TSt
   #11
 14,681     0
Så lenge det er Mesh enhet så skal en ikke trenge å sjekke selv. Men en må bare være sikker på at en ikke blir solgt dyre dårlige repeatere.

   #12
 3,277     I huset mitt     0
Det er mange slike mesh-enheter/varianter som ikke har egen dedikert backhaul channel. Eks Google Wifi.

Som nevnt så må man opp i litt dyrere utgaver av de ulike merkene for å få egen backhaul-kanal. Det var i alle fall slik for 1 år siden....... Wink
   #13
 24,798     Akershus     0
«Egen backhaul"?

Hvordan funksjonerer dette i et mesh med si 5 enheter? Den første er «basen" med kabeltilknytning til Internet. Denne har forbindelse med 2 andre, på hvilken kanal? De neste to står i tandem, på hvilken kanal? To av dem kan se hverandre og kommuniserer - på hvilken kanal?
Et komplett mesh med 5 noder synes å trenge 9 kanaler for ikke å forstyrre hverandre. Hvor er «backhaul"?
Signatur
   #15
 24,798     Akershus     0
Med mesh forstås vanligvis et trådløst sammenkoblet nett. Forstår ikke helt kommentaren din. Med flere aksesspunkt vil en også trenge flere kanaler.
Signatur
TSt
   #16
 14,681     0
Mesh er enheter som er beregnet å kommunisere sammen for å sammen skape en god dekning. "Vanlige" trådløse enheter forstyrrer hverandre mere enn de hjelper hvis de ikke er satt opp på forskjellige kanaler. Men da vil i så fall en PC kun arbeide mot et og et aksesspunkt.
   #17
 3,277     I huset mitt     0
Poenget med egen backhaul er at da brukes ikke de samme kanalene til intern-kommunikasjon mellom nodene som de mobile enhetene bruker. Se på det som det er en egen radio med egen trafikk som håndterer all trafikk mellom enhetene. Wink

Ingen dedikert backhaul kan oftes merkes med at om man er koblet på enhet i enden av flere noder, hvor det da er mindre thruput enn om man er koblet til node nærmere hovedrouter.


Kverulantene vil da selvsagt komme drassende med at om man har 15 noder etter hverandre, så blir det ikke mye fart i enden uansett backhaul eller ikke..... Begrensninger finnes det alltid.

   #18
 24,798     Akershus     0
Mitt poeng er at skal dette ha noen mening, så må enhetene i et mesh automatisk fordele tilgjengelige kanaler.
Har du tre enheter med nr 1 som base og begge 2 og 3 bruker samme bachhaul-kanal tilbake til nr 1, så har du en trafikkonflikt. Dersom de bruker distinkte kanaler, så forstyrrer de ikke hverandre. Med 3 enheter trenger du 3 kanaler og enhetene bør finne ut av dette selv, og hvilke av de 3 skal kalles «backhaul"?
Signatur
   #19
 3,277     I huset mitt     0
Usikker på hva som mangler mening.
Begrepet backhaul brukes som beskrivelse av kommunikasjonskanal(er) som nodene kommuniserer seg imellom.
Kanalene som nodene har med de trådløse enhetene rundt om kring er noe annet.
Om manglende backhaul så må interntrafikken mellom nodene gå på disse kanalene i tillegg til de trådløse enhetene.

Merk at protokollen på backhaul ikke trenger å være den samme som ut til de trådløse enhetene.
   #20
 3,930     Asker     0
Med mesh forstås vanligvis et trådløst sammenkoblet nett. Forstår ikke helt kommentaren din.  Med flere aksesspunkt vil en også trenge flere kanaler.

I nettverk er et Mesh nettverk at man har enheter som har uplink trådløst til en Mesh AP. Altså bare en som er kablet. Dersom du kabler alle enhetene er de IKKE i Mesh mode. Her kjører jeg 4 Aksesspunkt med felles SSID. Man kan vandre fritt rundt på hele eiendommen og enheten vil hoppe mellom dem med et kontinuerlig signal. DNS sitter i min kombinerte firewall og router.

For referanse er det Ubiquity brannmur, Ubiquity switch 48port, samt en kombinasjon av ulike aksesspunkt fra Ubiquity (stort sett med 4x4 MU-MIMO ), samt en enhet for utendørs montering.
Siste redigering: Friday, March 18, 2022 2:38:06 PM av Børhaug
Signatur