124    1    0  

nok et spørsmål angående nettverk

 1     0
Hei.

Har nettopp fått installert fiber fra ny leverandør. Opprinnelig avtale var  at kabel skulle trekkes i eksisterende rør og at router og termineringspunkt skulle monteres hvor det gamle var. Dette viste seg at ikke var mulig, og vi var nødt å ta inn fiber fra ny leverandør et annet sted i leiligheten for å unngå å borre gjennom vegger i flere rom og skjule kabel.

Eneste grunn til at jeg nevner det over er at jeg har modularkontakter (cat6) i 3 rom, og ønsker å kunne bruke disse videre. Kablene fra disse går til en switch plassert i teknisk rom hvor alt det gamle utstyret er. Legger ved en svært amatørmessig skisse med layout av leiligheten, samt plassering av nytt og gammelt utstyr.

Spørsmålet mitt blir vell om det er noen mulighet for at jeg kan gå fra den nye routeren min, via veggkontakten i samme rom, og sende signal inn til switchen og videre ut i leiligheten? De to kontaktene i soverom 3 trenger jeg ikke lenger å hente internett fra, da router er i samme rom. 
nok et spørsmål angående nettverk - leilighet.png - stiansb

   #1
 4     Hadeland     0
Hei.

Ja. Det vil være mulig.
Hvis det er en helt vanlig switch du skal ha i andre enden går det fint. Er det en router til så må du definere ip adresse slik at de to routerene ikke «krasjer
Signatur