10 886    14    0  

Erfaring med gasspeis?

 128     0

Vi bygger hus og får gasstilkobling og vannbåren varme fra fellesanlegg.
Når vi først får muligheten til å koble oss på noe sånt så gjør vi jo det selv om det koster!!! Men vi har ingen erfaring med gasspeiser, men skal ha det nå. Vi ønsker en med innsyn fra flere kanter og har funnet en hos peisselskapet som vi liker HVB3-sidet.

Er det noen som har erfaring med gasspeis og som kan gi noen råd før vi bestiller??
Signatur

   #1
 146     0
Hei!

Har ingen erfaring med gasspeiser, men ta en titt på denne tråden.

Min erfaring er at denne type ildsteder gir minimalt med varme i forhold til en normal vedfyrt ovn. Kan ikke forestille meg at det blir noe bedre med gass.

M.a.o. den gasspeisen kjøper du KUN for kos - ikke oppvarming.
Greit å tenke på når du velger oppvarming forøvrig :-)

   #2
 50     Haugesund     0
Vi bygger nå og skal ha gasspeis. Har sjekket mye rundt, og får stort sett det samme svaret overalt; det gir veldig god og komfortabel varme. I tillegg kan det fjernstyres slik at den tennes når f.ex. temperaturen i rommet kommer under så og så mange grader. Man kan også regulere varmen ved å skru ned effekten, og da bruke det til "kos".
Syns dette høres supert ut, jeg:-)
   #3
 21 499     Enebolig     0
Jeg har sett på endel gasspeiser i et større leilighetskompleks og de varmer greit. Noen har også små vifter som blåser ut lufta.
are
   #4
 60     0
Har selv erfart hvor mye varme en HVB 3-sidet peis fra Peisselskapet varmer - og der er IKKE mye!

All varmen (det litte som kommer) går rett opp i pipa. Dette er jo hele poenget med denne peisen(!) ettersom den kan settes direkte på parkett og bygges inn totalt i gips- og sponplater.

De gamle traverne fra Dovre og Jøtul må ha 30 cm avstand fra brennbart materiale, krever brannmur og plate på gulvet foran peisen. Det er ikke uten grunn!  Disse peisene leverer gjerne 12-14kW eller mer.

Denne gasspeisen fra Peisselskapet kjøper man for kos - ikke varme!
Kos og rødvin vel å merke  Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 128     0
Hm.. ikke lett å finne ut av dette. Snakket med en som hadde denne hjemme nå og han var inponert! Gasspeisen varmet opp hele huset hans. Han måtte ha den på full guff hele tiden (finest da) og hadde tempmåler på den så den slo seg av når det ble fin temp. Disse peisene har lukkede systemer men varmen kommer ut gjennom vetiler på siden forstod jeg.
Hvem skal jeg tro på da?
Signatur
are
   #6
 60     0
Bare se på monteringsanvisningen og de tillatte avstandene til brennbart materiale. Da forstår du raskt at dette ikke kan avgi enormt med varme :-)

Jeg sier ikke at det ikek blir varmt, men det er peanuts i forhold til de "gamle" støpejernsovnene.

Du må stole på deg selv - jeg synes ovnen er meget SMUK selv jeg  Wink
Signatur
   #7
 111     0
Etter mye fram og tilbake har vi endelig funnet en gasspeis vi liker. Det er noe lignende den som ikke har ramme (men fremdeles er gjennomgående) vi skal ha. Hva syntes dere om denne? Hva ville der hatt hvite steiner eller trekubber?

Vi ønsket en peis i "finstua" og en i allrommet, men siden busjettet har sprukket for lenge siden så fant vi ut at dette kunne være en like så god løsning.

Kanskje det er noen som har erfaring med lignende peis og kan gi noen gode råd. Blir også veldig glad for generelle tips og råd på gasspeis.

Kal-Fire: Futura 140 Tunnel.

   #9
 50     Haugesund     0
Stilig peis :)

Tror nok hvite steiner vil bli finest i den type peis.

Vi har nettopp bestilt gasspeis selv, men vi gikk for en helt kjempetradisjonell type. Vi var og så på flere, og det er vannvittig stilig med hvite steiner også, men det vil ikke passe inn hos oss (er blitt gamle og ikke så moderne lenger Wink )
   #10
 111     0
Takker for svar.
Tror nok det blir hvite steiener. Den peisen vi skal ha varmer visst ganske bra.

Det er sannelig ikke lett å vite hva man skal velge av peiser, det er jo så mye å velge mellom.

Det er en flott peis dere og har valg Elise