17,829    13    0  

Selvjusterende laservater

 533     0
Jeg har kjøpt et rimelig selv-justerende laser-vater på europris. Kostet 600kr. Denne har heldigvis 30dagers returrett (noe jeg fort kan komme til å benytte meg av). Det som er dumt med denne varianten er at den ikke kan enkelt festes på veggen. Helt sikkert andre funksjoner dyrere utgaver av laser-vater har som jeg godt kunne trengt.

Har sett på et Hilti laservater (Hilti PMP 34), og denne så mange hakke bedre ut enn den jeg har idag. Noen som har erfaringer mtp hvilket laservater jeg burde velge?? (kan godt velge en del dyrere variant enn europris laservaterert mitt =)

   #1
 241     0
Regner med at det er krysslaser du mener.Synes personlig  PLS2 er en ener.Liten og lett,har en skarp stråle som sender lengre enn de fleste .I tillegg til høy nøyaktighet,har strålen en veldig brei "vidde".Det følger også med magnet-/veggfeste beltetaske og kuffert.I avslått posisjon er loddet låst slik at fare for slitasje og unøyaktigheter under transport er kraftig redusert.Tror den koster ca 2500 kr.
  (trådstarter)
   #2
 533     0
du kan ha rett i dette. en sånn sak som måler i alle mulige retninger med laser
  (trådstarter)
   #3
 533     0
så er ingen bred enighet om hva som er det beste laservater/kryssvater her på forumet?
   #4
 1,266     Aust-Agder     0

så er ingen bred enighet om hva som er det beste laservater/kryssvater her på forumet?


Bred enighet om verktøy? Er du gal? Her er vi enten apatiske eller i skyttegravene for det vi har kjøpt selv ;-)

Jeg lånte en B&D krysslaser av en kompis da jeg skulle bytte kjøkken, og den fungerte egentlig ganske greit. Den kom med et lite stativ som kunne henges opp eller stå på en passende flate. Stativet kunne heises opp ca 10 cm i tillegg, om en ville gjøre litt justeringer.

Clas Ohlson: Black&Decker.
Tror det følger med stativ også, selv om det ikke står her. Ser i alle fall at Obs! Bygg og Jula selger til ca 1000 kr inkl stativ. Tror Clas sin versjon også er inkl stativet.

Den koster ikke all verden, og jeg var forsåvidt greit fornøyd.   Jeg har ikke kjøpt noen laservater selv enda, men den er en god kandidat når den dagen kommer. Mulig jeg har lyst på en litt proffere versjon, men det er mest pga jeg er utstyrsnerd, og ikke fordi jeg trenger det :-)


Signatur
   #7
 743     Nordland     0
Roterende laser måler 360 grader. Denne har ofte også en mottaker som gjør det lettvint å lese av høyder på tak og gulv. Disse koster en del mer enn en krysslaser.
Krysslaser er fin til "mindre" arbeider. Montering av kjøkken, fliselegging, himling, osv.

   #8
 5,112     Troms     0
Jeg kjøpte nettopp en Dewalt DW077KIR fra USA. Betalte vel 3500,- pluss 90USD i frakt og ca 900,- i mva og fortollingsgebyrer.

Totalt ca 5000 alt ialt. Bare selve laseren her koster i her hjemme 8500,- pluss moms. Jeg fikk inkludert en koffert, laseren, briller, veggmontasje, fjernkontroll, laserplate, batterilader og batteri (18V).

Mangler nå bare et stativ så er vel denne rotasjonslaseren et godt kjøp synes jeg.
her er settet jeg kjøpte: Dewalt DW077KIR hos Hardwaresales Inc
hilsen

Byggebob
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 533     0
min erfaring (med en rimelig krysslaser) er at når det er sol ute er det så mye lys inne at det er nesten umulig å se laseren et par meter unna verktøyet...Da er liksom litt av poenget borte med en slik laser. Så spørsmålet er om dyrere og bedre lasere viser kraftigere stråle?
   #10
 1,266     Aust-Agder     0
Prøvd med røde briller? Det følger med noen lasere, men fåes kjøpt separat også. Det gjør det visst enklere å se strålen.
Signatur