6 573    6    0  

Byggeboligs nettbutikk: shop.byggebolig.no

 1 340     Oslo     0
Endelig kan vi lansere nettbutikken til byggebolig: shop.byggebolig.no

Vi synes nettbutikken har blitt veldig fin, men foreløpig har vi bare ett produkt: en Sharp ZP40KR varmepumpe som har blitt diskutert litt tidligere i denne tråden. Sharpen er et kvaltietsprodukt, og vi kan selge den betydelig under markedspris, så da tenkte vi at dette var et godt åpningstilbud. Til å begynne med selges varmepumpa kun uten montering, men vi jobber med å få avtaler med sertifiserte montører slik at vi snart kan selge pumpa inklusive montering.

På sikt har vi tenkt å utvide med flere kvalitetsprodukter, og tanken er å være formidler av gode tilbud på produkter som har godt rykte her på forumet. Derfor vil vi gjerne ha innspill på produkter og leverandører som kunne passe i shop'en.

Rabattkoder
Dersom noen er interessert i rabatt på Sharp-varmepumpa, så er det bare å sende en PM til meg (ByggeBoligLAB) eller til Administrator. Merk at rabatten bare kan brukes på varmepumpa, siden det er det eneste produktet vi har i nettbutikken enn så lenge.

Ta gjerne et titt på nettbutikken og si hva dere synes; håper på gode innspill på hvilken type produkter butikken kan fylles med etter hvert!
Signatur

  (trådstarter)
   #3
 1 340     Oslo     0
Takk for forslaget om spikerforkle/snekkervest med mulighet for å sette på en Byggebolig-logo. Det var et godt forslag, kom gjerne med flere!

Vi ser nå på å utvide sortimentet med ulike "Bygge-relaterte" produkter, blandt annet tilbehør til verktøy (sagblader og tilleggsutstyr mm), energi-relaterte produkter (vi har allerede en varmepumpe, og vurderer å ta inn flere modeller. Andre muligheter innen "energi-feltet" er beskyttende "varmepumpehus", sparedusjer, termostatløsninger med mer). I tillegg kommer generelt profileringsmateriell som T-skjorter, capser og slikt. Tenkte på thermokrus, men fant ut at det var vanskelig å konkurrere med "Statoil-kruset", som jo kommer med gratis påfyll i ett år :)

Vi vil veldig gjerne ha flere innspill på forslag til sortiment - får vi en liten liste med forslag her i denne tråden kan vi ta en avstemning for å finne ut hva det er størst interesse for.
Signatur
   #4
 178     Nordeuropa     0
Sånn for ordens skyld:

Fra http://shop.byggebolig.no/pages/om-oss

ByggeBolig Shop og forumet Byggebolig.no eies av Byggebolig AS, et aksjeselskap som igjen er heleid av Entelligens AS.


Produktutvalget
Vi legger vekt på å ta inn nyttige produkter med godt ry i diskusjonsforummet, og gjøre disse tilgjengelige for lave priser. Vårt mål er at det skal være så billig og enkelt som mulig å bygge nytt og pusse opp. Vi startet Shop.ByggeBolig.no for å få drive priser nedover og øke tilgjengeligheten på kvalitetsprodukter.

På sikt håper vi på å bli Norges billigste, mest brukervennlige og mest komplette nettbutikk for byggevarer, verktøy, materialer og særlig energieffektiviserende løsninger og produkter.


Prisverdig formål, men jeg antar ASet har et profittformål? Intet galt i det, selvsagt. Men greit om det kommer klart frem om butikken har fler interesser enn bare forumdeltagernes økonomi. Håper det ikke tas ille opp at jeg nevner det.

Er det noen klare begrensninger innen produktspekteret? Logistikk, support og kapital er jo ofte begrensende faktorer.

Jeg hadde gjerne sett billigere og ikke minst mer testede og uavhengig dokumenterte luft/vann pumper på markedet enn Julas 9kWatter. Solvarmeløsninger (vacumrør m.m.), teknikktanker, varmefordelingsplater og annet vbv-stæsh. Utvalget fra Kina virker ubegrenset. Og pålitelig doumentasjon tilsvarende begrenset. Jeg er villig til å betale ekstra for en varmepumpe med vesentlig mer dokumentasjon enn en tilfeldig COPverdi tenkt ut av noen med interesse for å selge sakene.

