#52
 10,486     Akershus     0
Skjønner at jeg snakker til veggen her :-)

'Zukien er sikkert grei den, men det er en "billigste av alt"-bil, laget på ramme. Blottet for alt som er morro med bil, men du får neppe noen store overraskelser økonomisk med den.

Signatur
  (trådstarter)
   #53
 8,022     Bærum     0
Skal være enig at den er dørgandes kjedelig. Men med begrenset bil-budsjett, så blir en praktisk bil ikke morsom  Sad :(

Pajero med 160HK diesel+automat er fortsatt favoritten på suv-fronten. Men neppe et alt for fornuftig valg...
   #54
 10,486     Akershus     0

Feeet bil  ;D ;D Sannsynligvis så digg å cruise rundt i at man vil dra på tur hele tiden  :D

Men hvordan er det for en person på f.eks 175cm å sitte bakovervendt baki bagasjerommet?


Skal du ha med 6 voksne, så kjøper du ikke en e-klasse, da kjøper du TO ...

I praksis har ikke voksne noe baki der å gjøre. Jeg vet ikke hvordan det er på de nyere, men i min gamle 1992-modell er det visst en begrensning på 150 eller 160 cm.
Jeg er 180 cm, og butter i taket hvis jeg sitter rett. Kona er 168, og satt fint der.

Jeg hadde gladelig gitt snaut 100k mer for den e-klassen enn XL-7, men det kom kanskje ikke så overraskende på?
Signatur
   #55
 340     Nord-Norge     0
Vi hadde en xl7 på jobben i min fra 05-07. Var endel plaga med den.
Bremsene måtte byttes, clutchen ble bytta 2 ganger, el feil osv osv....
Da firmaet skulle kvitte seg med bilen, 2 år gammel, til en mildt sagt god personal pris, var det ingen i firmaet som ville kjøpe den.
Dette var helt sikkert en mandags bil, og har snakket med flere som har xl7, og er kjempefornøyd med dem.
  (trådstarter)
   #56
 8,022     Bærum     0
Trolig grei japse-kvalitet i snitt på dem.

Mye fetere look på Pajero, men kona syns den ser ut som en bonde-bil, haha  ;D

Forøvrig har skjønt at for FrodeS er det ikke mye annet enn mercedes som gjelder ja  Grin
   #57
 10,486     Akershus     0
Generelt sett er jo suzuki en nordmanns drøm : Lite trøbbel, og så kjedelig at du risikerer å sovne på vei ut porten.

Svigers hadde en baleno i mange år. Eneste tullet var vel et blinklysrelé. Forresten risikerte man ikke så mye å sovne, mer varig tinnitus. Svigerfar lurte på om det var trygt å bruke høytrykkspyler på den, var redd for å bøye noen plater. Det var nok mest på spøk, så jeg sa det gikk helt greit, kjørte på med en medium foma og blåste lakken av støtfangeren  :o
En får tro Suzuki har skjerpet seg litt siden balenoene, for det var virkelig stusselige greier.Forøvrig har skjønt at for FrodeS er det ikke mye annet enn mercedes som gjelder ja  :D


Nja, som formann i en MB-klubb, må jeg jo "jobbe for å fremme merket" :-)

For min egen del er det i stor grad kun MB som gjelder, men jeg kunne nok kjørt mye annet også. BMW f.eks. Jeg skiller heller på de bilene som er laget for å glede og de bilene som kun er laget for å kjøre til og fra barnehagen enn bare på merke. Jeg ville heller hatt en BMW 5-serie enn en Mercedes A-klasse for å si det sånn.

Pajero er bare en stylet terrengbil. Skal du ha suv, så kjøp noe sånt Smile
Signatur

   #59
 543     Asker     0
Pajero er bare en stylet terrengbil. Skal du ha suv, så kjøp noe sånt


Jeg er overhodet ikke glad i riskokere, men elsker amerikanere. Dog så er det vel hevet over enhver tvil at terreng egenskapene til Pajen knuser den tyskerbrakka langt ned i støvlene når grusveien slutter! Men som en daglig bruksbil, så er sikkert stjernegrisen en mer komfortabel bil en Pajeroen....

Kvaliteten på bil har jeg aldri brydd meg mest om. Det som betyr noe for meg er følelsen jeg får når jeg setter meg inn og kjører den. Det må være gøy og morsomt. Den følelsen har jeg aldri hatt bak rattet på en riskoker, dog heller ikke i en stjernegris, men jeg har aldri kjørt en merce av den sortsligere arten. M3 og M5 har jeg kjørt og de gir et behagelig glis om munnen i dagevis etter turen. samme med Porsche, Caterham super seven, Subaru Impreza WRC osv osv.

Jeg har en forkjærlighet til Jeep og kommer alltid til å ha en eller flere. Ikke pga av kvaliteten for den er ikke verdens beste. Dog er den mer enn god nok hvis du ikke velger de få utgavene som "alle" har hørt om. Det er bare et fåtall utgaver og spesielle årganger som kan være trøbblete! Slike problemer har de fleste bilmerker og de som kjenner merket vet hvem som ikke duger og hvem som funker.
Signatur
   #60
 543     Asker     0
Jeg vil mao sett på en Jeep alle Grand Cherokee. Aller helst den med 4,7 bensin da den er fryktelig morsom å kjøre. Dog i ditt tilfelle så hadde jeg kanskje valgt 270 dieselen. Den fungerer bra. Og de har ramlet nedover i pris og starter vel på en 220' og oppover. Har du litt mer penger, så er 3.0 CRD en flott motor!

Jeep GC på Finn.no
Signatur