81    5    0  

Trådløs ringeknapp på eksisterende anlegg?

 270     0
Hei! Skulle trekke opp nye kabler til ringeknappen i forbindelse med etterisolering av yttervegger, så viser det seg at røret har delt seg i en skjøt i taket. Siden det er uaktuelt å rive ned taket lurte jeg på om det finnes en trådløs knapp man kan koble på eksisterende anlegg? Jeg har en Elko Plus dørklokke montert, så ønsker ikke en ny trådløs enhet med mindre det absolutt er nødvendig. 

   #1
 20 063     Akershus     0
Finns noen eldre tråder her. Google f.eks. «trådløs dørklokke site:byggebolig.no
Signatur
   #2
 2 693     I huset mitt     0
Slik jeg leser det så ønske trådstarter å koble en trådløs ringeknapp imot eksisterende kablet Elko Plus dørklokke.
Da er nok startpunktet å se i manualene hva hva den Elko støtter etc. (ev om noen har løst det tidligere i tråder som KjellG henvise søk til)
  (trådstarter)
   #3
 270     0
Fant en tråd hvor det ble linket til noe hos Jula som visstnok løste det, men produktet var borte, så jeg fikk ikke noe løsning ut av det. Det er riktig som Hirobofly sier at jeg er ute etter en trådløs ringeknapp mot eksisterende ringetrafo og klokke.
   #4
 20 063     Akershus     0
I prinsippet er dette enkelt. En hvilket som helst trådløs ringeknapp som styrer en ringeklokke. Selve ringeklokka erstattes med et lite relé som gir signal til Elko-klokka.

Dette er svakstrøm. En kan holde på selv og det er ingen krav til ledningsføringen. Mulig å snike inn en ledning bak dørlista ved inngangsdøra? Mulig å gå ned fra ringeknappen og inn via kjellerveggen? Uansett må det en sammenkobling til av Elko og nytt styresystem. Kanskje kan noe av dette plasseres i eller ved sikringsskapet hvorfra Elko får strøm?
Signatur
   #5
 20 063     Akershus     0
Bare en tanke: om el-rørene ligger gunstig til ved bruddstedet, kan det være mulig å feste en kraftig neodym-magnet på tuppen av to trekkefjærer og skape «kontakt  for likevel å trekke gjennom?

En annen ting, hvordan funksjonerer denne Elko om en kortslutter utgangen mot manuell knapp og i stedet slår strømforsyningen av/på? En mister muligheten for alternativ tone for bakdør, men virker den ellers? For ekperimentet kan en bare flippe sikringen til ringetrafoen.

Denne https://www.power.no/hjem-og-fritid/smarte-hjem/smarte-laaser-og-smarte-doerklokker/smarte-doerklokker/nexa-trykknapp-for-doerklokke/p-242873/ kan kanskje sammenkobles med en passende Nexa-mottaker somm styrer Elko’n?
Siste redigering: 17. september 2020 14:27:24 av KjellG
Signatur