5 589    31    0  

Støy i subwoofer (jording?)

 1 806     Sør-Trøndelag     0
Har en during i subwooferen (aktiv) som er en smule irriterende. Jeg tror jeg har funnet synderen, men er usikker på hvordan jeg kan løse problemet.

Det viser seg at når jeg tar på og løfter eller flytter adapteret til media-pc'en så endrer duren seg og kan til og med forsvinne helt. Denne ligger på gulvet under stereobenken og er tilkoblet jordet kontakt.

Noen med gode forslag?
Signatur

   #1
 2 019     Trondheim     0
Trolig er du offer for "Ground-loop". Som jeg har forstått gjerne oppstår i AV-utrustning kombinert med likeretter/vekselstrømmodiulatorer.
Flere mulige løsninger:
http://www.edn.com/design/automotive-design/4014229/2/Electrical-noise-and-mitigation--Part-3--Shielding-and-grounding-cont--and-filtering-harmonics

http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_%28electricity%29
Signatur
   #2
 18 855     Akershus     0
Dadde det problemet med en pc som skulle drive en forsterker, masse brum. Kutet ut jording på forsterker og det ble stille.

Elfa har en skilletransformator med phonoplugger. Ca stor som et stort 1,5V batteri
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Faktisk oppstår dette kun dersom jeg slår på medie-pc'en.
Signatur
   #4
 2 019     Trondheim     0
Er det en laptop med batteri? I så fall, om den kun går på batteriet, er det da stilt?
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Nei, det er en liten stasjonær asus pc.
Signatur
   #6
 7 685     Bærum     0
det kan være jordingsproblemer som andre skriver. Det kan også være at kabelen til sub'en plukker opp støy. Har du skikkelig kabel? Du kan prøve å legge den så langt unna adapteret som mulig.
  (trådstarter)
   #7
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Kabelen til sub'en er 3 meter lang og kostet 379,- så håper den er grei nok Smile

Jeg blir mer og mer overbevist om at asus'en er synderen. Jeg kan for eksempel høre forskjell når jeg navigerer menyene i XBMC. Dersom jeg trykker på menyvalget FILMER så er det en forsinkelse frem til filmene listes opp, og i det tidsrommet forsvinner brummingen. Kan også høre midlertidige endringer når jeg navigerer i menyen og skjermbildet endrer seg litt.
Signatur

   #8
 1 426     Enebolig     0
Jeg ville bare røsket bort jordingsplatene fra kontakten, hvis det er en standard trepins pc-kontakt eller Mikke Mus-kontakt inn i strømforsyningen til pc-en. Har gjort det flere ganger før med tilsvarende problemer.
  (trådstarter)
   #9
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Jeg vet at ledningen er jordet helt inn til adapteret. Er det ikke risikabelt å modifisere slik da?
Signatur
   #10
 1 426     Enebolig     0
Vel, det er ikke helt stuerent, men det kommer an på. Står greia på badet? Wink Eller er det noen annen, spesiell grunn til at det er jording i kontakten der den står?