3,056    41    0  

Etterutdanning\omskolering for elektrikere

 21,481     Enebolig     0
Jeg er i den situasjonen at jeg muligens må se meg nødt til å ta noe mer utdanning for å slippe statisk arbeid  :P
Tror jeg vil kunne holde på med endel fysisk arbeid, men kanskje ikke i den grad jeg har gjort til nå.

100% stilling i kontorstol er ikke så veldig attraktivt for min del.


I den forbindelse er jeg ute etter erfaringer, synspunkter og forslag. Både om konkrete stillinger, utdannelser, lønnsnivå, vanskelighetsgrad osv.

Jeg er klar over teknisk fagskole og el ingeniør som er de "tradisjonelle" valgene. Men jeg vet lite om feks hva en ingeniør stilling konkret innebærer, hvilke yrker man kan søke på etter teknisk fagskole, hvordan en arbeidsdag utarter seg ol. Dette kan vel variere mye.

Å bli installatør er ikke nødvendigvis førstevalget.

Må innrømme at jeg er lite glad i matte og fysikk som går over fornuftens grenser, så ingeniør er sannsynligvis ikke mest aktuelt. Har hørt at det er et svært hardt studie. Forkurs vil isåfall være obligatorisk for meg.

Hvor hardt er feks teknisk fagskole vs el ingeniør? Teori, praksis...


Noen som har tatt nettbasert utdanning? For meg vil det gå greit dersom bøkene tar det trinn for trinn. Hvis ikke, så bør jeg gå vanlig skole.



Alternativet til mer utdanning må være en jobb beslektet (innen elektrikeryrket) med opplæring. Programmering av brannalarmer ol er jo et alternativ, men det finnes få stillinger.
Vaktmester hadde vært kjekt, men ettersom de stillingene stort sett begrenser seg til kommunal sektor her i området, så er lønnsnivået lite attraktivt.


Mange spørsmål  Grin Hadde håpt på at folk kunne rase på med forslag og meninger, og gjerne de som har denne typen utdannelse\stillinger. Jeg har god tid til å tenke på hva jeg evt vil gjøre.


Siste redigering: Monday, December 20, 2010 4:09:19 AM av sOPp

   #1
 142     Oslo     0
Når det gjelder ingeniør har jeg lyst til å si at det er ikke -så- hardt som folk skal ha det til. Ja, du må jobbe mye, men det er interessant (for de fleste) og veldig belønnende å få det til. Selv begynte jeg på siv.øk. studiet fordi jeg var redd for matten på siv.ing da jeg skulle velge. Etter to år økonomi tok jeg fysikk og matte som privatist og begynte på siv.ing. Angrer ikke et sekund på det.

Matte er litt som å komme over kneiken, har du gjort det, er mye gjort.  Jeg ville ikke latt matte og fysikk-angst alene være grunn til å stryke ingeniør fra listen uten å undersøke litt først. Høyskoleingeniører har en del mindre mattepensum og er en del mer praktisk rettet enn siv.ing, så du blir ikke så slått i bakken av det teoretiske som man kanskje gjør første år på siv.ing.
   #2
 3,042     Akershus     0
Gjøre litt research på nett på de feltene du synes virker interessante? Antar du har gjort noe, men det er vanskelig å svare konkret på om en ingeniørutdanning (tullebegrep egentlig da "ingeniør" ikke er en beskyttet tittel). Siv.ing. er vel det vel slutt på til fordel for master. Finn noen retninger som ser fine ut og prøv å finn en studiekonsulent? Evt. om NAV har noe lignende?

Jeg har en informatikkutdannelse tilsvarende hovedfag/master. Nå var det morsommere å jobbe enn å studere så jeg fikk aldri levert noen oppgave, men jeg har iallefall vært innom alle aspektene. Jeg hadde klart meg med 10-20 vekttall matematikk (30-60 studiepoeng). Ingen fysikk. Nå er jobben min å sitte på ræva dagen lang, men man kan utdanne seg innenfor realfag uten voldsomt mye fysikk og matematikk.

Min bror har en master (ett år for sent ute for siv.ing.) i kybernetikk. Det var mye matematikk og noe fysikk. Hans jobb er egentlig også fokusert på å sitte på et kontor, men han får også oppgaver som går i on-site testing.

