509    3    0  

Multiscanner

 42     0
Er det noen som har testet multiscanner som virkelig fungerer og finner stendere/kabler? 

Ser det er mange tråder på slikt på forumet, men ingen er av nyere dato. Tenker det kan kan(bør) ha skjedd noen utvikling de siste årene? 


Stendersøker, multidetektor, multiscanner 

   #1
 5,336     Tromsø     0
Ja, min erfaring er at dersom det ikke er for mange lag gips eller annet utenpå stendere og kabler virker selv billig-scannere fra Clas. Min 199 kroners Stanley sliter ved to lag gips, men med ett lag gips eller panel er den rimelig presis. Dyrere dingser har gjerne litt større søkedydbe.

Dette forutsetter at man har lest og forstått bruksanvisningen. Førsteinntrykket var at den ikke virket. Men når jeg skjønte at man alltid skulle holde den i ro inntil veggen og trykke på knappen til den kalibrerte seg (dioden blinker og slukker elns), og så gli den sidelengs til det lyser fast, så har man funnet en grense mellom ingenting og noe.
Signatur
   #2
 26     0
Hiver meg på denne. Min billige Cotech stendersøker har vist seg å ikke fungere spesielt bra, så ifbm kjøkkenrenovasjon har jeg lyst på en ny som fungerer. Hva med Bosch Universaldetect, noen som har testet den? En elendig og en god anmeldelse på jula.no Smile
TDJ
   #3
 1,627     Asker      0
Kjøpte Bosch Wallscanner Detect-150 Professional for en god del år etter flere ganger å ha erfart at billige søkere ikke funker særlig godt Unsure.  Bor i "gammelt" hus hvor alt er skjult, trengte et apparat som kunne detektere k-rør, vannrør, armering i betong i tillegg til (enkelt) stender-søk - også hvor dypt inne i veggen sakene lå.
Bosch'en kostet det hvite ut av øyet Shocked, men ikke angret på kjøpet. Ikke bestandig helt enkelt å "tolke" funnene som apparatet gjør, men dersom der er "noe" i veggen så sier det i fra.
Eneste negative erfaring er "rulle-hjulene" som man kjører apparatet fram og tilbake på; det skal ikke mange mm "slipp" til før apparatet varsler og man må forsøke en gang til. Særlig plagsomt om overflaten er (svært) ujevn.
Signatur