325    13    1  

Problemer med støy, hva er beste løsning?

 24     0
Hei! Beklager hvis dette er tatt opp 100 ganger før..

Sliter med dårlig nett i en enebolig på 150kvm, 2 etasjer. Hjemmesentralen fra Altibox er montert i et metallskap på teknisk rom som ligger i det ene hjørnet på huset i 1.etg. 
Huset er relativt nytt, så det er lagt opp kabel til stue både oppe og nede, og til 2 soverom i 2.etg. På hjemmesentralen er det dog bare 1 utgang som kan brukes til nett, de andre 3 utgangene er kun til TV..
På teknisk rom har jeg en logger som trenger kablet nett, så den har til nå brukt den ene utgangen på hjemmesentralen. Det trådløse nettet er derimot meget dårlig. 

Jeg prøvde et mesh nett for å se om det ville hjelpe. Resultatet var ikke imponerende, men det var muligens dårlig dekning mellom boksene pga avstand. 
https://www.elkjop.no/product/smarte-hjem/mesh-nettverk/JENALOMNILIT3/jensen-omni-lite-mesh-sett-3-pakning

Noen som har tips til en god løsning?

Her er hjemmesentralen jeg har nå:

https://www.altibox.no/privat/kundeservice/hjelp-til-internett/hjemmesentral/zyxel-p2812ac/

   #1
 19 011     Akershus     0
Trådløs ruter inne i en metallboks gir dårlige forhold.
Trodde Altiboks ikke lenger brukte dedikerte utganger? Gammel boks med gammel SW?
Du kan øke antall utganger ved å sette inn en HUB eller svitsj til noen få hundrelapper. Da kan du få så mange kabelutganger du måtte ønske.

Dersom du må bruke kabel til TV, kan en sette opp svitsj i teknisk rom og ved TV, svitsjer som kan kjøre VLAN. (Enkel V) Da kan TV og data kjøres på samme kabel og splittes av svisjene.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 24     0
Ikke veldig gjennomtenkt løsning nei.
Sikkert en gammel boks, fikk beskjed av Altibox at det kostet 3000 å oppgradere til en annen boks...

Vi bruker ikke TV (kun nett). Hva er beste løsning da? En kraftig ruter oppe? Flere små rundtom?
   #3
 19 011     Akershus     0
Jeg klarer meg med én ruter plassert noenlunde midt i en vanlig enebolig.
Her kunne en kanskje bare flytte Altiboksen til et mer sentralt punkt? Hvis den ikke henger fast i en fiber, da blir det plundrete.

Telenor leverer ruter, men du kan selv velge en annen. Vet ikke hvordan det er med Altiboks
Selv foretrekker jeg kabel til alt som står stille, trådløst bare til nettbrett o.l.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 24     0
Tenkte kanskje den måtte stå der siden jeg trenger nett til den loggeren jeg har i samme skap? I skapet er det også en mediakonverter som er koblet til hjemmesentralen.
zyp
   #5
 452     1
Du vil ikke ha routere, du vil ha trådløs-aksesspunkter, gjerne flere rundtom.

Jeg har et Unifi-aksesspunkt montert i taket i hver etasje her. Da jeg bygget regnet jeg i utgangspunktet med at det ville holde med ett i andre etasje for å også dekke første etasje, men jeg la opp trekkerør til begge i tilfelle. Det viste seg at det var lurt, for parkettunderlaget er metallbelagt og skjermer derfor mye av signalet mellom etasjene, så jeg endte opp med å behøve begge.
zyp
   #7
 452     0
Stemmer, jeg har den modellen der oppe og en eldre modell nede og enhetene bytter sømløst mellom dem når vi går mellom etasjene.

   #8
 19 011     Akershus     0
Den kobles til dagens ruter via kabel. Legg merke til PoE. Dvs ruteren må kunne legge driftsstrøm ut på kabelen mot aksesspunktet. Det kan trolig ikke dagens Alltiboks. Da må du få med en strøminjektor. Datakabelen til aksesspunktet må innom denne. Fordelen med PoE er at du slipper egen strømkabel (fra batterielliminator) opp til takpunktet.
Signatur
HSt
   #10
 23 928     Lillestrøm kommune     0
Men du kan ikke starte med et WiFi nett som er strupet ved å plassere det i en metallboks og få noe ut av det så du må bruke kabel utgangen på alt i hele huset. PoE støttes ikke tror jeg