#11
 6,009     Finnmark     0
Hadde engang en liten grønn bosch stikksag med bladet forover( i forlengelse av selve saga), prinsippet som bajonettsag men mindre....den brukte min far overalt.....
Nå finnes det nye modeller som er mindre og bedre egnet til "trange" oppgaver med metall stikksagblad.....
Ellers er nok Dremel beste valget?!?
Signatur

   #12
 992     Østlandet     0
Bajonettsag har overtatt for baufil her i gården. Rask avvirkning, god kontroll og billige blader.
   #14
 8,022     Bærum     0
Det var vel petterg som starte den andre tråden du lenker til også... Smile

Forøvrig samme erfaring som mange andre - multiverktøyet er ubrukelig til å kappe stål. På muttere er det vinkelsliper som gjelder, evt bajonettsag.

Har kjøpt meg en liten vinkelsliper som lettere kommer til på trange steder
http://www.biltema.no/no/Verktoy/Trykkluft/Verktoy/Stikksag/Rett-kappemaskin-2000019546/
  (trådstarter)
   #15
 5,111     Sørnorge     1
Grunnen til at jeg valgte å kutte denne bolten var at det var mulig å komme til med verktøy for å kutte den, og det var umulig å komme til for holde bolten som snurret når jeg skrudde på mutteren.

Og grunnen til denne tråden var at jeg ble veldig skuffet over multikutterens metallkutteegenskaper.
   #16
 1,151     Akershus     0
Som andre nevner, hastighet og smøring.
test det neste gang og se om det hjelper.

   #18
 1,151     Akershus     0
Nibbler er veldig effektivt ja, bygd om endel belysning i kjørebanetak på bensinstasjoner og der endte vi fort opp med å kjøpe en sånn en fra wurth. Snur på en femøring og tygger fort som rakkern.
   #19
 212     0
Kjøpte et metallblad fra Bosch (blå ring rundt festet) til Fein'en for noen måneder siden. Har kuttet litt av hvert med det, blant annet en hel del av disse skinnene man henger ikea skap opp på og det har bare mistet én tann hittil. Men med det sagt, metall er ikke multikutterens sterkeste side. Baufila er stort sett raskere, hvis man kommer til.
   #20
 836     Østfold     0
Jeg har brukt Fein på en rekke ting i stål. Husker blant annet et gulv der det sto opp bolter etter et nedmontert rullearkiv. Det var som å skjære i smør. Og ikke noe annet verktøy jeg kommer på hadde kuttet det så bra helt i flukt med gulvet. Det gangene jeg synes det er problematisk er når emnet man skal kutte i ikke står bom fast. Har forøvrig bare brukt blader fra Fein eller Bosch.
Signatur