50    2    0  

Ny veggkontakt for kabel-TV og bredbånd

 4     0
Vi har kabel-TV og bredbånd fra Telenor. Jeg kjøpte 15 meter koaks og en antennboks med TV/radio/SAT utganger, og installerte den i et nytt rom. Jeg gjorde det som i gamle dager, med å koble videre fra den gamle boksen og plassere termineringsmotstanden i siste boks. Det fungerer fint for TV-signalet, men ikke datasignalet. Vet noen om det fungerer bedre med en «multimedieboks» med DATA utgang i stedet for en boks med SAT utgang? Koakskabelen jeg kjøpte er også tynnere enn den som kommer inn i huset. Kan dimensjonen på koakskabelen ha en betydning? Eller er det andre ting som gjør at man bør bruke en montør?

   #1
 24,675     Akershus     0
Gjetter litt i påvente av mer kvalifisert svar:

Høres ut sim om data og TV går på forskjellige frekvenser. I første kontakt står et splitterfilter som deler av data fra TV.

Hvis så, må du forlenge den opprinnelige coaxen videre til ny posisjon med samme splitterfilter.
(Dette tilsvarer ADSL på telefon. Signalet bl splittet i første kontakt inn i huset. Deretter to adskilte kabelnett i huset.)
Signatur
   #2
 1,933     klippdalen     0
kan være at kontakta du tar signal i fra er en HPF kontakt (Høypassfilter på utgangen). dette sperrer for retursignalene som ligger i området under 88mhz Smile

SAT kontakter er forøvrig ikke egnet for kabel-tv. de _funker_, men på helt andre frekvenser. noe som _kan_ dra med seg støy. men det er ikke det som er problemet ditt


i første omgang, sjekk at kontakta du går utifra ikke er en HPF kontakt (det vil stå på den om det er en slik en)
sjekk deretter at du ikke har noen kordeller fra skjermen liggende innpå senterleder (det er helt utrolig hvor "bra" og lenge en en slik feil kan fungere, og etter over 10 år som coax feilretter for telenor. så har jeg vært borti en del slik som har fungert slik i lange tider. dvs år.. for å så plutselig slutte å fungere)

alternativ nr 2 er at signalnivå rett og slett er for dårlig. du kan ha et dårlig utgangspunkt. noe som gjør at tv funker fint, men at bredbåndet detter ut (dette går på høyere frekvenser enn tv)

ellers burde det jo i grunn være plankekjøring dette