Hva har du konkret sett på i dag som virker mest lovende?
  (trådstarter)
   #3
 21,481     Enebolig     0
Jeg er helt i startfasen egentlig. Selvfølgelig har jeg kikket litt på nett ol. Men det største problemet mitt er følgende: Hvis man spør en person med teknisk fagskole utdanning eller el ingeniør om hva man "blir" så får man ALDRI et konkret svar  Smile Utenom det vanlige, installatør eller saksbehandler.

Jeg lurer på hva disse menneskene driver med til daglig. Og ettersom jeg har fått med meg at det er nok av folk på forumet med disse utdannelsene, så hadde jeg håpt på noe konkret.



Dersom jeg går inn for å vurdere el ingeniørstudie, så vil jeg forhøre meg med en bekjent som begynte nå i høst. Hvis det er til hjelp, så har jeg et år på Høgskole (økonomi) og det mattepensumet var ikke enkelt for meg som ikke har annet enn "1.klasse matte" fra vgs. Derfor må jeg ta et år forkurs dersom ingeniørstudie  blir aktuelt.

Men først ønsker jeg å vite litt mer om aktuelle stillinger etter slike utdannelser.
   #4
 22,342     Akershus     0

Jeg lurer på hva disse menneskene driver med til daglig.
Søker jobber de ikke ønsker, mens de venter på jobben de vil ha Sad

Jeg har tatt noe tilsvarende elektroing, kanskje noe tyngre fagmessig. Jeg synes det ikke var noe særlig hardt. Jeg hadde fritak for matte og fysikk, så jeg vet ikke hvor vanskelig dette er, men den er nok et godt stykke over 1.klasse matten. Selve fagkursene var ikke spesielt harde. Mitt problem er at jeg vil arbeide mot det praktiske, men har lett for å ta det teoretiske, og har tatt det. Jeg er nå teoretisk overkvalifisert uten praksis på papiret, samtidig med at jeg begynner med å dra på åra. Dessuten begynner jeg å bli lei av å arbeide for meg selv og med og for utlendinger.

Tar du ing utdannelse ender du vel som saksbehandler ett eller annet sted. Hadde tatt ing og ikke fagskole. Hvorfor tar du ikke inst papirer og skaffer deg en lærling som du kan tuppe i ræva mens du er på forumet?
  (trådstarter)
   #5
 21,481     Enebolig     0
Godt poeng, de venter på drømmejobben. Men kanskje man i slike tilfeller (som alltid) legger merke til de mørke historiene?


Jeg er ikke særlig interessert i å jobbe mer enn 8 timer om dagen, og ønsker derfor å være arbeidstaker. Jeg må jo ha litt tid til forumet... Men ikke glem å se på deg selv  ;D

Saksbehandler er et alternativ, men ikke det jeg ønsker her og nå. Akkurat som installatør. Via elektrikerfaget har man uendelige muligheter sier alle som ikke har den utdannelsen. For min del virker det som om saksbehandler og installatør utgjør 99% av videreutdanningen.
   #6
 239     0
Jeg går teknisk fagskole elkraft. Er ferdig til våren. Synes det er veldig greit med et avbrekk i et aldri så langt arbeidsliv. Det er "kun" 2 år, å det er ganske chill. (Er ikke spes skoleflink)

Skal du gå nettbasert teknisk fagskole (3år) må du være mye mer disilpinert og strukturert enn om du går heltid. Å om du først skal gå 3 år, er det bedre å ta Y-veien. Da blir du ingeniør.

Fagskoleutdanningen åpner for mange ulike typer jobber i privat og offentlig sektor. Eksempelvis vil rådgivende ingeniører, energiverk, installasjonsbedrifter, utstyrsprodusenter og offshorevirksomhet alltid etterspørre elkraftteknikere.  Ulike arbeidsområder kan være innen salg/markedsføring, prosjektering, ledelse, drift og vedlikehold av anlegg, undervisning mm.

Når jeg er ferdig med teknisk fagskole til våren kan jeg gå rett ut til å bli installasjonsinspektør §16, noe som jeg tror du ville passet bra til Tongue lage feilskriv osv.

Takstmann er jo en fin jobb også vil jeg tro. Litt kontor og litt felt.

Etter teknisk kan du også gå et år EKOM for å bli EKOM installatør.

Jeg angrer ikke noe som helst ved å ofre 2 år på skole. Eneste utfordringen var det økonomiske, men det løser seg alltid :D

Bare spør om det er noe spesifikt du lurer på :)

Fant ei side du kan lese på: http://www.ladejarlen.vgs.no/Fagskolen/Fagtilbud/Elkraft/
  (trådstarter)
   #7
 21,481     Enebolig     0
Y-vei er for de med yreksfaglig bakgrunn? Går dette speiselt på matte og fysikk kunnskaper? Jeg har også fullført almennfag vgs, men har ikke noe matte eller fysikk å skryte av.


