12,413    20    0  

Entelligens AS har overtatt ByggeBolig.no

 1,431     Oslo     0

Den 15. Mars 2011 overtok Entelligens AS eierskapet til Byggebolig.no. Overtagelsen skjedde etter en lang forhandlingsperiode hvor flere aktører var involvert. Entelligens ble valgt som ny eier av ByggeBolig av nettstedets stifter, Fredrik.

Kjernevirksomheten til Entelligens AS er energianalyse og –rådgivning, med private boliger som særskilt satsingsområde. Vi ble oppmerksomme på ByggeBolig.no gjennom underforumet ”Energi & Varme”, hvor mange av trådene er av spesiell interesse for oss. Vi ser godt hvordan et uavhengig, brukerstyrt forum for dette og andre fagfelt fyller en svært viktig funksjon. ByggeBolig.no er et viktig korrektiv for mange bransjer, et diskusjonsforum med betydelig samfunnsnytte og en fantastisk kilde til kunnskap, informasjon og inspirasjon. I tillegg er ByggeBolig.no et åpent og hyggelig forum med veldig god stemning, hvor amatører og profesjonelle kan snakke fritt og dele erfaringer. Kort sagt er vi i Entelligens veldig imponerte over miljøet her på ByggeBolig.no og hvordan nettstedet fungerer. Dette ønsker vi å vedlikeholde og videreutvikle.

På sikt håper vi at Entelligens vil tjene penger på ByggeBolig.no, men samtidig vil vi ikke ødelegge eller gjøre grunnleggende endringer i måten ByggeBolig.no i dag fungerer. Vi vil aldri introdusere ”medlemsgebyrer”, vi vil ikke endre måten innlegg modereres, og vi vil ikke bruke ByggeBolig.no for å ”plante” reklamebudskap fra oss eller andre.

For registrerte medlemmer av ByggeBolig.no vil bruken av nettstedet være den samme. Det kan imidlertid være at lesere som ikke er logget inn vil møtes av noe mer reklame. Vi jobber med å utvikle nye inntektskilder, deriblant nye annonseformater, men det vil alltid være et tydelig skille mellom brukernes innhold og annonsørenes innhold, og annonser skal aldri gå på bekostning av innhold. Våre annonsører og samarbeidspartnere vil aldri få mulighet til å diktere eller slette uønsket innhold på ByggeBolig.no.

Vi legger betydelige ressurser i å videreutvikle ByggeBolig.no. Vi vil fortsette å oppgradere programvaren som driver nettstedet, og dette vil utvilsomt medføre endringer, utfordringer og spennende muligheter. Vi har et godt samarbeid med nettstedets stifter, Fredrik. Han vil trappe ned sitt engasjement i ByggeBolig.no, men han vil fortsette å bidra som vår rådgiver og støttespiller.

Vi er selvfølgelig svært interessert i reaksjoner og tilbakemeldinger fra medlemmene. Mange av innspillene fra ” Ris, ros, feilmeldinger og forslag til forbedringer” er allerede satt på ”ToDo-listen”, og vi håper at mange poster eventuelle reaksjoner, forslag og bekymringer nedenfor, slik at vi kan gi raske og gode svar.

Hilsen oss i Entelligens!
Signatur

   #1
 3,234     Vestfold     0
Det var godt å få en oppklaring på dette.

Foreløpig høres det lovende ut, og at forumet kan fortsette på lik linje som før, tross en mer komersiell aktør som eier.

Jeg vil uansett få takke Fredrik for en strålende innsats han gjort for å bygge opp forumet her, og håper han nå får mer tid til å gjøre andre prosjekter. Han gjort en ganske enestående jobb!  :D

   #2
 3,955     0
Ifølge de ukjente skattelistene i Luxenburg har Fredrik en ukjent formue på hundre tusen milliarder millioner dollar.
   #5
 3,997     Oppland     0
Jeg frykter det kan bli et eneste stort reklamebanner for eierene..
Akkurat som mange andre sider på nett, men håper eierene holder seg for gode til å forsøple med mer reklame enn innhold,samt pop-up reklamer!

Nok eksempler på slikt..

Jeg er pessimist/skeptisk av natur, så håper jeg tar feil!
Men alt for ofte er skepsisen berettiget.
   #6
 21,481     Enebolig     0
Jeg synes også at Fredrik har gjort en enorm jobb, og måten han har taklet modereringen.

En annen ting jeg legger merke til er at det stadig kommer en større andel av synsere som ikke gir korrekte svar, men feilaktig uttaler seg bastant. Hvis de nye eierene pøser på med reklame, så vil de seriøse brukerne falle fra og all troverdighet er borte.
   #7
 72     Internett     0

Jeg synes også at Fredrik har gjort en enorm jobb, og måten han har taklet modereringen.


Definitivt, så jeg håper virkelig Entelligens har sikret seg med en veeeldig lang og god avtale som sikrer at dagens moderator forblir ved sin lest i lang tid fremover. Dette er noe som ikke lar seg kopiere og et "korthus" som rasker voldsomt fort.

I et tidligere liv, altså for flere år side og ansatt for et stort mediekonsern, var jeg med på å kjøpe flere små nettsider, inkl. et par forum. Knallgodt trafikkgrunnlag og en super forumkultur. Men, så fort ildsjelene forsvant og det ble satt inn nye moderatorer daua hele greia ila et par mnd. Det gikk vanvittig fort. Dyr lærepenge.

Det omtalte firmaet har kjøpt flere nettsider de senere årene, men endelig har de sett lyset og ser nå nødvendighete (verdien) av å holde på den unike kompetansen som ligger hos initiativtaker.

Det er to måter de nye eierne kan gå i rottefella, slik jeg ser det:
1) Sette inn en ny moderator (det er dømt til å gå galt, sorry Smile)
2) Pumpe inn mange annonseflater og fylle disse med irrelevante annonsører.

Da er det sagt - jeg storkoser meg fortsatt her inne  ;D

   #9
 5,751     OSLO     0
eneste jeg ser av reklame, er vel bare "Byggebolig.no" og en lang strek.... Bruker FF og adblock... genialt egentlig.... Smile
  (trådstarter)
   #10
 1,431     Oslo     0
Det var en feil som gjorde at annonser ble vist etter tredje innlegg, dette er nå rettet opp.

Noen av annonsene er relevante, andre ikke... vi venter litt og ser om dette bedrer seg. Irrelevante annonser som ingen er interessert i har jo ingen verdi for noen. Det virker som om tekstannonsene ofte er mer relevante enn bildeannonsene.
Signatur