16 893    22    0  

Stender og kabel-søker, tips?

 860     0
Jeg skal til å legge litt kabler i vegger i huset, og trenger da en god stender og strømkabel-søker. Noen som har noen tips?

   #2
 16     Skap Trønder     0
Tja har netopp fått en slik en skjønner fan ikke helt denne jeg nei.på strøm finner den greit nok etter det lille jeg har testet.Men søking på stender er jeg jaggu usikker på om den fungerer i det hele tatt.
Pr nå vil jeg si det var et BOM kjøp.
Så om noen har et super triks om hvordan bruke denne.Lest brukerforvirringen men samme f så finner den stender der det ikke er stender  eller 0 der det skal være .
Skal teste litt mere når jeg frx skal sette opp en skillevegg å kle den.
Eventuelt jeg får en jobb med riving på ene siden frx å jeg kan se stender og eventuelt strøm.Forske litt på den da.Lære meg om den er å stole på.
   #3
 14     Akershus     0
Jeg har god erfaring med Greenlee 420 stendersøker, men jeg har ikke testet metalldetektor og kabelsøker funksjonen fullt ut. Du finner mer info og videopresentasjon her:

http://www.detektor.no/subdet54.htm

For at kabelsøker funksjonen skal fungere så må kabelen ha spenning på seg og ikke være skjermet.

Et annet nyttig instrument som kan trekkes frem i denne sammenheng er et Seesnake Micro inspeksjonskamera som gjør det mulig å se inn i kanaler og bakvegger. Man trenger bare å borre et 10 mm hull i veggen for å få inn kameraet.
   #4
 266     med tak over haude     0
jeg kjøpte en sak fra black`n`decker... fungerer greit, så lenge man kalibrerer stendersøket mot en plass uten stender, hehe :P
funker dårlig når du setter den på en stender og kallibrerer, da finner den ikkje katta i sekken en gang...

noen som har eit triks på å finne nedstøpt varmekabel? har prøvd å sette kabel på full peis, for så å bruke "strøm" finneren på dette apparatet, men det funker inte...
Signatur
   #5
 14     Akershus     0
for å "se" varmekabler kan et termografikamera benyttes med godt resultat. slikt utstyr ligger imidlertid i relativt høy prisklasse.

på grunn av at spenningen og avstanden mellom tur og retur lederen er så liten, tror jeg ikke man vil kunne få utslag med spenningsdetektor, toneprobe eller kabelsøker. og det er nok for lite metall for en metalldetektor.

jeg er interessert i å høre om andre har erfaringer utenom bruk av termografi for å bekrefte eller avkrefte alternative metoder.
   #6
 274     Oppland     0
Det går vel fortsatt an å lete seg frem til stendere ved å banke litt i veggen?? Jeg kommer ikke til å kaste bort penger på en stendersøker til 1200 - 1300 kroner om det ikke er mer pålitelig enn gamlemetoden.

Å lete opp kabler i veggen med litt banking er vel verre  Smile
Signatur
   #7
 14     Akershus     0
Greenlee stendersøkeren som jeg nå bruker koster kr. 500 og tar stendere bak tre og gips vegger som er opptil over 30 mm tykke. Noe dypere enn det har ikke jeg behov for. Mulig man kan få en bra sak til kr. 300 dersom man skal ha en ren stenderdetektor og ikke trenger å ha innebygget metallsøker og spenningsvarsler, men det synes jeg det er vel verd å betale kr. 200 ekstra for.

   #8
 266     med tak over haude     0
dersom man kun trenger en stendersøker, kan man jo kansje bruke kjøleskap magneten sin, vist man er heldig "henger" den seg på en spiker/stift...  Smile
Signatur
   #9
 62     Finnmark     0

Tja har netopp fått en slik en skjønner fan ikke helt denne jeg nei.på strøm finner den greit nok etter det lille jeg har testet.Men søking på stender er jeg jaggu usikker på om den fungerer i det hele tatt.
Pr nå vil jeg si det var et BOM kjøp.


Jeg har kjøpt samme greia og sitter med akkurat samme erfaringen. Har ikke nådd å prøve den så mye ennå, håper jeg gjør noe feil... ???
   #10
 14     Akershus     0
til dere som har dårlig erfaring, hva slags vegg er det snakk om og hvor tykk er den? er flaten jevn? sjekk instruksjonsvideoen på siden til Greenlee for hvordan det skal gjøres og vanlige feil.

dagens stendersøkere benytter samme søkeprinsipp etter det jeg kan se, men jeg ville vel kanskje styrt unna de billigste "made in China" modellene. dersom det er feil på stendersøkeren og den ikke fungerer som den skal så send den tilbake til leverandøren.