26 731    42    0  

RAM er utestengt pga. tilknyting til selskap

 1 431     Oslo     0
Oppdatering fra Administrator: "RAM" har skikket seg godt etter utestengelsen, og er fremdeles aktiv på ByggeBolig.no under medlemsprofilen ”Elby”.[hr]

Medlemmet ”RAM” er utestengt fra ByggeBolig på grunn av brudd på forumets brukerbetingelser.

Siden brukerprofilen RAM ble opprettet den 19. oktober 2009 har RAM postet 932 innlegg. Svært mange av disse innleggene inneholder link til produkter i nettbutikken elby.no, ofte med sterke anbefalinger.  RAM har benyttet følgende signatur:
”Gammel elmann, som nå bygger mange hus på Øvre Romerike !”


Medlemsprofilen RAM benyttes imidlertid av en person med sterke interesser i Elby.no; vedkommende er deleier (50%) og styreleder i El- og Belysning AS, som står bak Elby.no.

Vedkommende har blitt kontaktet av Administrator for å forklare seg, og har lagt seg flat.

Brukerbetingelsene for ByggeBolig, beskrevet i registreringserklæringen, er tydelig på at denne type oppførsel ikke tolereres. Sitat fra Registreringserklæringen følger:
Vi har egne retningslinjer for forhandlere, importører, leverandører og andre som representerer sine egne merkevarer på ByggeBolig.no

1. Det må fremgå av medlemmets signatur at vedkommende representerer et produkt/tjenste (spesifisere hvilket) og ikke deltar i debatten som privatperson.

2. Det er forbudt med "utagerende" annonsering for egne produkter/tjenester, men  det er helt ok å diskurere egenskaper ved produktene og pris/betingelser.

I praksis løses dette ved at vedkommende lager en signatur som følger:
mvh
Ola Nordmann (ansatt i Fibo-Trespo AS).


Brudd på disse spillereglene medfører utestengelse fra tjenesten ByggeBolig.no , samt at øvrige lesere av forumet vil bli gjort oppmerksom på din oppførsel, hensikt og firmatilknytning.


Begge disse punktene er brutt.  I henhold til registreringserklæringen er forumets medlemmer ved dette gjort oppmerksom på RAMs oppførsel, hensikt og firmatilknytning. Alle innlegg fra RAM er oppdatert med følgende melding i signatur:
Advarsel fra Administrator: Medlem RAM er utestengt pga. brudd på brukerbetingelsene.  RAM har fortiet sin tilknytning til Elby.no, hvor vedkommende er medeier (50%) og styreleder. Les mer i denne tråden.

Understreket tekst i signaturen leder til denne tråden.

Selv om RAM er permanent utestengt har El- og Belysning AS fortsatt mulighet til å poste på ByggeBolig gjennom den offisielle medlemsprofilen ”Elby”, hvor tilknytningen til Elby.no/El- og belysning AS fremgår tydelig, forutsatt at direktelinking til produkter i egen nettbutikk unngås.
Signatur

   #1
 21 487     Enebolig     0
Hah! DER kom forklaringen på hvorfor mannen er så tilhenger av Etman og Chint  ;D Og svært mange anbefalinger av div utstyr hos Elby.

Godt jobba!  Smile
   #4
 413     kløfta     0
slikt er dårlig... dette er simpelt. har handlet en del hos elby, men det er SLUTT....
   #5
 21 487     Enebolig     0
Skjønner ikke helt poenget, skulle tro man fikk mer igjen for å ha firmaet i signaturen og ta det derfra.
tnt
   #7
 194     Romerike     0
Var faktisk ikke klar over den betingelsen... Synes selv det hele tiden har vært ganske åpenlyst at han var Jan fra elby, ettersom de fleste av innleggene hans (de jeg har lest) er anbefalinger av deres produkter.

   #8
 456     0
Dette har jeg antatt ganske lenge, synes ikke det var så vanskelig å skjønne basert på en del av innleggene, mye linking til Elby ja. "Gammel elmann på Romerike" gjorde det også enklere å gjette seg til dette.

Viktig å overholde forumreglene.

Selv om dette kanskje ikke er rett tråd så har jeg likevel lyst til å nevne at jeg synes Elby er en flott butikk med god service. Selv har jeg aldri handlet i nettbutikken deres, kun på "lageret" på Skedsmokorset, men har alltid fått veldig hyggelig og god service. Blir stående for en lang prat om led, dimming osv hver gang jeg er der. Jeg for min del kommer absolutt ikke til å slutte og handle der på grunn av dette. 
   #9
 4 156     Oslo Vest     0
For næringsdrivende, meg selv inkludert, er markedsføring i sosiale medier ukjent, og man får en bratt læringskurve.

Vi har forumeregler som skal overholdes, så reaksjonen fra administrator forstår jeg.

Men selv om styreformann har gjort ting litt klønete så synes jeg ikke at firmaet skal straffes. Så lenge de selger gode produkter til gode priser bør det være det viktigste, og så vil man nok se at styreformannen har lært av dette og ikke gjør samme tabbem på nytt.

Vi gjør alle feil innimellom, noen oftere enn andre, noen feil grovere enn andre, og derfor synes jeg man skal akseptere at også andre kan gjøre feil, uten at det bør være så svart/hvitt at da vil man ALDRI handle der lenger.

Jeg synes tendensen til lite nyansert kritikk er stigende og det hender at man generaliserer en negativ enkeltendelse til å gjelde en hel kjede. En sak har ofte flere sider og faktisk så finnes det dem som ønsker å ordne opp dersom noe blir feil.
Signatur
   #10
 7 688     Bærum     0
Nå er jo ikke dette et enkeltstående tilfelle. Hvis han følger litt med vet han at dette er uakseptabelt. Å seile under falskt flagg for å promotere egen forretning er forkastelig. En hver får velge sin reaksjon på dette, men at det skyldes ubetenksomhet tror jeg lite på.