558    17    1  

Kjøp av meterstokk

 12     0
Hva ser du etter når du skal kjøpe meterstokk, og hva foretrekker du? 2 meter, 1 meter, 2.40 m eller 3 m? Plast eller tre? Andre ting å tenke på?

   #1
 1 177     Rogaland     0
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 12     0
Lyst på gul plast fordi det tåler mer og ikke forsvinner så lett. 

Ren meterstokk uten tomme fordi det er forvirrende med to tallskalaer. De fleste meterstokker har tallskalen på "feil" side. 

Hultafors sin Contact-meter har tallskalaen på "rett" side, slik at meterstokken vil ligge i kontakt med arbeidsflaten når du måler = enklere å måle presist

Det skrives av Hultafors at 2.40 m stokk skal gjøre det enklere å måle gipsplater, måle dører uten at man må flytte stokken for å fullføre målinger (?), eller for å måle takhøyde. Men blir den ikke uhorvelig lang? 

En som mente at 1 m stokk var å foretrekke. Liten og hendig. Lett å regne sammen hvis man skal måle noe lengre, bare flytte stokken og addere 1 meter på neste måling. Både 1 m og 2 m har som regel 24 cm lange ledd, og det er fint, for leddet tar jo litt plass, og da kan man lese av hele tjuetalls cm for hvert 24 cm ledd. Har dog merket at noen 1 m stokker har kortere ledd (f.eks. 20 cm) som gjør at det blir ujevne tall, og man må brette mer for å få målt = stress. Av en eller annen grunn finner jeg nesten bare 1 m stokker i av tre med ordentlig 24 cm lengde per ledd, men finner ikke i plast..

"Kompakte" meterstokker med 5 cm eller 10 cm ledd styrer jeg unna, virker utrolig knotete å bruke (brettehelvete).
  (trådstarter)
   #4
 12     0
Hvor langt bør et målebånd være? 3 meter, 6 meter? Hva bruker dere mest?
   #5
 1 177     Rogaland     0
Kommer helt ann på bruk, du trenger som regel flere typer mål i hus.

Kommentar til 1 meter stokken: Når måler du noe som er under 1 meter eller nøyaktig 5 meter.

Signatur
   #6
 6 211     Akershus     0
Brukte 5 meter, fordi det var det lengste målebåndet i den størrelsen... Den skulle nedi en lomme i snekkerbuksa. For mål lenger enn det hadde vi 50m bandmål eller laser.


.Thag
   #7
 3 783     Asker     0
Jeg liker bånd. Og har bla den på bildet lenger opp. Det bra der er at den har denne saken man kan felle ned for å måle inn i en krok.

Lengde synes jeg vanlig meterstokk fungerer bra i 2m. I bånd r det en vurdering ut fra størrelse og evne til å holde seg uten å bøye seg. Skal jeg måle stort mer enn 3m bruker jeg ofte laser. Har båndet 4-5m bruker jeg det.

Signatur

   #9
 115     Midt-Norge     1
2m hultafors plast og 8/10m milwaukee målband.
Signatur
   #10
 3     0
  • 2 m Hultafors plast

  • 8 m Stanley Fatmax


Begge to med metrisk skalaen.

+ evt. laser avstandsmåler og trenger du ikke noe mer for de fleste oppgaver Wink