360    10    0  

Streame altibox trådløst i huset

 731     0
I forbindelse med utleie av hybel hørte jeg et sted at leieboer kan ta del i altiboks systemet for tv trådløst?

Internett har vi delt via mesh men usikker på hva vi gjør med tv. 

   #1
 157     Stavanger     0
Hvis du er på hjemme-nettverket funker altibox glimrende på feks apple tv med deres app der.

Vi bruker det sånn på hytten og men da er det noen begrensninger på en del kanaler som en ikke kan spille historikk på.
TSt
   #2
 14,616     0
Med beste trådløse kan en kjøre dekoder boks også via trådløst. Henge dekoder boks på en mesh boks med kabel burde fungere.
   #3
 3,914     Asker     0
Vi benytter ikke vår dekoder i det heletatt. Vi kjører alt over AppleTV og Altibox App der. Den kan enten gå på kabel eller på trådløst. Ikke hatt problemer med ytelsen. Men nå har jeg også langt over normal infrastruktur på nettverk (også sammenliknet med en del mindre bedrifter).
Signatur
TSt
   #4
 14,616     0
Med Altibox ruter litt sentralt plassert så dekker den godt hele huset her. Mobil som er nyeste enhet her får 450Mbit/s i kjeller på skrå gjennom bjelkelag og minst en vegg.
  (trådstarter)
   #5
 731     0
Vi fikk helt elendig resultat med altibox ruteren som fulgte med. Dårlig dekning og hastighet. Så vi måtte kjøpe mesh med 3 enheter og det funker bedre nå
  (trådstarter)
   #6
 731     0
Kan leieboer ha en gjestekonto eller lignende på appen som gjør at han ikke logger inn på vår konto med tilgang til innstillinger og alt som er?
TSt
   #7
 14,616     0
Da er den trolig satt opp med kollisjon på kanaler, problemet nå er at routere nå ofte er så bra at en lett får inn naboens også.  Automatisk kanal valg er en av de svakeste funksjonene på mange rutere.  Her må en av og til hjelpe til manuelt.   Finnes programvare på PC som viser alle kanaler i området.   Jeg har justert på nabo som fikk inn fra naboen nedenfor der igjen.  Jeg ligger mye høyere slik at Decra taket til nabo trolig skjermer for mitt.  I leilighets kompleks med smale leiligheter på tvers av huset og kun gips vegger hjalp jeg alle med systematisk og velge 3 hver leilighet med samme kanalnr.  Tildelte kanalnr til alle og fikk hjulpet alle til å få dette inn på boksene sine.  Da fikk de også korrekt fart på 2.4GHz delen som er mest utsatt men får også problemet på 5GHz men her er det flere kanaler og velge mellom.  

Tror ikke du får to innlogginger, men på Altibox trenger en ikke innlogging når en er hjemme iallefall hvis en har TV boks. 

mrc
   #8
 195     0
Kan leieboer ha en gjestekonto eller lignende på appen som gjør at han ikke logger inn på vår konto med tilgang til innstillinger og alt som er?

Altibox har automatisk innlogging på hjemmenettet. Hvis leieboer er på deres Altibox-aksess, vil man i utgangspunktet bli logget inn automatisk i appene. Men mulig det er noen innstillinger som gjør det mulig å kreve brukernavn/passord.
mrc
   #9
 195     0
Da er den trolig satt opp med kollisjon på kanaler, problemet nå er at routere nå ofte er så bra at en lett får inn naboens også. Automatisk kanal valg er en av de svakeste funksjonene på mange rutere. Her må en av og til hjelpe til manuelt. Finnes programvare på PC som viser alle kanaler i området. Jeg har justert på nabo som fikk inn fra naboen nedenfor der igjen. Jeg ligger mye høyere slik at Decra taket til nabo trolig skjermer for mitt. I leilighets kompleks med smale leiligheter på tvers av huset og kun gips vegger hjalp jeg alle med systematisk og velge 3 hver leilighet med samme kanalnr. Tildelte kanalnr til alle og fikk hjulpet alle til å få dette inn på boksene sine. Da fikk de også korrekt fart på 2.4GHz delen som er mest utsatt men får også problemet på 5GHz men her er det flere kanaler og velge mellom.

Tror ikke du får to innlogginger, men på Altibox trenger en ikke innlogging når en er hjemme iallefall hvis en har TV boks.

På nyere rutere, vil det å sette kanal manuelt gjerne kunne være en midlertidig fiks. I de fleste tilfellene vil det være bedre å la automatikken løse dette.

Husk også at så lenge det ikke er spesiell trafikk på et nett, vil det ikke være spesielt med støy om det er på samme kanal. At du får bedre ytelse i utgangspunktet kan fort endre seg når det dukker opp noe nytt eller andre nettverk endrer kanal.

På 5GHz vil det kunne være begrensninger med hva man får satt manuelt i praksis. En del av kanalene er såkalte DFS-kanaler, der ruteren ved jevne mellomrom må sjekke etter radar. Hvis det er signaler som kan minne om radar, må ruteren skifte 5GHz-kanal. For 5GHz er også rekkevidden mer begrenset, så man får ikke den samme påvirkningen fra nabonett som på 2,4GHz.

Tar man løsninger med Mesh inn i bildet, blir det også mer komplisert, og normalt sett skal automatikken gjøre en bedre jobb. Med en del mesh-løsninger, blir det også fort vanskeligere å finne ledige kanaler.

En moderne løsning vil gjerne kunne sjekke om det er lurt å skifte kanal med noen minutters mellomrom. Å kjøre det for ofte ønsker man egentlig heller ikke, blant annet pga. det blir et ørlite brudd (normalt sett ikke merkbart - kanskje et sekund der man bare får økt latency og noen få retransmission...).
TSt
   #10
 14,616     0
Mulig alle siste rutere har fått bedre automatikk funksjon på kanalvalg men på 2-3 år gamle rutere så virker ikke dette så godt. Jeg har hjulpet til med dette på både Altibox, Telia (Get) og Telenor så tidligere har det ikke vært noe forskjell annet enn at Get har vært ekstremt dårlig på kanalvalg. Men det er riktig at en kan få problemer i fremtiden hvis omgivelsene skifter når de står på manuell. Med auto kan en på 5Ghz båndet oppleve at router hopper mellom hvilken båndbredde den benytter (dette for å unngå kollisjon) Det fører til ekstremt dårlig valg på klienter.

På 2.4Ghz nettet er det bare tre valg som ikke er overlappende slik at vi som benytter det også i store næringslokaler alltid velger kanal manuelt. Det er riktig at 5GHz nettet er mindre berørt men det er også fordi det er flere frekvenser å velge imellom. Men det har også vært behov for å endre på dette båndet hos enkelte.

Nyere rutere med bedre dekning gjør at en ser stadig flere nett i begge båndene.