Produkter med et visst innslag av teknikk der det finnes mye jalla-kvalitet kan være noe for shop'en. Jeg forutsetter at shop'en vil føre produkter i den andre enden av spekteret...


Helt konkret:
Av energiprodukter, så finnes det et utall av produkter for måling og logging av elforbruk.
Litt uklart om currentcost.co.uk har en norsk distributør eller ikke. Men dingsene deres tillater logging til PC og logging av 1-fase, 3-fase og enkeltapparater. (Individual Appliance Monitor med Schukokontakt er på vei. Har i en oversikt også sett at IAMs med fjernkontroll (on/off) er på vei.)

Jeg kjenner overhodet ikke produktene på noe annet vis enn det jeg har lest meg til. Men de har et supportforum og dialog med folk som vil mekke sjæl. Det er stjerne i boka hos meg.

  (trådstarter)
   #5
 1 340     Oslo     0
Mange takk for verdifulle innspill og ikke minst forslag til spennende produkter, vi kikker nærmere på dem!

Planen er at shopen skal gå med overskudd, ja. :)

Men det er faktisk ikke meningen at vi skal tjene spesielt mye på medlemmene av Byggebolig. Vi gir medlemmer gode rabatter, slik at det ikke blir noe særlig fortjeneste når man regner med logistikk og administrasjon.

For eksempel gir vi 1.500 kroner i rabatt på Sharp-varmepumpen til medlemmer av Byggebolig; det er bare å be ByggboligLAB om en rabattkode. Når rabatten er tatt med i regnestykket er det faktisk ikke mange kronene igjen av marginen. Akkurat nå fungerer dette ved at man ber om en rabattkode i PM til ByggeboligLAB (dvs. meg), men etterhvert vil vi kanskje sende ut rabattkoder som nyhetsbrev til medlemmer eller på andre måter. Men selvfølgelig ikke til medlemmer som reserverer seg mot nyhetsbrev, da!

MEN: det ganske mange som leser innlegg på Byggebolig uten å være medlem, og butikken er også åpen for "Ikke-medlemmer". Disse må betale full pris. Også her blir marginene ganske små, men nok til at vi kan gå med overskudd. Men du har helt rett, vi skal oppdatere beskrivelsen med informasjon om at byggebolig-shop er et kommerisielt foretak og ikke en "non-profit organisasjon", siden beskrivelsen kan gi inntrykk av dette.
Signatur
   #6
 10 486     Akershus     0
Arbeidssko? Jeg savner noen sko som er gode å jobbe i, tåler en del (ikke vernesko), med solid såle og enkle å ta av og på, uten at de koster for mye.


Flott tiltak, men bare hvis det blir til priser som er konkurransedyktige.


En annen tanke, som kanskje ikke nødvendigvis har med shoppen å gjøre er ulike tjenester. Jeg ser vi har et medlem som tilbyr termografi. Hva med å f.eks. få til en avtale med vedkommende, og lage en slags liste der medlemmene kan skrive på sin interresse. Jeg aner ikke hvordan slike regner prisene sine, men jeg antar at hvis man f.eks. kunne tatt 4-5 hus i slengen innenfor et avgrenset område, vil kostnadene bli lavere, og brukerne kan få tjenesten billigere. Her burde man kunne skrive opp brukernavn og postnummer, og kanskje tid på døgnet man er tilgjengelig, som så sendes et sted (ikke nødvendigvis synlig for alle andre, siden folk er så opptatt av å være anonyme her), men kanskje en mulighet for at andre kan se antall interesserte i et område. Når mange nok i et område har vist interesse, kan de kontaktes og alle gjøres på en gang. Jeg ville ikke hatt noe problem med å melde interesse for noe sånt, og få det gjort et halvt år senere.

Tilsvarende burde vel kunne gjelde for stort sett alt der kostnaden for oppmøte er ganske stor i forhold til kostnaden for jobben som faktisk gjøres?


At shoppen ikke er ren veldedighet overrasker neppe noen.
Signatur