Du sier at du ikke er skoleflink, noe som er et vidt begrep. For min del var jeg flink på yrkesfaglig, på allmenn vgs var jeg gjennomsnittlig. Høgskoletempoet (økonomi) skremte meg rett og slett  :)
Men teknisk fagskole er etter alt å dømme et lettere studie enn den vanlige el ingeniør utdannelsen såvidt jeg kan skjønne.


Disse yrkene du nevner gjelder elkraft utdannelsen? Den fagskolen som er mest aktuell her jeg bor tilbyr elkraft, bygg og kem\vvs. Men da heltids 2 årig studie, står lite om Y-vei og tre år. Men dette kan jeg undersøke.

Flott å høre konkrete eksempler. Kontrollør eller takstmann er kanskje den typen yrker jeg kunne likt. Ikke de store fysiske anstrengelsene, men heller ikke rent kontorarbeid.

El kontrollør visste jeg forsåvidt om, men meg bekjent så må man også ta installatørprøven først? Eller kanskje det er onde rykter.

   #8
 239     0
Med Y-veien må du har fagbrev, ellers ikke noe mer. Vet ikke hvordan matte og fysikken er der. Det er få skoler i Norge som har det, men flere kommer. Narvik og Porgsrunn har dette b.la.

De yrkene jeg nevnte var etter 2 år med elkraft. Det finnes også teknisk fagskole automasjon.

Klipt litt fra http://installatorproven.no/article.asp?id=3 :

"Har du eksamen fra to-årig fagskole og to års praksis som elektromontør ved installasjonsvirksomhet lavspenning kan du bli godkjent installasjonsinspektør."

Så det er nok onde rykter :P
  (trådstarter)
   #9
 21,481     Enebolig     0
Godt å høre  :)

Dette med 3 årig skole for å bli ingeniør, er det et ekstra tredje år som man kan ta ved en annen skole? Porsgrunn er innefor rekkevidde, men ikke for mer enn et år  ;)


Er det mye praksis på fagskole?
  (trådstarter)
   #11
 21,481     Enebolig     0
Ok, må beregne et lite teorihelvete skjønner jeg  :D

Men vet du noe om det tredje året er et "ekstra" år som bygger på de vanlige to årene? Slik at man evt kan ta det tredje året ved en annen skole. Eller er det en helt annen læreplan og en helhetlig utdannelse som skiller seg fra "vanlig" toårig studie?
   #12
 239     0
Ja. Men 2. året er mye bedre hvis det er en trøst :P
Når man går Y-veien er det en helt annen læreplan enn fagskolen.

De som begynner ingeniørlinja starter helt fra bunn da det er almenn folk og alt som starter der. Mens ved Y-veien skal folk ha den grunnleggende teorien klar, så de begynner litt hardere, å sparer derfor inn 1 år slik jeg har forstått det Smile
  (trådstarter)
   #13
 21,481     Enebolig     0
Jeg har googlet endel i kveld, og funnet ut at Y-veien må bli Porsgrund for min del. Det er for langt å pendle dersom det er fulle dager, noe jeg forstod på timeplanen.

Dermed er Grimstad og Kristiansand mest aktuelle, de tilbyr vanlig toårig studium. For å bli ingeniør denne veien, så må man ytterlige to år på skole slik jeg har forstått det?

Har du noe mer info om hva som kreves av forkunnskap i forskjellige fag? Du sier det er ganske chill, men det blir individuelt. Jeg regner med at man ikke starter helt på scratch i fellesfagene? Med det mener jeg tilsvarende grunnkurs elektro. Feks elektroteknikk er vel heller ikke helt fra det grunnleggende?

Og automasjon er ikke min greie, gikk VK1 elektro som privatist, og på jobb er man mer eller mindre ikke i nærheten av den typen anlegg. Her må jeg rett og slett forberede meg dersom man hopper inn som et ledd etter VK1 elektro.


Jeg forstår at en del av studiet er å få generell studiekompetanse. Dette har jeg fra allmenn vgs, så mulig jeg kan få fritak i feks norsk og engelsk. Det hadde jeg overlevd  :D







Forøvrig må folk gjerne komme med andre forslag og erfaringer, feks tradisjonell el ingeniørutdannelse ved høgskole ol. Og ikke minst hva slags stillinger\arbeidsdager man har etter en slik utdannelse.
   #14
 239     0
For å bli ingeniør etter fagskolen må man gå 2 år til ja, det stemmer.

