351    4    1  

Stansefabrikken svakstrømskap - Stikkontakt inne i skapet

 5     0
Hei!

Jeg har kjøpt et Stansefabrikken svakstrømskap som jeg skal ha fiberconverter+router+switch inni for å endelig få premium hjemmenettverk. Har 100mm modellen som sitter inntrukket i vegg.


Jeg trenger stikkontakter inne i skapet, Stansefabrikken har en Schuko brakett som ser ut til å være tiltenkt, men denne stjeler for mye av plassen.

Hadde det vært lovlig å sette en dobbel tabbeboks i bunn eller siden for så å bruke en trippel Elko stikkontakt? Elektriker kobler såklart. Da sparer jeg masse plass i skapet.

Stansefabrikken svakstrømskap - Stikkontakt inne i skapet - IMG_20220220_120714.jpg - fekillx


Min eneste bekymring er om det er krav om jording av skapet på en eller annen måte, og hvordan eventuelt dette løses med en tabbeboks.


   #1
 1,967     klippdalen     0
aldri vært borti den løsningen før, som regel er det som du skisserer utenpåliggende stikk montert i boksen

på de plassene jeg har drivi å lagt opp fiber siste tida så brukes det eaton skap. og det er plass i skapet til både stikkontakter, fiber ONT OG router om man er litt smart på plassering Smile
   #2
 5,759     OSLO     0
i prinsippet skal det gå helt fint, og borre inn en dobbel jukseboks og sette inn en trippel stikk, men har selv ikke gjort det noen gang, som han over sier. 
bare husk at stikkene på den triple er vridd slik, så hvis du skal ha adaptere plugget inn kan du få problemer
https://proff.elko.no/s1093-pt-stikk-ph/s1093-pt-stikk-ph-article1820-1059.html


tror jeg heller ville bare satt opp en enkel påvegg stikk, eller felt inn en enkel stikk, og brukt feks denne;

https://proff.elko.no/stromlist-10/10-stromlist-3x230v-1u-article1600-944.html

den kan ligge løst eller stripses fast der det passer best
  (trådstarter)
   #3
 5     0

på de plassene jeg har drivi å lagt opp fiber siste tida så brukes det eaton skap. og det er plass i skapet til både stikkontakter, fiber ONT OG router om man er litt smart på plassering.


Jeg skulle gjerne hatt et større skap, men så og si alt jeg fant var kun tilgjengelig hos grossister, eller bestillingsvare, så det finnes definitivt bedre skap. Stansefabrikken skapet er 40x40cm. Fant det for 1200 på tilbud som jeg tror var en grei pris. Kvaliteten er ikke helt topp, ikke så bra lakkert.

bare husk at stikkene på den triple er vridd slik, så hvis du skal ha adaptere plugget inn kan du få problemer

https://proff.elko.no/s1093-pt-stikk-ph/s1093-pt-stikk-ph-article1820-1059.html


Godt poeng! Da får jeg bare inn to strømadaptere, de burde vært 45 grader.

Da tenker jeg at jeg går for en trippel eurostikk og en enkel schuko i dobbel boks. Da dekker jeg alle basene. Blir fortsatt billigere enn Stansefabrikken Schuko brakett.


Takk for hjelpen.
   #4
 5,759     OSLO     1
du burde kanskje sjekke først utstyret du skal bruke inni der, før du bestemmer deg for løsning med stikk

mye utstyr har adapter i støpslet, dvs ved en trippel euro stikk får du kun brukt maks 2 av uttakene pga "klumpen" tar opp plass, det vet jeg av erfaring sett det flere ganger.


så hvis du absolutt skal kjøre på med innfelte stikk, så kanskje det lønner seg og sette opp flere enkle bokser med litt avstand (feks kanskje 5cm mellom boksene)