5 065    9    0  

Planlagt nedetid pga. flytting av server

 1 431     Oslo     0
Vi flytter forumet til ny server den 4. november 2011.

Dette innebærer at vi må stenge forumet i noen timer.

Forumet vil stenges klokken 10.00, og vi forventer å være oppe igjen innen klokken 14.00.

På grunn av oppdateringer av DNS-registre kan det virke som om forumet er nede noe lenger for enkelte brukere. Vi har allerede gjennomført flere prøverunder med flytting av forumet og forventer at alt skal gå raskt og smertefritt.

Vi planlegger en nye runde med nedetid senere i år, da vi også skal oppgradere forumets programvare.

Tidspunktet er valgt fordi dagtid fredag er den perioden på uken hvor det er minst aktivitet på forumet.

Håper på forståelse for at nedetiden er helt nødvendig for å forbedre kapasiteten på forumet.

Med vennlig hilsen,
Administratorene på ByggeBolig.no.
Signatur

   #2
 740     0
Lykke til! Håper det går bra!

Også fri, men en gang må det gjøres og det er flott dere tar hensyn til trafikkmengden. kommer dere med info om hvor/hvem dere flytter til og type forum SW?
   #3
 1 382     Oppland     0
egentlig så skulle det vært åpningstid på forumet, slik att jeg hadde fått gjort noe i huset Grin ... vel, får vel gjøre litt igjen i mårra da... hehe
   #5
 445     Drøbak     0
Vi kan kanskje bruke anledningen til å takke for at dere tilrettelegger for et så fint forum. Takk! Det er helt klart mange som får nytte - og glede - av dette forumet!
  (trådstarter)
   #6
 1 431     Oslo     0
Takk for ros og tålmodighet :)

Nå er forumet som dere ser oppe igjen.
Vi har fått bedre kapasitet og stabilitet, og i tillegg bedre mulighet til å utvide kapasiteten ved å skalere opp serverløsningen (den forrige serverløsningen var helt maxet ut).

På kjøpet har vi klart å restaurere ca. 2000 av bildene som har forsvunnet opp gjennom årene. Dette har vi fått til ved å linke opp lavoppløste thumbnails til bildene som ble borte, i de tilfellene det fantes thumbnails å linke til da. Som nevnt blir det vist lavoppløste thumbnails, ikke de fine originale bildene, men likevel gir jo dette mange tråder mer mening.

Det er fremdeles ca. 1000 bilder som mangler. Vi skal se om vi ikke finner en løsning på dette etterhvert, i det minste ved å tillatte medlemmer å redigere egne poster i "Medlemmenes prosjekter", slik at nye bilder kan lastes opp for å erstatte egne bilder. Denne rettighetsstyringen fungerer ikke i programvaren vi bruker i dag, så det kommer neste gang vi stenger forumet for vedlikehold.

NESTE OMGANG: Det neste store grepet vi gjør på ByggeBolig, blir å oppgradere programvaren forumet kjører på. Da oppgraderer vi til SMF 2.0.1, som er siste versjon av den programvaren vi allerede bruker (SMF 1.1.15). Selve oppgraderingen er litt jobb, men vi får bedre sikkerhet, høyere stabilitet og en del nye muligheter. Forumet kommer til å endre utseende litt, og det kommer noen flere funksjoner, men i alle hovedsak skal det meste være som før.

Vi tar sikte på å gjennomføre denne oppgraderingen i løpet av de nærmeste ukene, etter at vi har fått testet oss varme og er 100 % sikre på at alt kommer til å gå smertefritt.

Vi setter veldig stor pris på tilbakemeldinger om eventuelle feil eller problemer som har oppstått i forbindelse med serverflyttingen, gjerne her i denne tråden. Forslag til nye funksjoner kan som vanlig postes i "Ris, Ros og Tilbakemeldinger".
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 1 431     Oslo     0
Dessverre fungerte ikke serverflyttingen i dag som planlagt. Den nye serveren oppførte seg ikke som den skulle, og vi ble nødt til å flytte tilbake til den opprinnelige serveren igjen.

Dette innebærer at mange av de innleggene som ble laget i dag, har blitt postet på den "nye" serveren som vi nå har flyttet tilbake fra. Dermed synes de ikke på denne serveren. Det har, kort sagt, blitt en del rot.

Vi kan ikke annet enn å beklage problemene. Vi går nå tilbake til tegnebordet for å finne en serverløsning som fungerer. Flytting og oppgradering må til, og dette er rett og slett noe vi må fortsette å jobbe med.

Igjen: beklager problemene.
Signatur

   #8
 26     Oslo     0
Blir innlegg fra i ettermidag som havna på ny server, tilgjengelige igjen?
  (trådstarter)
   #9
 1 431     Oslo     0
Nei, dessverre får vi ikke lagt over ettermiddagens innlegg fra den andre serveren.
Signatur