29,543    63    0  

Ny switch i teknisk rom

 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0
Hei folkens, og fortsatt god jul.  :-)

Jeg vurderer innkjøp av en ny hovedswitch til teknisk rom, og har laget en liten sammenligningsliste.

Krav er Gigabit, støtte for VLAN og endel porter. Har fra før et par eldre HP Procurve 6108 8-portere som jeg har god erfaring med, kjenner managementet der, og heller derfor mest mot HP 1810, selv om den er dyrest..

Noen innspill - for/mot/alternativer?

   #1
 282     0
Kjøp Cisco eller Hp - noe som koster litt mer enn "billig" merkene Linksys /Dlink/Netgear etc.'

Min erfaring er at billigmerkene ofte henger seg opp og må restartes titt og ofte...

Mer kvalitet - koster litt mer = mindre trøbbel....
   #3
 282     0
Alt elektronikk kjøpt i norge er omfattet av 5 års reklamasjonsrett.
Dvs. at dersom du kan påvise at feilen er pga noe som er galt med produktet og ikke omgivelsene/ting du har gjort med det - får du nytt/tilsvarende av produsenten.

Noen ting, som batterier m.m. er det kortere reklamasjonsrett på.

Garanti er noe produsenten gir i tillegg og gjør det lettere for deg å få nytt produkt innenfor garantitiden.

:)   #5
 383     Østlandet     0
tror jeg også HP har en slik Lifetime warrenty på en del av utstyret dems.. Men usikker hvordan det fungerer
   #6
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0
Sett på SG200-serien fra Cisco? 19" Rack, PoE, VLAN, m.m. Har selv en SG200-26P. Ikke helt støyfri, men dørgande stabil og et par kjekke finesser. Du får ikke IOS til den prisen, men den duger iallfall til mitt bruk. Ypperlig kapasitet, i motsetning til endel billige svitsjer jeg har prøvd. Har ikke prøvd HP i samme klasse, men denne får iallfall brukbare tester.
Signatur
   #7
 967     Stavangerområdet     0
Jeg skal inn med en 16p HP ProCurve switch (1410 tror jeg). Har bare gode erfaringer med disse. Men den jeg skal ha er unmanaged. Jeg bruker VLAN på routeren og splitter DMZ fra LAN. Da går nettene fysisk adskilt og dermed har jeg ikke behov for VLAN på switchen til LAN i huset.

   #8
 383     Østlandet     0
fant ut at jeg ikke ville trenge veldig mange porter, evt en ekstra switch der jeg evt skal ha en filserver, så jeg kjøpte en draytek vigor router/switch, som har vlan og gode bandwith controll, noe som passer meg bra da jeg deler internett med leieboeren. Men der kan du stille inn vlan, qos, dmz og videre. Finnes demo av deres gui på nettsiden dems
   #10
 5,111     Sørnorge     0
Hvis du klarer deg med 5 porter er Mikrotik RB250GS et glimrende valg. Den har flere muligheter enn noen annen switch. Koster kr 500

Om du ikke har noen ønsker utover de du nevnte i første post, vil D-link DGS-1210-xx mye switch for pengene. Den finnes som 16 port til kr 1200 og 24 port til kr 1400.

Hvis du liker å eksperimentere litt, er Mikrotik RB1100 det beste du får. Det er en router med 13 porter, som du fint kan bruke som switch. Vi bruker denne i datasenteret til Global-X. Den kan nesten alt man kan drømme om å gjøre med en router/switch. Koster kr 3500. (Den kan også fås i varianter med dobbel cpu og crypto-chip.) Boksen kan også noe så sært som å virtualisere flere instanser av seg selv!

HP ProCurve vil jeg ikke anbefale. Erfaringen fra datasenteret er at de konker ut i pakkeintensive oppgaver, og de er dyre.
Jensen og C-net, som er utbredt i privatmarkedet, lider av periodiske pakketap. Begge har også en tendens til å trenge restart.

Ciscos produkter ment for SMB-markedet er ustabil møkk. Cisco har meget bra produkter i de høyere prissegmentene, men da er også prisen høy.
Det har vært flere kunder som har slitt med ustabilitet i forbindelse med datasenteret vårt. Kundenes IT-konsulent har da gjerne avvist at det kan være noe feil med deres cisco-boks. Jeg har da reist til kunden og erstatta cisco'n med en mikrotik til 10% av prisen, og problem løst.

Vi klarte å finne en oppgave Mikrotik ikke klarte å løse: Source-based routing i IPsec-tunell. For å løse den ene oppgaven endte vi med å kjøpe en brukt Cisco til kr 80.000. Utover det ene tilfellet jeg ikke brukt annet enn Mikrotik (der 13 porter er nok) etter at jeg oppdaget merket. Av de ca 80 mikrotikene jeg har i drift rundt om, har det kun vært en feil - et AC-adapter ble grilla av tordenvær.

** Jobber som IT-konsulent og har forhandlerstatus på alle de nevnte produktene (inkludert de jeg fraråder), i tillegg til diverse konkurrerende produkter.**