240    1    0  

Kommunen tar seg til rette med anleggsvei

 47     0
Kommunen jobber med å skifte gamle avløpsrør og legge ned både drenering med overvannsrør. Over hele vår østlige side ligger disse kommunale rørene fra gammelt av. 

De forklarte at de skulle komme og grave opp det gamle og legge nytt. Punktum. 

Så begynner de gravearbeider, og forteller samtidig at de skal først anlegge anleggsvei for å tilføre masse og maskiner fra andre side av gravehullet. Dette er for arbeid på andre tomter, men de bruker veien gjennom tomta vår.

Kommunen tar seg til rette med anleggsvei - IMG_20220914_185055.jpg - Andyhaa

Deretter graver de opp og fyller halveis på vår tomt. Dagen før de skal begynne på veien foran huset så sier de at de skal bruke samme vei for tilkomst og masse på den siden også. For så å dumpe et massivt lag med stor stein på hele veien for å styrke den for tungtransport. 

Kommunen tar seg til rette med anleggsvei - IMG_20220919_184211.jpg - Andyhaa

I tillegg blir vi innestengt i tre uker, som betyr at vi må parkere bilen på andre siden av nabolaget, og drasse små barn (i trassalder) via anleggsveien hver morgen og ettermiddag. Her kjører det dumpere, gravemaskiner av alle typer, pickuper og masse annet. Rett utenfor husveggen. 

Kommunen tar seg til rette med anleggsvei - IMG_20220922_080452.jpg - Andyhaa

Så er spørsmålet. Har jeg lov til å si nei til dette? Bruk av anleggsvei før og etter vår tomt var aldri nevnt eller avtalt. 

Grunnen til at jeg spør er at vi har sendt brev til prosjektansvarlig i kommunen og bedt dem utvide innkjørsene vår med asfalt som kompensasjon og en mindre mur der de har fjernet hagen. Entreprenøren har sagt at det var en enkel jobb å få til.

Men prosjektansvarlig svarer ikke og trenerer. Mistenker at de venter på at de er ferdig her og dermed reduserer min forhandlingsposisjon.

   #1
 5     0
Kan du ikke bare ta deg til rette på din egen tomt, og parkere bilene dine midt på veien din helt til du får til en avtale med prosjektansvarlig?