6 644    7    0  

Aktører som spammer, mye om LED-lys

 1 431     Oslo     0
Vi har mange flinke proffer som deltar på Byggebolig. Disse deler med seg av erfaringer og viser til produkter - sine egne og andres - når dette er passende.

Et tema, som det ser ut til å finnes et utømmelig informasjonsbehov rundt, er LED lys. Heldigvis for oss er det mange aktører som gledelig svarer hver gang et spørsmål oppstår. Så er det også desverre noen som benytter denne anledningen til å svare ved hjelp av spam. Dette gjøres på følgende måte:"besøk hjemmesiden xyz.LedXXX.something" eller "dette står det masse om på hjemmesiden min, bare gå inn der da finner du alt...." osv. Og når én starter med dette kommer flere. 

Vi forsøker å luke ut slike innlegg men det er utfordrende fordi det kan være ganger da en link/henvisning faktisk er passende. Vi ber derfor forumet om hjelp gjennom å varsle oss og eventuelt vise til denne tråden. Vi vil slette innelgg som er spam og advare vedkommende.

Ettersom det har gått litt sport i LED-spam i det siste antar jeg at det ligger endel der ute som må justeres. Vi slår ikke like hardt ned på gamle saker som vi vil gjøre på nye.

Dette gjelder forøvrig alle typer aktører, ikke bare LED.
Signatur

   #1
 3 955     0
+1  :o

Spamorama fra LED-leverandører må man bare leve med. De flommer over på alle andre forum jeg frekventerer også. Denne typen oppførsel er grunn nok til å slå et slag for glødepærer!
  (trådstarter)
   #2
 1 431     Oslo     0
Vi opplever fortsatt tidvis spamming på forumet. Utfordringen er at det finnes gråsoner i forhold til hva som er SPAM og hva som er konstruktiv deltagelse. Vi har ber derfor medlemmene om hjelp:

Medlemmer som opplever innlegg som spam kan skrive: "SPAM" i den aktuelle tråden, og rapporterer spam-innlegget til oss. Dersom vi er enige vil vi fjerne innlegget og utstede advarsel.
Flere advarsler gir utestengelse.

ByggeBolig ønsker flere proffe deltagere på forumet. Vi vil også at de skal linke til hjemmesider, fronte produkt og nevne priser når dette er relevant. Denne aktiviteten er kun relevant dersom noen ber om denne opplysningen.

Den beste markedsføringen en bedrift kan gjøre er å selge kunnskap. Dette gir troverdighet og skaper trygghet, som øker sjansen for salg. En god signatur med link til hjemmesiden vil da sørge for trafikk - relevant trafikk. I tillegg har bedriftene muligheten til å presentere seg i "Firmainformasjon" under "Markedsplassen".

OBS! Dette gjelder alle aktørtyper.
Signatur
   #3
 5 410     Langhus     0
To nye brukere som uttaler seg som fornøyde kunder av LED forhandlere, men som har firmatilknytning til forhandleren er idag sperret ute og lenker som ble lagt inn er slettet.
Vi har et par til i kikkerten, men tar gjerne imot tips om uredelig markedsføring.

Frem til varslingssystemet er oppe igjen: Send meg en PM!
Signatur
   #4
 5 997     Finnmark     0
To nye brukere som uttaler seg som fornøyde kunder av LED forhandlere, men som har firmatilknytning til forhandleren er idag sperret ute og lenker som ble lagt inn er slettet.
Vi har et par til i kikkerten, men tar gjerne imot tips om uredelig markedsføring.

Frem til varslingssystemet er oppe igjen: Send meg en PM!

Som ny bruker på BB opplyses det klart på hovedsiden hva som gjelder med produkt/ firma tilknytning?

Kanskje en setning med store bokstaver hjelper.........eller er det bare mange som tror de er smarte og later som de er kunder?

.......meningsløst når det bare er å sette firmanavn på profilen og poste så mange innlegg man ønsker!
Signatur
   #5
 6 691     Akershus     0
Forsøkene kommer selvsagt fordi de fleste vet at anbefalinger og referanser fra kunder er veldig mye verdt, ofte mye mer verdt enn all verdens reklame. Men stort sett blir de tatt med buksa nede og da er sluttresultatet utelukkende negativt.

Jeg tror ikke BB kan gjøre så mye med dette annet enn å ta det i etterkant. De færreste leser brukervilkår og liknende. Dessuten er det jo først og fremst markedsføringsloven og forbudet mot skjult reklame de bryter, så er brudd på BBs vilkår på sett og vis en følge av det. Elendig forretningsskikk, vil jeg kalle det. Kan alltids prøve å få frem vilkårene på en bedre måte, men jeg tror de som driver med forsøk på skjult markedsføring på BB blåser en lang marsj i det.

Ellers er det jo stort sett små aktører som prøver seg på dette. De store holder seg i skinnet og bidrar i mange tilfeller på en glimrende måte i diskusjonene på forumene.
Signatur
   #6
 174     Stavanger     0
Personlig så mener jeg det har en preventiv effekt med "shaming".

Hvis de firmaene som prøver å jukse med falske referanser navngis, så vil det ofte ha større negativ effekt enn den kortsiktige effekten de falske referansene har.
Det vil kanskje hjelpe på at de ikke prøver seg på slikt tull.
Signatur
   #7
 5 410     Langhus     0
Navnene på de to firmaene omtalt finnes i gjeldende tråd, "Led 2014" Ser ingen grunn til å trekke saken lengre det.
Signatur