Etter lærlingetiden min jobbet jeg 3 år før jeg begynte på fagskolen. Dvs. jeg hadde lite/ingen forkunnskaper men det gikk greit å komme seg igjennom Smile Får litt bakoversveis i starten da det er lenge siden man har hatt matte og aldri hatt fysikk :P

Elektroteknikken er ganske lik den på vk1. For å gi et eksempel: Man regner på P, S og Q, bare at man har med litt flere faktorer Tongue
  (trådstarter)
   #15
 21,481     Enebolig     0
Det høres for godt ut til å være sant  Grin Ikke det at alt skal være enkelt, men jeg liker å lære alt i trinn. Ikke rase gjenom et pensum og huske halvparten.

Er matten rettet mot elektroteknikk? Det fikk jeg vite på GK elektro, og søkte dermed ikke om fritak. Det kunne jeg like like gjerne gjort.

Automatisering, på hvilket stadie starter man?
   #16
 22,342     Akershus     0
Hvorfr ikke ta auomasjon? Det greiene eg tok inneholdt automasjon. Ja det er mere krevende enn elektro, som er chill i forhold. Jeg studerte dtte et tykke fra der jeg bor og dukket vel opp i gjennomsnitt en til to ganger i uken. Det siste halvåret ble litt tøft, men et var min egb skyld da jeg tok litt flere fg enn nødvendig.
  (trådstarter)
   #17
 21,481     Enebolig     0
Grunnen er at jeg har et veldig dårlig grunnlag, man bør nok ha gått automasjon vgs først? Jeg har kun GK elektro og VK1 som privatist. Dette utgjør nesten ingen praktisk erfaring. På jobb har jeg mer eller mindre aldri vært borti "seriøs" automasjon. Man bruker automatikere eller ferdig koblede tavler.
   #18
 22,342     Akershus     0
Hvis du er kjapp i hodet bør du kunne ta dette. Flere jeg tok dette sammen med hadde zero erfaring med automasjon og klarte seg bra. Hvis du tar "ren" automasjon uten tillegg bør det ikke være hardt
  (trådstarter)
   #19
 21,481     Enebolig     0
Hehe, kjapp i hodet visst faget er interessant. Jeg var veldig flink på elektro vgs fordi det var mye praksis og mye mer interressant enn Ibsen og derivasjon.

Men du mener man kan starte på den linjen helt fra scratch? Jeg antok at hovedregelen sier at man enten har elektro eller automasjon fra vgs for å starte på automasjon eller elkraft på teknisk fagskole.


Har du noen konkrete eksempler på stillinger etter endt automasjon eller er det også kanskje, hvis, om atte...?
   #20
 239     0
I matte faget er det lite matte som er rettet mot elektrofagene. Kun random matte x, a^2 osv :P

I elektrofagene sitter vi mest og regner, så der er det mye elektromatte Smile
   #21
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Jeg har tatt både fagskole og høyskole elkraft. Det er veldig mye matematikk. Ingen tvil om det.

Elektrofag er stort sett matematikk. Så du må være motivert. Enten er du smart i toppen og tar ting lett. Eller så må du jobbe som en j.

Typiske ingeniørjobber er prosjektingeniør, prosjektleder og serviceingeniør. Selv jobber jeg i en av de store og setter sammen komplette kraftdistribusjonsløsninger offshore og onshore. Det ligger mye arbeid bak for å få slikt til å fungere og det jeg lærte på skolen er til stor nytte, hele tiden. Du kan velge, sitte på en kontor hele dagen og skuffle papir, eller reisen jorden rundt og jobbe med elektrosystem.

Du kan ta fagskolen og trumfe deg inn i større bedrifter, de fleste ser etter fagskole som et absolutt minimum.

Driver opplæring av endel folk og man merker godt hvis de ikke har teoretisk bakgrunn. Da blir enkelte ting et slit.
   #22
 239     0
Jeg syntes 1. året var ganske kjedelig. Men i år har vi forberedelse til installatørprøven (valgfag 2 timer i uken) og elektriske installasjoner (7 timer) der vi tar for oss en del forskrifter og normer og prosjekterer bolig manuelt og i febdok. Veldig interessante fag Grin
  (trådstarter)
   #23
 21,481     Enebolig     0
Hondaen; Vil dette si at du har gått to år på fagskole og deretter to år på høgskole for å bli ingeniør?

