6 852    7    0  

Useriøs snikreklame for nettbutikk

 1 431     Oslo     0
Tirsdag den 6. september 2011 oppdaget vi en mistenkelig tråd på ByggeBolig. Tråden bestod av svært varme anbefalinger av en nettbutikk for steinprodukter.

Tråden bestod av tre innlegg fra tre relativt nyregistrerte medlemmer:


Alle tre postet sitt første eller ett av sine første innlegg på ByggeBolig i denne tråden:
Noen som kjenner denne nettbutikken for salg av belegningsstein?

Disse tre brukerne har også deltatt i noen få andre tråder, og nesten alle innleggene fra disse brukerne inneholder sterkt rosende omtale av denne nettbutikken og linker til samme nettbutikk.

En rask sjekk avslørte at de tre medlemmene Quartz, batman og arnenor alle hadde postet fra samme IP-adresse og samme vertsnavn. Videre ble det klart at denne IP-adressen er assosiert med bredbåndsleveranser fra Lyse, hvilket tilsier at vertsmaskinen befinner seg i Stavangerområdet. Dette harmonerte dårlig med at Quartz, batman og arnenor ifølge opplysninger i profilene skulle være bosatt i henholdsvis Sandefjord (Quartz), Oslo (arnenor) og  ”Østlandet” (batman).

En person som derimot holder til i Stavangerområdet er daglig leder av gjeldende nettbutikk.

Vi kontaktet daglig leder for å få klarhet i saken. Vedkommende stilte seg "helt uforstående" til saken.

Videre fant vi et fjerde medlem som brukte samme IP-adresse og vertsnavn: ”geirbentsen", som registrerte seg på ByggeBolig allerede den 19. august 2009. Denne brukeren har til sammen tre innlegg. Alle tre handler om samme nettbutikk

Ved videre undersøkelse av brukernavnet ”geirbentsen” fant vi en rekke innlegg på ulike forum med så å si identisk ordlyd, blant annet disse:
Pussopp.no: Handle belegningsstein, Hvor få gode priser på belegningsstein
Husbygger.net: Ministøttemur
Diskusjon.no: Noen som kjenner til denne nettbutikken


Vi har sendt e-post til brukerne Quartz, batman, arnenor og geirbentsen med oppfordring om å oppgi navn og telefonnummer, slik at vi kan sjekke ut deres eventuelle tilknytning til denne nettbutikken. Alle disse brukerne (og en femte bruker som ennå ikke har aktivert sitt medlemskap ved å bekrefte sin e-postadresse) benytter webmailadresser fra gmail, hotmail og yahoo.

Dette avklarte at mailadressen til geirbentsen ikke lenger er aktiv. Ingen av de andre medlemmene (Quartz, batman og arnenor) har per skrivende stund svart på våre henvendelser.

Vi ser på denne aktiviteten som klare brudd på brukerbetingelsene for ByggeBolig.no (beskrevet i Registreringserklæringen) hvor det står å lese:

Vi har egne retningslinjer for forhandlere, importører, leverandører og andre som representerer sine egne merkevarer på ByggeBolig.no

1. Det må fremgå av medlemmets signatur at vedkommende representerer et produkt/tjenste (spesifisere hvilket) og ikke deltar i debatten som privatperson.

2. Det er forbudt med "utagerende" annonsering for egne produkter/tjenester, men  det er helt ok å diskurere egenskaper ved produktene og pris/betingelser.

I praksis løses dette ved at vedkommende lager en signatur som følger:
mvh
Ola Nordmann (ansatt i Fibo-Trespo AS).


Brudd på disse spillereglene medfører utestengelse fra tjenesten ByggeBolig.no , samt at øvrige lesere av forumet vil bli gjort oppmerksom på din oppførsel, hensikt og firmatilknytning.


Konklusjon:
  • Medlemmene nevnt ovenfor utestenges fra ByggeBolig for useriøs oppførsel, utagerende markedsføring og brudd på brukerbetingelsene.

  • Medlemmenes signaturer oppdateres med advarsel om useriøs markedsføring og link til denne tråden.

  • Administratorer ved nettstedene nevnt ovenfor varsles om de nevnte innleggeneNotat, 12.06.2015:
Denne tråden har ligget øverst hos google i 4 år med negativ omtale av bedriften. Etter det vi erfarer har bedriften skikket seg vel i tiden etter denne avsløringen og vi i ByggeBolig anser "straffen" som sonet og har fjernet bedriftens navn fra tråden.
Signatur

   #1
 1 383     Oppland     0
noen gjør i hvertfall jobben seriøst på dette forumet, ingen ting å si på det Smile
   #2
 1 063     Lindesnes     0
;D ;D ;D
Imponerende arbeid fra administrator nok en gang Smile
Signatur
   #5
 483     trondheim     0
Lett å bli skeptisk til denne bedriften da. Kan tro at de også er useriøse på andre ting.
Signatur
   #7
 1 185     0
Admins på dette forumet kicks ass! Det er grundig moderering som ligger til grunn for at vi har et så seriøst og ryddig forum med et fantastisk miljø, ingen tvil om det! Grin