2,817    2    0  

Flytting til ny server - enkelte småfeil

 1,431     Oslo     0
Igår, torsdag 19. januar 2012, fikk vi (endelig) flyttet Byggebolig.no over på en mer robust serverløsning. Den nye serveren lar oss ta unna den til tider høye belastningen på forumet. Forhåpentlig er vi nå kvitt  gamle kjenninger som "Resource Limit Reached" og "Failure to connect to the Database". Send gjerne en PM til administrator dersom dere ser slike feilmeldinger de neste ukene!

Noen feil vi kjenner til:
Flyttingen gikk i hovedsak raskt og smertefritt, men vi har noen små barnesykdommer som skal utbedres så fort vi kan:

  • Rapportering fungerer ikke. Selv om du rapporterer innlegg og andre feil er det ikke sikkert at Administrator og Vaktmester får mail om dette. Dette er uhelding, og vi håper dette er snart er i orden, for vi er avhengige av god rapportering for at Byggebolig skal fungere godt. Inntill dette er på plass, oppfordrer vi alle til å rapportere "manuelt" ved hjelp av PM til administrator. Ta gjerne med URL (adresse) til innlegget som rapporteres.

  • Avansert søk virker ikke. Vi har gjort en del endringer i databasen, og dermed fungerer ikke det avanserte søket som det skal. Heldigvis har vi Google-søket, så dette er ikke kritisk, men vi skal få det avanserte søket tilbake så snart som mulig.Det er også noen andre ting som ikke er optimalt enda, men dette er ting medlemmene ikke vil legge merke til. Dersom noen opplever noe annet merkelig, håper vi dere sier i fra i PM eller en e-post til vaktmester [krøllalfa] byggebolig.no

Videre fremdrift
Serverflyttingen har vært et viktig skritt på veien frem mot oppgradering av forumets programvare. Dette har blitt nevnt tidligere, og vil gi mange nye muligheter, blant annet innføring av Karma-systemer, en mer dynamisk forside, bedre funksjonalitet for "Bygge-blogger", bedre backup for bilder og ikke minst bedre sikkerhet i tillegg til et mer moderne grensesnitt og en liten visuell oppussing som følger med "på kjøpet".

Vi tar sikte på å oppgradere programvaren til helt ny versjon i løpet av vinteren, men legger større vekt på å gjøre ting skikkelig og forsvarlig enn på å møte en bestemt deadline for omlegging.

Tusen takk for alles tålmodighet og ikke minst rapportering av innlegg og merkelige feilmeldinger!
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 1,431     Oslo     0
For orden skyld: Disse feilene er utbedret, og alt ser ut til å fungere som det skal.

Så det er bare å rapportere innlegg og feil på "gamlemåten" igjen.
Dersom en rapportering ikke besvares i form av mail fra Administrator innen en arbeidsdag, kan det hende at systemet har hikke igjen.  Hvis dette skjer setter vi stor pris på en mail til administrator@byggebolig.no.

Tusen takk for all hjelp!
Signatur
   #2
 5,725     0
Det er mange tråder som låg inn før som ein nå ikkje finner, eksempelvis søk på Forsikring og da virker ikkje linken ein får opp, så det er ein del feil enda.
Når dere har slått sammen kategorier, er det da disse har forsvunnet?
Nøkkelfelt på disse trådene må jo endres til den nye kategoriiden slik at de havner rett.