1 984    1    0  

Reklame og bedrifters deltagelse på ByggeBolig

 5 410     Langhus     0
Innlegg hentet fra Konkurransetråden til Miba:
http://byggebolig.no/beste-prosjekttrad-pa-byggebolig/konkurranse-vinn-en-miniventilasjon-fra-mitsubisi-electric/msg666170?latest=True

På grunn av trådens plassering er det pr nå ikke mulig å flytte innleggene, så de er Quotet her i sin helhet.

Jeg antar dette er avklart med moderator, men dette er jo en fiffig måte å markedsføre seg på. Etterhvert bygges det opp en rekke innlegg som beskriver produkter og egenskaper. Søkemotorene fanger selvsagt dette opp og resulterer i masse treff.

Nettbutikker har lenge hatt "Skriv-en-omtale-og-(blimeditrekninganavog)-vinn-en-dyr-dings". Dette på ByggeBolig er jo enda mer fiffig siden "alle" repeterer det reklamebrosjyrene allerede har sagt.

Men, men. Det var mine tanker...

Jeg antar dette er avklart med moderator, men dette er jo en fiffig måte å markedsføre seg på. Etterhvert bygges det opp en rekke innlegg som beskriver produkter og egenskaper. Søkemotorene fanger selvsagt dette opp og resulterer i masse treff.

Nettbutikker har lenge hatt "Skriv-en-omtale-og-(blimeditrekninganavog)-vinn-en-dyr-dings". Dette på ByggeBolig er jo enda mer fiffig siden "alle" repeterer det reklamebrosjyrene allerede har sagt.

Men, men. Det var mine tanker...


Ein treng ikkje delta - det er heilt friviljug.
En treng heller ikkje telje opp kven som er nyttige idiotar i tråden her - men ein kan alstå gjere det om ein kjenner seg kalla.

Av ein eller annan grunn.... kjem det opp reklame for ein viss varmepumpeleverandør ved sidan av denne tråden. I pressa er direkte kopling mellom tekst og reklame bannlyst mellom dei seriøse.
Men dette forumet er kanskje ikkje så seriøst (lenger)?

Så lenge konkurransen gjøres åpent og ærlig, og i samarbeide med nettstedet slik det åpenbart gjøres her, ser jeg ikke noen problemer med en slik konkurranse. Jeg synes ByggeBolig har en fin balanse når det gjelder kommersielle aktører: Så lenge de følger noen enkle og velfunderte spilleregler er de velkomne. Det er praktisk at leverandører kan stille opp og svare på spørsmål om produktene sine. Jeg har ikke noe imot at de er med som annonsører og dermed finansierer driften av nettstedet. Og jeg synes en slik konkurranse er godt innenfor hva ByggeBolig kan drive med.

Kobling mellom annonser og redaksjonell omtale er selvsagt en uting. Men jeg ser ikke at ByggeBolig skryter av produktet til leverandøren her, og jeg synes det er et klart og godt skille mellom annonser og redaksjonelt innhold. Jeg synes dette er gjort ryddig.

Jeg regner med at personen som vinner premien vil komme tilbake med en produktomtale her, og jeg har en følelse at det kommer til å bli en ærlig og redelig omtale. Det er mange her som ikke legger fingrene imellom hvis de synes at noe ikke er bra nok! Det er best for leverandøren om produktet er bra Smile

Det er selvsagt ikke uærlig, og alt er selvsagt åpent. Jeg ville også blitt overrasket dersom ByggeBolig ikke tar seg betalt for slikt. Jeg er ikke ironisk, og erkjenner at ByggeBolig må få inntekt fra et sted. Jeg tror heller ikke det ligger noen konspiratoriske ideer bak dette. ByggeBolig skryter ikke av produktet. Det gjør imidlertid brukerne, noe som gjerne har større effekt siden disse i utgangspunktet er en nøytral tredjepart.

"Intelligent" reklame er kommet for å bli, og marger på nettsteder viser jo alltid reklame for ett eller annet jeg har hatt interesse for (dvs. googlet). Problemet (slik jeg ser det) er at brukerne av dette (og andre) forumet i praksis blander inn omtale av produkter som helt klart ikke er nøytral. For meg som har "brukt" internett i over 20 år (!), blir det stadig vanskeligere å filtrere saklig informasjon fra informasjon som på en eller annen måte er befengt med en agenda. Det er rett og slett så enkelt som at reklame fungerer. De som tror de er immun mot reklame, er dessverre bare enda mer lettpåvirkelige. En stor produsent av leskedrikk med navn som begynner på C og slutter på ola, trenger ikke en gang reklamere... dvs., det holder at jeg nevner produktet, eller at logoen lyser på en eller annen vegg. Dersom de slutter med denne repetisjonen, vil salget gå ned og produktet vil til slutt forsvinne av seg selv. Repetisjonen er nok for å opprettholde salget.

