29 577    95    13  

Oppgradering av ByggeBolig

 1 431     Oslo     0
På dagtid den 10.mai 2012 vil ByggeBolig bli satt offline i noen timer for å oppgradere til ny programvareplattform. Det er snakk om en oppgradering fra SMF 1.1 (som vi har kjørt forumet på frem til nå) og over på siste versjon av samme programvare, dvs. SMF 2.0.2.

Denne oppgraderingen har vært i kjømda lenge, og er helt nødvendig for å bedre forumets sikkerhet og stabilitet. Oppgraderingen vil også muliggjøre ny funksjonalitet, selv om vi ikke vil legge inn så mye nytt i første omgang. Nå skal vi konsentrere oss om oppgraderingen, som slett ikke er helt enkel, og så kommer ny funksjonalitet etterhvert. Noen endringer blir det likevel, det er ikke til å unngå. Forventer derfor å få huden full med "alt var bedre før-klager".

Oppgraderingen vil medføre noe nedetid, men vi vil ta forumet opp igjen så raskt som mulig. Vi vil da jobbe med å legge inn nye funksjoner og innstillinger utover dagen, så forumet vil i en periode fremstå som en byggeplass. Vi regner dog med at det meste vil være på plass i løpet av dagen, og at vi vil kunne åpne for diskusjoner igjen etter noen få timer med nedetid. Hvis noe går alvorlig galt, er plan B å rulle tilbake til den gamle forumløsningen - håper vi slipper det.

Det er ingen grunn til å forvente et helt nytt forum; vi legger oss opp til en løsning som er mest mulig likt utseendet og funksjonaliteten dere er vant til. Etter at vi har kommet opp på den nye plattformen, vil vi mye enklere kunne jobbe videre med å teste ut og legge til ny funksjonalitet.

For de som er nysgjerrige på hvordan det nye forumet blir, går det an å ta en titt på beta.byggebolig.no, som vi har jobbet med en stund. Det er mulig å logge inn med samme brukernavn og passord som på "vanlige" ByggeBolig, men det er ingen grunn til å starte lange diskusjoner på beta-forumet, for beta'en vil bli skrudd av når oppgraderingen er gjennomført.
Siste redigering: 10. mai 2012 14:03:44 av administrator
Signatur

   #1
 274     Oppland     0
Ser bra ut ved første øyekast!  Smile Lettlest font og fin fontstørrelse.

Par småting jeg hadde satt pris å om dere vurderte:
- Når jeg går inn på et innlegg jeg ikke har vært inne på før, havner jeg på siste post - og må scrolle opp for å lese trådstarters post. Synes det er litt tungvint. Dette gjelder modulen "Siste innlegg i diskusjonsforumet" til høyre.
- Bedre støtte for nettbrett/telefoner (sjekk ipadpeek.com for å se hvordan siden oppfører seg på nettbrett)
- Hva med en "Liker"-knapp?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 1 431     Oslo     0
Oppgraderingen er gjennomført, og det meste har gått som planlagt.

Det er fremdeles noe småtteri å luke bort her og der; det tar vi fortløpende i dag og i morgen. Tenkte det var viktigere å få opp forumet igjen slik at diskusjonene kan fortsette, fremfor å pusse og pusse med forumet offline helt til alt ble perfekt. Vi har dog fått tatt det aller meste.

Håper alle kan leve med en og annen liten bug til vi har fikset alt.

Legg gjerne igjen meldinger om feil eller andre tilbakemeldinger i denne tråden.
Signatur
   #5
 1 266     Aust-Agder     0
Ser bra ut :-)

Jeg synes kanskje det er litt trangt om plassen? Savner noen piksler med luft mellom innhold og høyrestolpe - samme mellom poster i en tråd.  Ellers veldig behagelig layout.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 1 431     Oslo     0

Ser bra ut :-)

Jeg synes kanskje det er litt trangt om plassen? Savner noen piksler med luft mellom innhold og høyrestolpe - samme mellom poster i en tråd.  Ellers veldig behagelig layout.


Jobber med saken :)
Signatur

  (trådstarter)
   #9
 1 431     Oslo     0

Kommer støtte for "apps", f.eks. tapatalk?


Muligens. Vurderer også eget mobil-theme.
Det er en bedre løsning, men medfører litt utfordringer.

Uansett; nå som oppgraderingen er (nesten) i boks er dette ting vi kan bruke mer tid på å se på.
Signatur
   #10
 1 516     Bergen     0
Visning av Søkeresultater ved avansert søk får en vondt i øynene ved lesning. Veldig uoversiktlig resultatside, og fargene kunne vært litt bedre for øynene...

Kan heller ikke søke med " " i avansert søk...