386    2    2  

Gitt skriftlig advarsel til nabo hva skjer hvis man anmelder nabo

 3     0
Hei da er våren snart rundt hjørnet og man begynner og glede seg til hage/utearbeid problemet jeg har her er at jeg har en nabo som har en tendens til og ta seg til rette på eiendommen jeg bor på .det jeg lurer på er jeg har sendt et brev til denne naboen angående dette hvor det kort fortalt står at personen blir anmeldt til politiet hvis nabo rører noe på eiendommen uten tillatelse ,jeg la bare brevet i postkassen med underskriften min på brevet vet at nabo har lest det vi har pratet om det og tror vi kom til enighet men ikke sikker ,kom til og tenke på i ettertid skulle dette ha vært sendt rekommandert? i ettertid har nabo klaget på noe noen planker og er i utsikten til naboen og nabo ville ha dette flyttet, jeg var på ferie i noen måneder og når jeg kom tilbake ser det ut til at dette er flyttet litt på. hva gjør jeg nå? det er jo utrolig irriterende at ting ikke kan få ligge i fred til man skal eventuelt bruke dette. hva er det neste som skjer hvis man går til anmeldelse? det hadde vært greit og vist hva som skjer ,jeg har jo ikke lyst til det men når ikke nabo skjønner alvoret i brevet så gir ikke naboen meg noe annet valg? 
Årsak til at jeg til slutt sendte brevet var,
Jeg hadde noe jord liggende på eiendommen i en haug med presenning over som jeg skulle bruke til og fylle hull med på eiendommen etter røtter av trær som skulle tas i løpet av sommeren og rette ut jorda for og lage plen denne jorden måtte jeg rett og slett lage blomster bed av på eiendommen for redsel at nabo skulle hive dette ut over eiendommen når jeg hadde reist bort .ikke det blomster bedene ble bra da men man får jo ikke gjort det man egentlig skal fikse på eiendommen og det går mer tid. merker når man prøver og forklare nabo hva man skal med ting begynner nabo og argumentere med at man ikke må sløse med gjorden og ditt og datt ignorerer hva jeg sier

Noen med gode råd? surt at man gruer seg litt til våren bare på grunn av en plagsom nabo. 

   #1
 242     vigrestad     2
Prøv en direkte dialog igjen med Nabo og legg frem hva som plager dere begge og diskuter det ferdig. Jeg hadde også en "Vanskelig Nabo" når jeg flyttet her til jeg bor da jeg arvet litt problematikk fra tidligere eier ift hvor Naboen parkerte. Irriterte meg grønn i over et år, laget all slags provisoriske grenser med steiner for å vise tydelig at jeg ikke ville ha han på min tomt. Dette var også noe dem jeg overtok huset fra mente var riktig å gjøre fordi den naboen tok seg til rette.

Så gikk jeg han nok på nervene en dag med mine mikke-mus grenser laget av mellomstore steiner og han stod på døren min. Etter en kort samtale som forøvrig var veldig hyggelig så fant jeg ut at han hadde sloss for dette i alle år fordi oppmåling hadde vist at han eide faktisk en del av det som ser ut som min tomt. Når han fortalte meg dette så valgte jeg å tro ham, fordi han var rolig og virket fornuftig pluss den delen av tomten var igrunnen ikke så viktig for meg at jeg ville ha mer krangling.

Etter et par år så skulle jeg bygge en levegg med huset, grenset mot vei. Fikk en kar fra kommunen til å legge et ekstra målepunkt som jeg spanderte og det viste seg at selvsagt hadde naboen rett i sitt. Nå har vi nettopp fått inn nye naboer i det huset og dem har et veldig tydelig grensemerke Smile

Så jeg ville ha brukt litt tid på å lufte ut hva som egentlig plager dere begge og bli enige om hvordan håndtere fremtidige konflikter.
Signatur
   #2
 3 672     Asker     0
Få målt opp grensene er både nyttig og relativt rimelig. Fått det gjort flere ganger, slik at hekker og plattinger er akkurat der de skal være. Er en god start.

Men ser ikke hvilken effekt dette brevet skal ha. Enten er ting ulovlig, ellers er det ikke. Politiet tar aldri i slike saker. Det er to instanser. Ene er en privatrettslig sak (domstol) eller evt kommunen dersom det er gjort brudd på plan og bygningsloven.m (mindre sannsynlig)
Signatur