268    4    0  

Montere Elko CAT5 kontaktplate til veggboks?

 70     0
Hei! 

Har overtatt et hus der en RJ45 CAT5e nettverkskabel var terminert til en kontakt og skjult bak et pyntelokk. Denne har jeg nå tatt i bruk men jeg ønsker å få det skikkelig ved å montere en ordentlig modularkontakt på veggen: https://www.elektroimportoren.no/rs16-mod-i-1x8-kat-5-utp-ph/6940930/Product.html?gtin=7020160339805&UseStock=100

Tror dere at jeg kan kjøpe denne, ta ut innmaten og montere platen jeg allerede har inni kontakten? Eller må jeg terminere på nytt? Dersom dere synes kabelen er for lite tvunnet før termineringen så si gjerne i fra om det også. Da ønsker jeg i så fall å terminere på nytt. Har opplevd litt svakheter med Wi-Fi signalet til aksesspunktet koblet til her. (Kabelen ligger i klem inni kanalen så jeg kan ikke trekke ny CAT6 dessverre).

Beklager litt mangelfullt ordforråd på det tekniske..

Bilder:
Montere Elko CAT5 kontaktplate til veggboks? - IMG_2179.jpeg - kullkaffesyre
Montere Elko CAT5 kontaktplate til veggboks? - IMG_2180.jpeg - kullkaffesyre

   #1
 396     Landet     0
Ja det kan du. det er innmaten du fant inni boksen din. er bare å klikke i ramma som du linker til
Signatur
TSt
   #2
 14,660     0
Det er forskjell på tvinning på hvert par så synes dette ser OK ut. Med LSA tang så er jo Elko kontaktene veldig lette å koble. Clas Ohlson har rimelig tang som virker bra. Anbefaler denne metoden isteden for billigere kontakter der en bare trykker ned noen plast deler.
TSt
   #4
 14,660     0
Det er få tvinninger på noen par så tror ikke det er tatt bort noe spesielt med tvinninger så dette går bra. (Hvert par er ikke tvunnet like mye inne i kabelen for at en ikke skal få smitte fra et par til et annet)   Innbyrdes lengde på ledere i  hvert par er like viktig og dette ser helt likt ut.  

De gamle ledere har en kanskje ikke bruk for men ikke trekke de ut uten å dra med noe annet igjennom.