14 257    5    6  

Noen erfaringer med å beise bordplate?

 46     5
Vi har nærmest bestemt oss for kjøkkenbord, men problemet er at bordplaten til dette bordet ikke matcher verken kjøkkenbenken eller gulvet. Vi har merbau-gulv og "nesten-merbau" på kjøkkenbenken.

Bordet det gjelder ser dere under, det er Lyngør-serien til Skeidar. Bordet liker vi veldig godt. Har noen erfaring med å beise bordplaten, hva må gjøres for å oppnå opptimalt resultat? Hvilke produkter brukes til denne type "oppussing"
Noen erfaringer med å beise bordplate? - 8358800_MaritimSmogen.jpg - ChroniX

   #3
 188     Drammen     0
Ok, fordi forskjellen ligger i om treverket trekker til seg beisen, eller om fargen (pigmentene i beisen) blir liggende å tørke utenpå.

Hvis det trekker til seg er det enklere, da er det bare å beise på. Vær nøye med rengjøring og bruk pensel med god kvalitet (eks. Jordan)

Tynn ut beisen med tynner, og beis i flere omganger. slik kan du lettere justere hvor mørkt du vil ha det ved å legge på flere lag.
slt
   #4
 699     0
For å få tilsvarende bordplate til å matche mahogni gulv og kjøkkenbenk brukte jeg Herdins lakk beis.

Utfordringen var å treffe farge nyansen, følg rådene til SigSig og produsentens anvisning. 
Jeg valgte å ikke lakke over beisen, derfor ga jeg bordet en litt dypere fargetone enn gulv/benk, kjøkkenbordet rengjøres ofte og en vil etter hvert vaske ut noe av pigmentet.
Av denne grunn legger jeg også år om annet på et nytt tynt strøk.

Dette unngår du nok om du lakker bordet etter beisbehandlingen.
   #5
 30     0
kansje litt sent svar..
men vi har merbau gulv og benkeplate.

Da vi skulle få vårt oljede eikebord til å passe til, brukte vi først spritbeis med en slags mahogny-farge, deretter brukte vi blank olje over.

pusset bordet lett først, for å få bort litt av oljelaget.

Ble kjempefint! Smile