Hvis dette leder til samme tittel som treårig høgskole ingeniør utdannelse, og samtidig er et greiere studie, så er det mest aktuelt. Jeg måtte uansett brukt 4 år på høgskole grunnet at jeg ville trengt 1 år forkurs i matte og fysikk.



Volt; Jeg er sannsynligvis enig med deg, og det er nok ikke så unaturlig ettersom de fagene mildt sagt er beslektet med elektrikeryrket.
   #24
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Jeg tok fagskolen og fikk studiekompetanse. Jeg kunne ta 2 årig ingeniørutd. i Porsgrunn på den tiden, men jeg valgte å ta førstegangstjeneste og etter det studere i min hjemby (som da ble tre år ing. utd.) istedenfor 2 år i porsgrunn av diverse grunner.

Ta toårig ing. utd. er problememfritt hvis du har mulighet til det.

Mitt råd er at du tar fagskolen. Hvis du trives med å studere der, så går du videre. Med fagskolen kan du uansett søke på ingeniørjobber og slik markedet er nå, får du nok jobb relativt lett. Men markedet svinger og da blir nyutdannede satt bak i køen.

fagbrev + fagskole + høyskole + erfaring + driftig = knallsterk kandidat med muligheter til å tjene over 7 siffer årlig  ;D
   #25
 139     Norge     0

Hvis dette leder til samme tittel som treårig høgskole ingeniør utdannelse, og samtidig er et greiere studie, så er det mest aktuelt. Jeg måtte uansett brukt 4 år på høgskole grunnet at jeg ville trengt 1 år forkurs i matte og fysikk.


Mener du at du trenger forkurset for din egen del eller for å komme inn på ing. utdannelsen ?

Tror ikke jeg hadde vært så bekymra for å gå rett inn på ing. utdannelsen hvis du bare bestemmer deg for å jobbe med det Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #26
 21,481     Enebolig     0
Mener for min egen del, hvis ikke det kreves mer enn 1. klasse matte fra allmenn vgs for å komme inn.

Jeg føler vel egentlig at veien via teknisk fagskole virker mer interessant også. Men skal ikke legge skjul på at jeg frykter matte og fysikk. Kanskje litt fordi høgskoletempoet (økonomi) både startet på et (for) høyt nivå og gikk altfor fort. Jeg sleit rett og slett med å holde følge.

Matte i form av elektroteknikk er greit nok, da ser jeg et konkret resultat og hva det kan brukes til.
   #27
 139     Norge     0

Mener for min egen del, hvis ikke det kreves mer enn 1. klasse matte fra allmenn vgs for å komme inn.

Jeg føler vel egentlig at veien via teknisk fagskole virker mer interessant også. Men skal ikke legge skjul på at jeg frykter matte og fysikk. Kanskje litt fordi høgskoletempoet (økonomi) både startet på et (for) høyt nivå og gikk altfor fort. Jeg sleit rett og slett med å holde følge.

Matte i form av elektroteknikk er greit nok, da ser jeg et konkret resultat og hva det kan brukes til.

Hvis du har fagbrev som elektriker så kan du gå inn via Y-veien,  altså, ikke noe forkurs..
Mentalt sett ville jeg tro det er bedre å gå rett inn,  tar man forkurs så har man 1 år ekstra,  og da spørs det jo på motivasjonen da hehe.
Signatur
  (trådstarter)
   #28
 21,481     Enebolig     0
Jeg føler det vil være helt greit med forkurs. Jeg liker å ta teori sakte og nøyaktig, tror jeg er litt tregere der enn med praktisk arbeid  :P

Ser at nærmeste høgskole\universitet tilbyr Y-veien på ingeniørstudiet fornybar energi. Av fagskoler er det nærmeste Porsgrunn, og det blir for langt å pendle i tre år. Jeg flytter ikke  ;)





Angående lønn (Hondaen) så kjenner jeg ingen ingeniører med syvsifret lønn  Wink De starter visstnok på ca 400k, det samme jeg har som elektriker. Men ingeniørene øker nok mye fortere.
   #29
 155     Hedmark     0
Jeg syns forkurset var GULL å ha med seg før ing.studie.
Det er vel en del mer intensivt enn fagskolen og ga meg en bra forbredelse før høyskola, både teoretisk og mentalt.