Det er ikke mange år siden det var vanlig at norske leger reiste på konferanser sponset av legemiddelindustrien. Innholdet holdt selvsagt høyt faglig nivå, og alt var åpent og tilgjengelig for alle. Jeg nekter likevel å tro at legemiddelindustrien dekker slike turer og konferanser uten et framtidig mål om inntjening.

Edit: Fikset litt skrivefeil

Det er lang tradisjon for at forbrukere som finner noe de liker forteller hverandre om det. Maur har gjort dette i over hundre millioner år, veldig mange andre dyr gjør det, og mennesker har nok gjort dette fra de startet å være "mennesker". Etter ankomsten av sosiale medier har disse blitt enda en viktig kanal for spredning av slik informasjon.

For meg betyr "nyttig idiot" en som sprer rykter eller informasjon om produkter ukritisk. Jeg ser ikke at dette er et stort problem her. For eksempel vil de som har fulgt med på noen av mine skriblerier ha sett at noen leverandører av humbug-tjenester/-produkter har fått gjennomgå. Jeg ser ikke særlig mange "nyttige idioter" på ByggeBolig. De som tar på seg å sjekke opp produkter og tjenester her gir mer et inntrykk av å være trendsettere og/eller early adopters, eller rett og slett bare genuint interessert av nyheter og utvikling.

Det er flott at vi har våkne sjeler som Ivar og Blip, som med rette tar opp etiske problemstillinger. Jeg er enig i at viral markedsføring kan være både fiffig og effektiv. Kanskje er vi litt mindre enige i om eksemplet her er innenfor det etisk forsvarlige; selv synes jeg det er innenfor.

Ja, noe av informasjon her har en agenda. Leverandøren av miniventilatoren ønsker å markedsføre den, blant annet ved å få fram at den er forholdsvis liten. Om andre gjentar dette innenfor rammen av en leverandør-arrangert konkurranse synes jeg ikke det er feil. Og jeg synes heller ikke det er feil å være med på å informere medmennesker om at det finnes en slik boks; den dekker et reelt behov for noen, og størrelsen er en relevant egenskap.

Om folk har lyst til å insinuere at jeg er en "nyttig idiot" må de gjerne gjøre det. Andre her har brukt sterkere ord om meg enn dette Smile

Synes dette var en ganske smart måte å markedsføre seg på jeg.
Det kommer jo ganske klart frem at dette er markedsføring, helt ryddig signert av en ansatt i Miba som arbeider med markedsføring.
Jeg har også lært noe nytt. f.eks. at/og hvorfor det benyttes varmekabel/varmestav i utedel. Det visste jeg ikke før. Ser altså ikke noe problem med denne konkuransen.

Jeg foretrekker målrettet reklame. Heller det enn masse med drit som er totalt uinteressant.
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 5 410     Langhus     0
@blip
Ja, denne konkurransen er i samarbeid med oss i Byggebolig, på samme måte som Monters Terrassekonkurranse var det.

Disse konkurransene har egentlig tre sider:
1) Bedriftene får presentert seg og sine produkter
2) ByggeBolig får nye brukere og sitt navn spredt
3) Medlemmene her får mulighet til å vinne produkter med moderat innsats og høy vinn-sjanse

Særlig Terrassekonkurransen ga os veldig mange nye medlemmer og mange spredte konkurransen på Facebook og andre sosiale media. Rett og slett flere som har hørt om ByggeBolig, som vi ser som positivt.

@Ivar
Ja det er korrekt observert at deltagende bedrifters reklame kommer rundt innleggene de skriver.
Dette er som WF er inne på med på å gi målrettet reklame.

Hos oss slipper du å bli bombardert av bind, bleier, hårprodukter eller reklame for en eller annen snuskete online Casino tjeneste.
Vi har KUN reklame fra byggenæringen og selger i hovedsak reklameplass i relevante underforum.

Pr nå tar vi ikke betalt for selve konkurransen, men selvsagt tar vi betalt for bannerene rundt.

@KarstenBeate
Vi synes selvsagt dette er innenfor og jeg vil tro vi i snitt oppdager forsøk på snikreklame en gang i uka.
Noen som er veeeeeeldig fornøyde med produkter fra en leverandør, høres kjent ut?
Vi tar nok ikke alle, men "Varsle Moderator" er på vei tilbake i neste versjon som er rett rundt hjørnet.
Signatur