6 153    7    3  

Multiverktøy, deltasliper eller mus?

 7     0
Hei,
jeg skal i gang med litt oppussing. I hovedsak overflatebehandling av vegger, dører, terskler osv Jeg ser for meg at det kan bli behov for en del pusse og slipearbeid. Tenker å kjøpe en eksentersliper. I tillegg må jeg komme til inn i hjørner, lang kanter osv.

Kan jeg satste på et multiverktøy ala fein eller skal jeg satse på en delta/ mouse? Noen som har pusset noe særlig med multiverktøy? Fungerer det like bra som en av de andre alternativene?

   #1
 6 585     Akershus     0
Jeg har ikke brukt deltasliper, kun multiverktøy. Men jeg synes deltasliperforsatsen på multiverktøy funker veldig bra, så jeg hadde nok valgt multiverktøy fremfor en dedikert deltasliper. Da har du også et verktøy som er anvendelig til mange andre oppgaver.
Signatur
   #2
 3 300     2
Du kan vurdere en eksentersliper med delta-tilbehør også? Det finnes nok endel 90mm eksenterslipere med delta-nese, men har ikke sett noen med større diameter...
   #3
 1 499     Akershus     0
Jeg har slipemus, den ligger trygt plassert i hylla si. Bruker feinmaskinen masse. Hva er forskjellen på en deltasliper og en multimaskin?
   #4
 143     0
Dette hørtes nesten ut som et bestillingsverk på en slik en:

https://www.youtube.com/watch?v=GV9wGM3Xxv4

Jeg har en multisliper fra Black & Decker som ikke blir brukt etter at jeg nesten slet meg ut og brukte en formue på papir sist jeg hadde et stort pusseprosjekt (trapp med gammel maling og bærelagsbjelker som skulle pusses og males). Neste gang jeg skal slipe mye skal jeg ha meg en slik Festool RO90 som både kan grovpusse, eksenterslipe og som har deltapad for hjørner. Har i utgangspunktet begrenset tro på slike flerbruksmaskiner, men denne ser ut til å ha fått veldig gode tilbakemeldinger. Multimaskin ble også brukt på sist prosjekt, men er ikke så effektiv til skikkelig grovpussing synes jeg.

Veldig dyr, men tror faktisk det lønner seg i lengden. Ikke minst mht tidsbesparelse.
Men har du ikke støvsuger som du kan bruke på den ville jeg revurdert og kanskje valgt noe tilsvarende som har oppsamlingspose.
   #5
 1 208     Sandefjord     0
Har slipt litt med en fein. Ble overrasket over effektiviteten. Når man tenker på hvor lite effektive de gamle plansliperne er, så tror jeg også at jeg hadde gått for en fein til sliping av detaljer/hjørner/kriker og kroker.
   #6
 1 499     Akershus     0
Vi pusset ned lakkert benkeplate med båndsliper, eksentersliper, plansliper og til slutt fein i kantene og hjørner. Alt til sitt bruk. Danskene tror jeg kaller plansliperen rystepuds. Har brukt en proffmodell til å slipe ned et furubord, det virket bra. Til trapperenovering har metabo laget lakkfres, da unngår man at slipepapiret pakker seg og man pusser over med eksentersliper etterpå. Poenget er at alt er til sitt bruk.
  (trådstarter)
   #7
 7     1
Den festoolen så ikke dum ut, men koster 5 lapper. Litt drøyt for min del, men det kan finnes lignende produkter fra andre levrandører.

Hvor viktig er det å ta hensyn til papirkostnader når kan kjøper slipemaskiner (kommer vel an på hvor mye man skal bruke det)? F eks fein har jeg hørt har ganske så kostbart slipepapir? Eller får man tak i slipepapir i alle prisklasser til de fleste maskiner?