115    3    0  

Hvordan sikrest feste et barbord i vinduskarm.

 2     Midt Norge, i bysentrum     0
Vi  ønsker oss en kaffe/frokostmulighet i et vindu, plass til 2-3 stk, måltidet og avisa. Kafeer har gjerne slike vindusbord.

Vindu er 2 meter bredt, fastvindu, og strekker seg fra "gulv til tak",  fra ca 20 cm over gulvet og slutter 20 cm under taket. Med  smal radiator i nesten hele bredden under vinduet. Vinduskarmen er ca 20 cm dyp, og i støpt betong, ingen trekarm. 
Det er her vi vil ha ei 45 cm dyp eik benkeplate med barkrakker inntil, det er jo ei tung plate.

Kan det la seg gjøre å feste to stendere på 20 cm vinduskarm, og skru plata fast?
Vil 2 meter være for stort spenn, festet i for lite stykke, blir montering i karmen for spinkel? 

Det skal legges en lekt i bakkant av plata for å hindre søl av smuler ned i vinduskarmen. 
Og sarg kan legges under plata om det er nødvendig.
Bør vi montere to bordben i ytterkantene av plata? 
Signatur

   #1
 4 901     Sørnorge     0
Hvis du legger en 48x73 på tvers (feste med betongskruer), vegg til vegg utenpå vinduskarmen, vil jo en 45cm plate som ligger oppå denne få understøttelse på midten. Da trenger du egentlig bare noe innerst som hindrer bakkanten av plata å vippe opp. Dette kan være to vinkelbeslag helt inne ved glasset, eller to skråstag i fremkant av plata som står mot vegg.
   #2
 1 241     Bergen     0
Ville laget en ramme som var skrudd/limt og festet denne i utforinger på sider. Deretter lagt platen oppå og skrudd denne fra underside i forkant og 2-3 vinkler mellom sarg/plate i bakkant. Legger ved en skisse.
Hvordan sikrest feste  et barbord i vinduskarm. - bord2.jpg - kolvorok
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 2     Midt Norge, i bysentrum     0
Takk for to smarte løsninger/skisse... Og som faktisk gir meg ideer til formen på "bordet", eller til å dra plata langs hele resten av veggen på begge sider av vinduet. Kan bli flotte bokhyller etc. med halve dybden av plata. Hm, noe å tenke på ja, absolutt. Glad det fins fler hjerner enn min der ute:D
Signatur