50 236    44    0  

Bosch DLE 50 Professional Laser-avstandsmåler : Produkttest

 5 112     Troms     0
Bosch DLE 50 Professional Laser-avstandsmåler


Skal knote ned noen ord om denne lille laseren. Først må jeg si at denne finnes i 2 utgaver som alt annet med Bosch. En europeisk utgave DLE50 og en USA utgave DLR165. Det morsomme er at de er klin like, med samme bruksanvisning, knapper og så videre. Men gjett hva? Den i USA er under 1/3 av prisen den koster i Norge. Jeg vet at Tools selger denne for var det 1900,- kroner, Byggkjøp A/S skal vel ha 1800,- osv osv. På nett og Ebay får du den for under 550,- NOK (100 USD). Jaja tenker du, de har da ikke metriske mål i USA da? Joda det har de på denne, du kan veksle mellom metriske mål i cm/mm/m til inches/feet ved hjelp av en knapp. Enkelt og greit, så er det problemet løst.

Det fine med denne er nok størrelsen, den veier ingenting og den går i lomma di. Den kan måle kontinuerlig eller måle en fast avstand. Du kan med et enkelt knappetrykk velge dette. Hvis du f.eks vil vite hvor langt 10 meter er fra en gjenstand, så setter du den på kontinuerlig mode og deretter labber ivei til den viser 10 meter! Enkelt!
Nøyaktigheten er svært god og dette er jo en proffmåler beregnet for kontraktører. Den er designet til å tåle fall fra 2 meter og føles både solid og den er godt polstret med gummikanter/lister rund baut.
I tillegg måler den kvadratmeter, kubikkmeter og selvsagt trekantmålinger. Dvs, den kan måle hvor lang flaggstangen din er....
En snerten funksjon som jeg liker er at den har "talmeterfunksjon" dvs den kan slå ut en liten pinne i bakkant og måle på trange steder som f.eks fra hjørne til hjørne! Genialt.

Den kan monteres på et stativ og nivelleres og da måler den fra stativfestet med kun et tastetrykk. Det er 4 forskjellige steder på selve enheten som kan måles fra alt styres vha tastetrykk. Enklere kan det ikke bli.

Jeg bruker denne til absolutt alt. Særlig nytte har jeg hatt av m2 måling av rom og hus for å danne meg et bilde av størrelser på rom. men også ved oppmåling av skapplass i m3 og m2 er denne genial. Benkeplaten måles, dører osv. Alt går så mye enklere enn med målebånd. Hva som er maksavstand er jeg usikker på men mener den kan måle ut til 150 meter, kanskje mer også husker ikke riktig.

Skal du kjøpe deg et laser avstandsmåler for husbygging så kjøp dette jo før jo heller, dette får du bruk for i planleggingsfasen også når du trenger vite hvor langt, bredt, stort og romslig et rom, kjøkken, garasje etc faktisk er uten å måtte være 2 mann til å måle....

Kjøp dette på Ebay, ikke i norske butikker, såfremt du ikke liker bruke mye penger på slikt da!

Søk etter DLR165 på nett og klikk kjøp. Som sagt DLE50 er den europeiske versjonen som selges i Norge, men de er identiske.

Bosch DLE 50 Professional Laser-avstandsmåler : Produkttest - dle50-1.jpg - byggebob
Signatur

   #1
 1 266     Aust-Agder     0
Hvordan er nøyaktigheten på sånne? Har du kontrollmålt resultatene?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 5 112     Troms     0
nei, ikke kontrollmålt mot noe. Men det som kan gjøres er jo å satse på at et klasse 1 målebånd måler korrekt og la det være malen kanskje? Men jeg stoler nok mer på laseren enn målebåndet siden det med målebånd er så mange feilkilder....
mine øyne, eksvis  Grin
Signatur
   #3
 345     0
Kjekk sak dette ja. Har målt en god del både med målebånd og med laser, og nøyaktigheten er veldig god.

Brukte den f.eks. til å måle diagonalmål under muring. Her var det på mange måter enklere med målebånd, for det var ikke særlig enkelt å stå og holde laseren i hånden og treffe en smal stav 14 meter unna :-\ Men når jeg først traff var det alltid riktig.
  (trådstarter)
   #4
 5 112     Troms     0
Ja, det er viktig å være treffsikker med strålen sin  ;D

Summa summarum, en slik lasermåler er iallefall kjekk å ha og jeg vil tro at denne DLR165/DLE50 er av de mer pålitelige sakene ift størrelse og pris.
Signatur
   #7
 3 955     0
har 5stk dle50 på jobb, meget gode saker  :)

Vurderer kjøpe en dlr165 på nett nå som dette dukket opp  ;D

  (trådstarter)
   #9
 5 112     Troms     0
Jeg skiftet batteri nå nylig, brukt mye over siste 1,5 mnd. blei veldig tappet når jeg brukte den ute i minusgrader og den blei liggende. Men tross alt AAA batterier er forbruk og den har vart lenge synes jeg. Ikke proffbruk, kun hobbybruk med mange på avslåinger.
Signatur
   #10
 41     Kristiansund     0
Jeg har Stanley Fat Max TLM100 (østerisk med sveitsisk leica optikk)
og er veldig fonøyd med den.
Metrisk, nøyaktig, lett, 9V batteri og under 500 lappen fra USA.
Signatur