672    10    1  

WTF fortsatt COAX? hvordan gjøre det pent, er det mulig?

pwb
 2 031     Ski     0
Flytter inn i ny bolig fra 2015, internett fre Telenor. Til min store forskrekkelse kommer det en pakke i posten med modem og t-we dekoder. Åpner opp og ser COAX, HALLO liksom, COAX ?????? Ikke bare at modemet må kobles til en kontakt fra 1960 tallet, men jaggu skal TV boksen også kobles til en slik kontakt. Hvorfor har man ikke TV over IP? COAX liksom, koko. Det er jo da selvfølgelig tykke kabler og pluger som stikke mange cm ut av kontakten. Hvordan kan Netflix sende over TP kabel men ikke Telenor?? COAX??? Men fra frustrasjon til løsning, hvordan kan jeg få satt t-we boksen ett annet sted enn der coax pluggen er og hvordan kan jeg sette modemet en annen plass enn der coax pluggen er. Det er i dag ett uttak i veggen med data, tv og radio? Tro om det er DAB på den eller er det forstatt FM? Å plugge inn coax kabelen og bøye den og legge den pent rundt ei dør er jo umulig, hva gjør folk? Hvordan kan jeg få dette pent? Ser at kabelen kommer inn ved sikringsskapet, det er vel bare en splitter i den den veggboksen, men er det mulig å sette noe utstyr ved sikringsskapet og få det ut over en normal kabel til TV og slikt? Ser jo at den t-we boksen kan ta alt over TP for det står i monteringen at hvis man har telenor fiber så trenger man ikke bruke coax, men hvorfor må jeg bruke coax? Har vel 150/ett eller annet på linja. Det ble jo solgt inn med at det var innlagt fiber, stusset litt over hvorfor det ikke var 150/150, men skjønte jo det når jeg så den jævla coaxen. HVORFOR TELENOR, HVORFOR?????

   #1
 2 447     I huset mitt     1
Det kan jo være at Telenor har tatt utgangspunkt i at det er en eldre bolig hvor det sannsynlig ligger coax i huset alleredet?
Vet om et sameie hvor de for litt siden bytta fra Altobox til Telenor, og der gjenbruker Telenor fiber inn i hver leilighet og TP-kabel fra skap i bod og frem til TV, etc. Telenor har altså moduler for begge løsninger.

Hør med Telenor om du kan få bruke andre moduler?

PS: Kapasitet på coax har blitt bra forbedret de siste årene. Telenor kjører vel opp imot 1.2Gbps over coax nå om dagene i spredenettet, så coax er på ingen måte dødt. (det ligger MYE coax i bakken rundt om i verden, så det er jo bra for alle å utnytte disse mest mulig)
pwb
  (trådstarter)
   #2
 2 031     Ski     0
Nytt byggefelt fra 2013-2015. Forklaringen fra Telenor er at coax internett ikke er stablit nok til å kjøre TV over TP-kabel fra modemet, derfor må TV kjører på coax. Har man fiber og gjerne fiber med lavere nedhastighet enn coax så er denne såpass stabil at man kan kjøre TV over TP-kabel. Så coax er rett og slett for dårlig til å kjøre stabilt interett sier de jo her rett ut.
pwb
  (trådstarter)
   #4
 2 031     Ski     0
Har sett den der og der er det en oppkobling uten coax hvor man kobler TP rett til Fiber modemet. Men iflg Telenor så er ikke Coax eller coax modemet stabilt nok så det kan man ikke gjøre. Det kommer inn som en coax kabel, så er denne skjøtet under sikringsskapet også går den videre til en veggkontakt som splitter opp i data, tv og radio. Hadde håpet å kunne bare koblet fra skjøten under sikringssakpet og så montert modemet der og brukt TP/Trådløst til resten.
   #5
 537     klippdalen     0
jobber daglig med coax. og utsagnet om at "coax ikke er stabilt nok til IP-TV" er bare sprøyt.


man kan fint kjøre IP-tv over coax om man vil, men kvalitetesmessig er det bedre med RF-tv Smile


radio uttaket er dødt. får ingen DAB der. analogt delefilter
Signatur
pwb
  (trådstarter)
   #6
 2 031     Ski     0
Hei lekteren, vet du hva jeg trenger av splitter hvis jeg skulle delt signalet ved skjøten under sikringsskapet? Altså at jeg vil dele ut til data og tv der istedenfor?
   #7
 537     klippdalen     0
du kan f.eks kjøpe en avgrener. denne har en utgang som har svært lav dempning (videre til tv)
og en utgang med 10db dempning til modem


ser slik ut (ser klin hakkende lik ut som en splitter, men de fungerer forskjellig Laughing

https://www.teleste.no/3dts110-1-2ghz-1-veis-avgrener-10db-innendors

obs, du må bruke kompresjonsconnectorer på kabel. twist-on og anna "biltema/elkjøp" jall er ikke godkjent for bruk i KTV nett

ulempen med disse connectorene er at du må ha spesialverktøy
Signatur

   #9
 7     0
Ting tyder på at du har fått Telenors såkalte "hybridfiber", og du har min dypeste medfølelse.

Coax er en udugelig kabel å installere, og ikke tåler den 90-grader bend heller. Siden TP-kabelen er "multi-purpose", og sikkert allerede lagt opp i leiligheten din, så skjønner jeg godt at dette føles som et steg tilbake til forrige årtusen. Noe det forsåvidt også er..

Fineste måten å strekke coax er via skjultanlegg, om du har noen bokser tilgjengelig.
Merk at det finnes "mini coax"-kabel:
http://www.antenneservice.no/produkter/detaljer/coax-kabel-mini/83/12)

Telenor har vært dør-til-dør i bydelen her og solgt inn "fiber", noe jeg gikk fem-på, men fikk heldigvis brukt angreretten når Relacom ringte og skulle Coax-ifisere huset mitt. Telenor nekta for at de hadde solgt inn fiber originalt, og mente at det var en "feil" at kontrakten inneholdte en detaljert side om hvordan jeg skulle klargjøre eiendom for fiberinstallasjon..

Prata med et vennepar, som bor på andre siden av landet, og der hadde Telenor gått dør-til-dør med samme salgspitchen. Veldig bakvendt i 2019.
   #10
 112     0
Ikke helt svar på spørsmålet ditt, men hvis det er T-we, så har de en fin app som kan brukes. Da trenger du ikke å koble dekoder til tv, men kan sende fra mobil/pad til tv via chromecast f.eks.
Dog ikke helt svigermor-vennlig.