#111
 181     Haugesund     0
Hehe, Nei  ;)

Men hadde uansett vært interessant å få sett hvilket hus du i fremtiden planlegger å bygge.

   #112
 3,387     0

Men jeg har mine tvil om at alle prioriterer god arkitektur.


Når en ser hvor mange som ikke engang prioriterer vettuge romløsninger og ser hvilke fasader som klassess opp rundt forbi. Prioritere arkitektur?

Det er for mange som tror de kan tegne like godt som en arkitekt, snekre som en tømrer og planlegge hage og uteareal som en gartner.

Er det rart det blir mye tragisk, når byggmestre som setter opp boliger for salg i tillegg kun tenker lav kvalitet for å maksimere profitt.
   #113
 611     Øvre Eiker     0

Vi ser jo at diskusjonene rundt funkisarkitetur skaper høy temperatur, men jeg tror det ofte skyldes at man ikke kjenner til "definisjonene" for hva som er funkisarkitektur.

Vi har også de som av prinsipp ikke liker funkis og som alltid sammenligner funkis med pappesker og dårlig arkitektur, men de gjør det vel for å provosere og i mangel av seriøse argumenter.


Det går jo begge veier. Jeg husker en kronikk i Dagbladet (eller var det kanskje Aftenposten?) for en tid siden hvor skribenten gikk hardt ut mot alle som kunne finne på å bygge annet enn funkis eller modernistisk som bakstreverske og ukultiverte folk som ikke vil følge med tiden. Never mind at funkis begynner å nærme seg 100 år også, og det meste jeg har sett av pene funkishus har vært ganske gamle.

Jeg har også sett diskusjoner om hvorfor det fortsatt ikke bygges mest funkishus hvor det blir tatt som en selvfølge at det bare er folk flest som henger etter og enda ikke har skjønt at funkis er det ene rette. Og der er liksom ikke lov å kritisere hus som blir presentert som funkis (selv om det kanskje har tatt merkelappen funkis på urettmessig grunnlag) fordi funkis er in.
   #114
 611     Øvre Eiker     0


Jeg liker også neogotiske/viktorianske hus som noen sikkert syns er harry.

Derimot syns jeg at slike fantasiløse "funkishus" som ser ut som en kollisjon mellom et akvarium og en skoeske og som ser ut til å være populære blandt Dagbladets arkitekskribenter er veldig harry. Min teori er at fordi de estetiske reglene for funkishus er veldig åpne krever det en godt utviklet estetisk sans å designe et pent funkishus (som man kan se hos noen av pionerene innen funkisbevegelsen), men fordi det er in så prøver alle ferske arkitekter seg på det, som regel med dårlig resultat.


Det fasinerer meg at man har et så unyansert syn på hva som er funkisarkitektur. Det er forskjell på funkisarkitektur og brakker.


Jeg er litt usikker her på om det var ment som kritikk av mitt innlegg eller av de som bygger glorifiserte brakker og kaller det funkis.
   #115
 4,148     Oslo Vest     0
Det var ment som kritikk av de som setter likhetstegn mellom dårlig arkitektur og funkis.

Funkis har er en definisjon, og den er omdefinert til det norske markedet, men det er tydelig at mange bruker uttrykket på hus de TROR er funkis.

Så lenge man ikke holder seg til definisjoner blir det vanskelig å føre saklige diskusjoner.
Signatur
   #116
 4,148     Oslo Vest     0
Er det forskjell på hva man oppfatter som Harry i by enn på landet?
Signatur
   #117
 7,685     Bærum     0
Rånekulturen i enkelte småbyer og tettsteder er vel sett på som temmelig Harry i større byer.

   #118
 4,148     Oslo Vest     0
Hva mener man er Harry å oppleve i større byer? Rosa poloskjorter fra Ralph Lauren, spisse sko, Rolex og andre ting man har for å "vise" status?
Signatur
   #119
 7,685     Bærum     0
Sossete og snobbete, men Harry? Tror nok at man må definere begrepet Harry. Her Wikipedias definisjon:
Karakteristikken harry er for noen en nedsettende betegnelse, og har slangpreg. Svært ofte vil harry bli brukt for å betegne folkelig populærkultur eller ikke-urban kultur. En person som er harry, oppfattes ofte av andre som usofistikert, vulgær eller med dårlig smak. Utslag av dårlig smak karakteriseres også med adjektivet, for eksempel «en harry klesstil», «et harry platecover».

   #120
 4,148     Oslo Vest     0
Jeg er klar over "definisjonen" men jeg lurer på om den som bor utenfor storby ser på det med å være snobbete og/eller sossete som Harry.
Signatur