og dersom man er koblet til nettet kan den brukes som radio. Displayet er leselig på god avstand og all info som er lagt inn på sangen er tilgjengelig. Eneste minuset er at den må kobles til et anlegg. Dvs at man må ha et anlegg i hvert rom. Men det er hyggelig å ligge i boblebadet og høre på musikk  ;D

Og skulle det bli en fjernkontroll for mye kan du prøve denne.

   #1
 318     0
Hifiklubben har Sonos, et lignende system som Squeezebox, men hvor man kan har noe større muligheter til utbygging. I utgangspunktet trenger man kun høyttalere i tillegg, da systemet kan kjøpes med egen forsterker. Dette er noe dyrere, men kan utvides til 32 soner (rom/områder) om man trenger det :-)


Dette sender lyden trådløst slik at man slipper å legge opp kabler, men man kan også kable det om man skulle ønske. Fjernkontrollen er super, og viser sang/album/artist etc på fargeskjerm, slik at man kan "bla" i platesamlingen ved hjelp av denne.

Har det selv og det fungerer utrolig bra :-)
Che
   #2
 116     0

Du MÅ jo ikke ha anlegg i alle rom; du kan ha en forsterker, og trekke høyttalerkabel til hvert rom; det gjør jeg. Greit i nytt hus, kanskje ikke så greit i gammelt.....

Kan den fjernkontrollen brukes til Squeezebox?

Sonos ser genial ut, men dyr...!?
   #3
 520     0
Om man trenger en forsterker til små rom, som skal installeres skjult, så vil jeg anbefale et søk etter t-amp. Den er digital og går på 12V. Dvs at den ikke avgir noe særlig varme. Koster "ingenting", og de billigste variantene kan enkelt "slaktes" og monteres skjult.

Dog må man ha lettdrevne høyttalere hvis man vil ha mye lyd. T-amp har gjort furore pga av sin fantastiske lydkvalitet og latterlig lave pris.
   #4
 276     0
Che: Hva slags forsterker bruker du til dette? Jeg hadde tenkt til å gjøre noe lignende. Trekke romslige rør til innfelte takhøytalere i flere rom flere steder i huset. Ideen er å bruke billige høytalere og høytalerledninger nå, men samtidig gjøre det enkelt å oppgradere ettersom lommeboka tillater det. Et slikt opplegg krever kun EN streamer box som formidler innholdet fra husets dataserver til forsterkeren. Dataserveren skal stå i den tekniske kjelleren hvor ingen hører all støyen fra ti - tolv harddisker. Om streamer box'en er skikkelig god har den en kraftig fjernkontroll som gjør at jeg kan ligge i badekaret og dirigere mp3 samlingen (eller FLAC da om jeg skal ha fiolinen ukomprimert) som kommer ut av høytalerne. Men altså, det kritiske punktet er vel å finne en forsterker som er sterk nok til å drive fire - fem par stereohøytalere samtidig.
   #6
 276     0
spørsmålet er hvor lang avstand kan du ha mellom fjernstyringen og enheten den skal styre? Kan signalet gå igjennom mur?
   #7
 318     0
Sonos kommuniserer via det trådløse nettverket og kan således brukes hvor som helst i huset så lenge det er et trådløst nett tilgjengelig i huset. Såvidt jeg kan se ut fra beskrivelsen på Squeezebox Duet fungerer også denne fjernkontrollen på samme måte (Wi-Fi) Smile

Che
   #8
 116     0

Che: Hva slags forsterker bruker du til dette?


Jeg har en tilsvarende tråd hvor jeg egentlig spør om det samme. Det ligger nok fram i tid før jeg kjøper forsterkeren til dette, men har snust litt på denne som i tillegg til surround-utgangene har 2 stereo-soner du kan styre separat; i tillegg har den innebygget nettradio, HDMI-handtering etc.


Fjerkontroll er ikke noe problem å kjøre på lang avstand hvis du bruker en trådløs ekspander.

Skal du ha 5-7 stereosoner vet jeg ikke om noe, men det er jo ikke noe problem;- hadde jo 10 kanaler i bilen i mine yngre dager. Utfordringen kan være å styre rom individuelt.