16 896    22    5  

Kjøp av rimelig multikutter

 887     0
trenger en rimelig multikutter,skal i første omgeng brukes til og kappe av et bord i raftekassa,så vil ikke legge i 3000kr.

noen som har erfaringer med en av disse:

http://www.biltema.no/no/Verktoy/Elverktoy/Slipemaskin/Multiverktoy-MFT-180-17198/
http://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/multiverktoy/elektriske-multiverktoy/multiverktoy-010644/
http://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/multiverktoy/batteridrevne-multiverktoy/multiverktoy-029052/
http://megaflis.no/bosch-kuttemaskin-pmf-190-e.html

black & decker multikutter 300w mt300ka bd er på tilbud hos monter for 699kr

ellers så har coop obs bosch sin grønne 10,8v til rundt 1200kr

og billigste feinen ligger på 1500-1600kr,hva er egentlig forskjell på billigste feinen,og modelene som ligger rett over til 1700-2000kr?er det kun hvor mye utstyr som følger med,og den billigste har vel ikke hurtigskifte av utstyr,annet?

   #1
 8 027     Bærum     0
Jeg har vanlig Bosch grønn 230v. Fungerer fint.

Vil tro noe av prisforskjellen går på hvor mye vibrasjoner som går ut i håndtaket?....Evt hva som følger med av utstyr...Er ikke rare greiene man trenger dog.
   #2
 92     Vest-Telemark     0
Jeg kjøpte en billig Cotech på Clas Ohlson for et par år siden. Denne er helt lik den på "Feiltema".
Jeg renoverer hus og har brukt den ganske mye til både kutting og pussing.
Det eneste problemet er at skruen som holder bladet noen ganger slakker seg av vibrasjonene selv om jeg skrur den godt til.
Nå har Clas en med hurtigfeste som sikkert er bedre enn den de hadde før. Anbefaler å kjøpe en billig en Smile
Jeg har forresten prøvd grønn bosch 10,8 volt og denne synes jeg hadde alt for kort  batteritid til at jeg vil anbefale den.
  (trådstarter)
   #3
 887     1
kjøpte en Bosch PMF 190 E på obs i dag,de hadde den på tilbud til 698kr,så får jeg heller kjøpe noe annet om det blir nødvendig på andre jobber.
   #4
 394     Strömstad     0
Jeg har forrige versjon av den, og har brukt den en god del uten problemer. Så for den prisen tror jeg du har gjort et godt kjøp
Signatur
   #5
 2 963     Akershus     0
Mange skryter av billigmaskiner og de fungerer godt. Det man skal være obs på er de vibrasjoner hendene dine absorberer med disse mindre og lettere maskinene. Min Fein er tung. Den lar mindre vibrasjoner gå videre til hendene mine. Dette bruker ikke jeg bry meg særlig om da jeg driver med oppussing som hobby, men jeg fikk meg en støkk da jeg sleit av noe seigt lim av en trapp. Mange timer med MultiMasteren over flere døgn gjorde at jeg fikk en nummen følelse i hendene. Dette ville vært verre med en rimeligere/lettere maskin og symptomene er tegn på skader. Jeg oppdaget dette etter en stund så det var ikke noe jeg bare gav blaffen i.

Kort fortalt: Vært obs på at kvalitet på maskiner ikke kun er når/om de ryker. Andre faktorer betyr noe de også.
   #6
 1 074     1484     0
Min første post i det nye, og begreddelig nedgraderte forumet:
Ser at Coop OBS! bygg har tilbud på diverse Feinsager. Fra den minste modellen til rundt 1000, til en 250W modell til ca 1600 og til sist "topputgaven " til 1990kr. Siste er en Multimaster 3500 med 350W motor. De har også medlemskupp på Bosch PMF190 saga, til snaue 1000kr.... jeg syns disse virket skranglete ift de Feinsagene som var utstilt i det minste. Den mindre modellen heter bare " Multitalent 250" jeg ble forvirret av betegnelsene, men oppfattet at dette var innstegsmodellen.

Noen andre som har gode tilbud på disse sagene nå ? Jeg vil ha verktøyløst redkskapsbytte, og stor nok motor...
Signatur
   #7
 15     Oppegård     0
Jeg vurderer Bosch GOP 18V-EC mot Bosch GOP 10,8 V-Li (begge har to batterier), blå-Bosch varer livet ut med mitt bruk, koster hhv. 4299 og 2340. Sistnevnte har en grønn versjon Bosch PMF 10,8 Li til 1403 (også to batterier). Alle finnes også med kabel til noe lavere pris. Bl.a. Bosch GOP 250 CE, blå-Bosch til 1490.
Prisene er hentet for et øyeblikk siden på prisjakt.no.

   #8
 3 412     Akershus     0
Bruker man en slik maskin en time hver dag skal man selvsagt ha den beste, koste hva det koste vil. Det er ikke tvil om at det er forskjeller mellom ulike modeller.

Bruker man en slik maskin en time hver måned kan man like gjerne velge en ganske enkel/billig variant.

Bruker man, som veldig mange gjør, en slik maskin noe som ligner mer på en time hvert år kan man greie seg med hva som helst. Alle slike maskiner gjør jobben, og det er ikke vanvittig mye forskjell mellom dem. I aller verste fall rister de like mye som en vinkelsliper eller sirkelsag, men ikke på langt nær så mye som en bajonettsag, stikksag eller motorsag.

For min del blir noen maskiner ødelagt ved at batteriene slutter å virke etter noen år, eller maskiner blir stjålet eller mistet eller ikke levert tilbake av noen som lånte dem. Jeg har etterhvert begynt å gå for det billigste av verktøy i mange tilfeller. Da svir ikke tapet så mye hvis en må avskrives.  En billig ny maskin er ofte bedre enn en gammel dyr.
Signatur
   #9
 1 011     Hosle     1
Ved lite bruk bør man også velge maskin med kabel, ikke batteri. Batteriene taper seg også når maskinen ligger ubrukt.

Ellers er jeg litt uenig i denne påstanden "En billig ny maskin er ofte bedre enn en gammel dyr. " Jeg er overbevist om at min Fein med kabel er like god om 10 år.
   #10
 492     Møre og Romsdal     2
Kjøpte Jula sin billigvariant(trur eg gav 179,- på tilbud for den), og den gjer jobben, men vibrerer som ein galning. Brukte Fein multimaster ein god del då eg jobba i møbelbransjen, denne var sjølvsagt av eit heilt anna kaliber. Til mitt bruk klarer eg meg fint med Jula sin, så kan eg bruke tusenlappane på anna verktøy eg brukar oftare Smile
Signatur