286    5    2  

Sameie-søppelkasser plassert mot min tomt

 1     0
Hei.
Vi er nabo med et sameie som har felles søppelkasser. Disse søppelkassene har siden byggeåret 2011 stått ved sameiets garasjer, i tilknytning til deres boliger.
I mai malte de garasjene og flyttet søppelkassene inntil min og min nabos mur og hage (ikke en del av sameie), og de tenkte vel det var godt å få flyttet søpla litt lengre unna deres tomter. Min nabo, som deler problemet, flyttet søppelkassene tilbake til sameiets garasjer, hvor disse videre ble flyttet tilbake til vår tomtegrense. Det var frem og tilbake et par ganger, før vi ga opp og lot søppelkassene bli stående ved vår tomt.

Det ble litt opphetet diskusjon med enkelte personer i sameiet, hvor påstand er at deres fellesområde går helt inn til vår tomt, så vi må bare godta at søppeldunkene står der.

Jeg har irritert meg et par uker nå, men tenker ikke flytte søppeldunker frem og tilbake til noen gir seg, så lurer på om det finnes noe regelverk for dette jeg kan fremlegge for deres sameie?

Takker for tilbakemelding

Henning

TSt
   #1
 14,529     0
En må først finne ut hvor tomtegrensene er. Det er lurt å starte der slik at en ikke ender opp med løsning som er enda mere generende. De kan nok beslutte at de skal stå hvor som helst på sin tomt. Men selvfølgelig ikke på deres.
   #2
 3,210     Vestlandet     0
Det er litt uklart om de står på TS sin tomt eller VED ts sin tomt.
   #3
 24,695     Akershus     0
Gitt at sameiet plasserer dunkene utenfor eget område. Gjør det noe? Lukt? Utseende? Midt i egen utsikt, eller er det mest av prinsippielle årsaker på baksiden av egen bolig?
Gitt at det egentlig ikke er så viktig for TS, men hensiktsmessig for sameiet? Skal en la det passere?
Hvis så, send er brev til sameiet hvor du påpeker at de står på TS’ grunn, ikke egen grunn. Dette for helt klart å avskjære tanker om hevd. Da må en være helt sikker på hvor grensa går. Ev med ny grensepåvisning om merkene er borte.
Signatur
   #4
 748     2
Hvis dette er bygget i 2011 så skal det i byggedokumentasjonen ligge planer for renovasjon og HVOR dette skal plasseres. Dette ligger tilgjengelig på plan og bygningsetatens arkiver.

Søppelstativ og slikt er ikke noe naboer automatisk godtar plasseres i sin tomtegrense (og det med god grunn). Dette har garantert vært diskutert under søknadsprosessen og valgt plass har da blitt avklart.

Finn noe kart som viser denne plasseringen.
   #5
 1,035     Rogaland     0
Her på sorteringsanlegget fant de 90 batteri på 5 minutter kastet i restavfallet. Ville ikke hatt slikt nærme husvegger...

https://www.nrk.no/rogaland/batteri-i-restavfallet-har-skapt-minst-30-branntillop-sa-langt-i-ar-1.16029171


"På fem minutt fann dei opp mot 90 batteri. Det betyr at det går eit batteri gjennom sorteringsanlegget kvart fjerde sekund."
Siste redigering: Saturday, July 9, 2022 10:06:37 AM av Thundr
Signatur