3 678    1    0  

Trolling og utestengelser på ByggeBolig

 1 431     Oslo     0
De siste ukene har en person med flere medlemsprofiler trollet i ulike tråder på ByggeBolig. Vi har stengt ute "forumtrollet", men har sett at andre profiler har plukket opp tråden og videreført vedkommendes argumenter i samme stil. Det finnes flere påfallende likhetstrekk mellom flere av disse profilene, både av teknisk karakter og i måten innlegg skrives og argumenter fremsettes. Trollets mange hoder backer hverandre opp.

Nå har vi sperret ute flere av disse profilene på IP-adresse. Dette kan medføre at enkelte som ikke har tilknytning til trollet også blir sperret ute. Dette beklager vi, og vi vil gjøre systemet for utesperring mer finmasket og presist.

I forbindelse med dette, har det blant annet blitt fremsatt påstander om at ByggeBolig sender ut ulovlig reklamepost og at vi sletter tråder med uønsket innhold.

Dette er ikke tilfelle. Dersom noen har mottatt e-post fra ByggeBolig med reklame-innhold, ber vi om at kopi av slike e-poster sendes til meg (administrator@byggebolig.no), slik at vi kan stadfeste om det eventuelt har skjedd feil. Vi driver ikke med spam. Vi har testet ut en nyhetsbrevfunksjon i forbindelse med lansering av ny funksjonalitet vi planlegger å lansere i løpet av nær fremtid, men om denne test-eposten har kommet på avveie må dette skyldes tekniske feil det er viktig at vi får rettet opp. Håper derfor på tilbakemelding dersom noen har mottatt merkelig mail fra oss.

Når det gjelder sletting av innhold, må dette i så fall skyldes tekniske feil. Vi har foretatt omfattende oppgraderinger av både hardware og software på ByggeBolig, og tidligere har noe innhold og ikke minst mange bilder forsvunnet som følge av tekniske feil. Dette skjedde for lenge siden, og noe har vi fått gjenopprettet. Så vidt vi kan se, fungerer nå alle systemer veldig bra, med god kapasitet, hurtighet og sikkerhet. Vi fjerner nesten aldri innhold med overlegg, og da kun etter en grundig intern diskusjon mellom administratorer og moderatorer.

Vi oppfatter derfor disse påstandene som uriktige og fremsatt med ond vilje for å sverte ByggeBolig, skrevet for å skape usikkerhet og tvil omkring forumets pålitelighet. Dersom noen har e-poster eller skjermbilder som dokumenterer påstander nevnt ovenfor eller andre problemer med ByggeBolig, vil vi gjerne få kopi av dette.

Med andre ord: tross verbale angrep på ByggeBolig de siste dagene, og spesielt i dag lørdag den 8. september 2012, er nettstedet fullt funksjonelt, og fungerer så vidt vi kan erfare svært godt både teknisk og som møtested for ærlige fagfolk og amatører.

Uærlige og ondsinnede troll har vi imidlertid færre av i dag enn før.
Signatur

taz
   #1
 3 840     Haugesund     0
Dere må gjerne legge ut signaturen(kallenavnet) til disse trollene, slik at vi andre får en oversikt/bekreftelse på trollingen i trådene. Smile
Signatur