   #30
 7,686     Bærum     0
Tror ikke du skal ta ingeniørutdanning for å tjene mye penger. Det bør nok være interessen som styrer valget. Høyere utdannelse er ikke spesielt lønnsomt i Norge.
  (trådstarter)
   #31
 21,481     Enebolig     0
Lønn er ikke et tema som driver meg. Jeg ønsker forstatt å jobbe som elektriker, men hvis kroppen ikke vil, så må jeg tilpasse meg. Selv om jeg skal innrømme at jeg ikke ønsker å gå ned i lønn fra der jeg er nå.
   #32
 4,110     Akershus (Follo)     0
Nå vet ikke jeg hva det er kroppen din protesterer på. Men kunne tavlebygging være en idé?
Jeg ser for meg at de ialfall slipper å vrenge armer og ben i vinkler de ikke er laget for.

Etter hva jeg ser rundtomkring så er det behov for folk i den bransjen som kan litt mer enn å trekke en ledning og skru den fast. Det er ingen ulempe å være nøye med utførelsen, noe du jo gir intrykk av å være.

En grunn til at jeg nevner det er at det virker på meg som det er ganske mye tavler som bygges i distriktet fra Kristiansand og østover.
Signatur
  (trådstarter)
   #33
 21,481     Enebolig     0
Det stemmer at det bygges mye tavler i området her jeg bor. Og tanken har slått meg, men jeg må innrømme at jeg tror jeg ville gått fort lei. Tavler er kremjobb som elektriker (kan stå på et sted  Wink) men å gjøre det samme hver dag blir litt ensformig.

Men takk for forslag. Det er forresten musklatur rundt skuldre og rygg som er vrange. Merker at det er bevegelser fra jobb som er verst, feks trekke, skyve, skru, vri osv.
  (trådstarter)
   #34
 21,481     Enebolig     0

Jeg syns forkurset var GULL å ha med seg før ing.studie.
Det er vel en del mer intensivt enn fagskolen og ga meg en bra forbredelse før høyskola, både teoretisk og mentalt.




Er forkurset på begynnerstadiet? Ingen behov for kunnskap fra tidligere og ingen problemer å følge læreplanen for en gjennomsnittlig student?


Har tidligere tatt tre ukers sommerkurs som forkurs for høgskole, da kunne jeg like gjerne vært hjemme. Når man utvider "dette" til et år, så vil jeg tro at det er greit nok?  Wink
   #35
 3,042     Akershus     0
Finn en pensumplan for det du sikter på og sjekk ut bøkene (hvis du er så heldig at kursene har dette). Med pensumplan og litteraturen så bør du ha en god ide om hva linjen inneholder av matematikk/fysikk. Jeg vet ikke hvordan høgskoler gjør dette, men på Universitetet i Oslo så er (var?) ulike matematikkurs litt hubba bubba ang. pensum. Noen ganger så brukte man halve pensum fra en bok og andre fra foiler. Flere kapitler kunne være kuttet ut fra bøker. Har tatt fag som ikke har en pensumbok og alt kom fra foiler som ble lagt ut på nett/levert på forelesninger.
   #36
 155     Hedmark     0
Forkurset gikk greit det men siden det var noen år siden jeg hadde studert så var det en omstilling. Alt handler om hvor lett du tar ting og Motivasjon + priorietering.
Jeg ga vel litt f... i de fagen jeg syns var kjedelig (f.eks norsk, mener å huske det var "fy å trøll" mange timer i uka med norsk) og prioriterte matte,fysikk osv.

Og om forkurset er på begynnerstadiet så er det beregna for de som kommer fra fagutdanning på vgs og mangler studiekomp. for høyskole. Er vel samme teorien som teknisk fagskole men på ett år.
   #38
 239     0
Forkurs på et halvt år er hardt har jeg hørt. Flere av de som har startet der måtte slutte pga. tempoet. Så skal du ta forkurs bør det være et år Smile
   #39
 22,342     Akershus     0
På skolen jeg gikk har de dette kurset på sommeren, i det som for andre er ferie...
  (trådstarter)
   #40
 21,481     Enebolig     0
Takker for mer info. Hvis jeg skal ta treårig ingeniør, så må jeg ha et års forkurs først. Jeg har vært på sommer forkurs før, og det kunne ses på som et repetisjonskurs for de med 3MX ol, ikke et forkurs for de med 1. klasse matte fra vgs.
   #41
 21     Øvre Eiker     0
Litt nysgjerrig bare....

Har det blitt noe skolegang på deg??
Signatur