9 852    7    7  

Fuktmåler hos Clas Ohlson. Noe tess?

 85     1
Gikk og kikket litt på Clas Ohlson mens kona shoppet for noen uker siden og kom over en fuktmåler som jeg synes virket veldig billig.

Er denne brukbar til å måle fuktighet i treverk før maling og til å sjekke ved med?  Er kun hobby/hjemmebruk i tilfelle.

https://www.clasohlson.com/no/Fuktm%C3%A5ler-mini/36-4197

HSt
   #1
 35 885     Lillestrøm kommune     3
Tja, den var jo billig, men det finnes faktisk en del billige ting som også er OK. Hørte om takstmann som måkte fukt i yttervegger etter en vannlekkasje, etter å ha målt masse fukt gikk han bort til bordet og målte fuktnivået på bordplaten, den var normal. Dvs det går an å prøve seg frem litt. En trekloss lagt på vekt og deretter i stekovnen på 30 grader og tilbake på vekten bør gi endringer i utslag
   #2
 1 427     Oslo     0
Jeg sier også tja. Teknologien forbedres på alle områder - også på "amatørprodukter". Men siden de billige, digitale temperaturmålerne har blitt bedre, så er det sannsynlig at de billige, digitale hygrometrene også har blitt mer nøyaktige.
For å finne ut noe mer om dette clasohlson-produktet, så må man komparere det mot et kvalitetshygrometer.

Signatur
   #3
 5 111     Sørnorge     1
Trekloss-testen var et godt forslag av @HSt. Man måler klossen og regner ut volum og legger den på en vekt (som man vet er ganske nøyaktig). Google gir svar på treslagets tørrvekt. Da kan man regne hvor stor del av klossens vekt som er treverk, og hvor stor del som er vann. Så kan den stekes og gjøre en ny måling, og la den ligge i vann en dag og gjøre ny måling. Sammenlign alle med fuktmålerens måling. Er avviket stort kan man jo returnere måleren.
HSt
   #4
 35 885     Lillestrøm kommune     1
Vi har veid alt fra impregnert 2x6(når en bjelke er dobbelt så tung er den våt) til vedsekker som tørker. Å få et absolutt mål er nok litt vanskelig, men deg gir en god indikasjon på hvor en er.
   #5
 105     Akershus     0
Jeg har en tilsvarende billig sak i fra Biltema jeg kjøpte for to år siden. Den viser klare forskjeller på virke som er nyvasket og klargjort for maling og virke som har fått tørke/ikke har vært utsatt for vann. Test på stendere i bod som har stått i over ti år gir utslag som tilsier at de er knusktørre. Råteskadd og utsatt rekkverk var utenfor måleområdet til instrumentet. All testing viser resultater som er forventet. Jeg har ingen betenkligheter med å benytte meg av Biltema instrumentet for å få en indikasjon på om treverk er tørt nok for å bli malt. Clas Ohlson sin variant er sikkert god nok den også.
   #6
 895     1
Jeg har den fra Clas som TS lenker til. Har samme erfaringer med den som det forrige taler har med den fra Biltema. Har ikke testet den opp mot dyre varianter, men den viser verdier som stemmer med antagelsene.
  (trådstarter)
   #7
 85     0
Takker for tilbakemeldinger Grin

Vil ha omtrent samme bruksområde som de to siste her. Skal ikke bruke den for å sjekke badet f.eks., til det tror jeg proffer vil gjøre en bedre vurdering enn meg.

Blir for å sjekke om det kan være greit å behandle impregnert, om jeg kan beise etter å ha vasket terrasse, sjekke ved o.l.