429    10    0  

Tips til høyttalere i tak/vegg i et treningsrom?

 588     Trondheim     0
Hei.
Vi skal bygge et treningsrom i kjelleren. Lurer på å bygge inn høyttalere i tak eller vegg for å spille fra tlf via Bluetooth.
Håper noen kan gi råd ut fra sine erfaringer:

Finnes det andre gode (og rimeligere) leverandører enn Hifi-klubben etc. Har hørt om Sonos, men ser ikke at de har innbyggingshøyttalere.

Må jeg ha en forsterker? Finnes det noe som kan skjules i tak/vegg sammen med en høyttaler? Eller bør den stå i rommet?

Hvordan har dere andre løst dette til en OK pris?

   #1
 61     Indre Østfold     0
Sonos amp, med valgfrie høytalere er en veldig god løsning. Da står forsterker ett valgfritt sted, trenger ikke å stå i rommet siden du styrer den over wifi. 

Fordelen med sonos vs blåtann, er at Spotify kjører på denne enheten, og tlf kun er brukt til å styre. Det gjør at andre lyder på telefon ikke blir sendt over, eller at musikken fortsetter om man tar med tlf ut av rommet.

Og har man sonos flere steder kan man også spille samme musikk i flere rom samtidig.

Sonos prisene er styrt veldig sentralt, lite prisforskjell, men hi-fi klubben gir vel 6 års garanti hvis jeg ikke husker helt feil.
Signatur
   #2
 3,921     Asker     0
I et treningsrom må du ha en del effekt, da tredemøller f.eks har ganske mye bråk. Således er det viktig å ha ok høytalere (dvs ikke de absolutt billigste).

På den andre siden bør du da huske konsekvensen av høytaler i tak. Det kan bli noe (uten isolert backbox potensielt mye) ekstra lydlekkasje.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 588     Trondheim     0
Kom til å tenke på at det ikke er spesiell lydtetting til rommet over. Er vel 20-30 cm isolasjon. Kanskje vurdere høyttalere på veggen i stedet?
   #5
 3,921     Asker     0
Da er 2 sonos one en god start. De kan du utvide med en lydplanke og en sub ved økt behov. Evt en Play 5 dersom du vil ha mer trykk uten utvidelse, men to Play 1 fungerer bedre i kombinasjon med lydplanke og sub.
Signatur
   #6
 148     0
Skal du ha en TV i rommet? (Det bør du etter min mening om du skal ha tredemølle/rulle/ellipse/lignende).
Sonos one er ikke noen god løsning for TV-lyd pga. manglende tilkoblinger. Da ville jeg heller kjøpt Sonos lydplanke eller noen aktive høyttalere med optisk og bluetooth. Bygg evt. ut med Sonos one og sub.

Jeg har disse kobla til TV i treningsrom i uthus. Jeg synes lyden er bra, mye bedre enn Sonos one som vi også har. Digger allikevel styringa av Sonos og fraværet av krøll med bluetooth (feil enhet som kobler seg til, telefonen ringer osv.)
   #7
 11     0
Dersom kilden til TV er Apple TV (hardware), kan TV lyd sendes trådløst til Sonos One, med lipsync.

   #8
 3,921     Asker     0
Sonos one er mye billigere vei inn. Tanken var dersom TS senere vil ha tv. Det sagt, synes jeg Sonos One spiller bedre enn de rimeligste sonos plankene. Alternativt opp på de hakket dyrere, men kolliderer litt med «ikke hi-fi klubben kanskje.
Signatur
   #9
 148     0
Ett par Sonos One koster ikke så mye mer enn lydplanken Beam? Jeg har ikke noen greie på forskjellen i lydbilde mellom disse, det bør sies.
Trådstarter har for så vidt ikke sagt noe om han skal ha TV eller ikke heller. Skal han ikke ha TV er jeg enig i at to Sonos One kan løse jobben godt. Uten tredemølle eller lignende kan han nok også klare seg med litt mindre massiv lyd.
Det med "ikke Hi-Fi-klubben" leste jeg som relativt dyre innbyggingsløsninger. Vi er på et helt annet nivå nå.
  (trådstarter)
   #10
 588     Trondheim     0
Takk for innspill.

Kan hende at det også blir TV, så det er kjekt om eventuelle høyttalere i tak eller vegg kan spille på lag med TV'n også, i tillegg til Bluetooth fra mobilen.