635    8    0  

Fjerne dagtanken, oljeautomat Jøtul 347

 398     0
Hei, jeg har hørt at det skal være enkelt å fjerne dagtanken selv. Det virker ikke som en oppgave rørleggere tar, ikke de jeg kontaktet i hvert fall. Den er plassert i underetasjen i fyrrommet. Jeg har også en tankmåler i etasjen over som skal bort.

Jeg har fått renset og fylt oljetanken utendørs med Leca og kappet av rørene til den.
Håper det var i riktig rekkefølge, og at jeg ikke burde ha fjernet dagtanken/innedelen før utedelen.

Fjerne dagtanken, oljeautomat Jøtul  347 -  - Pinje
Fjerne dagtanken, oljeautomat Jøtul  347 -  - Pinje

Signatur

   #1
 24,668     Akershus     0
Det er kurrant å fjerne dette selv, men pass deg for parafinsøl, det kan bli lukt som er vanskelig å bli kvitt. Forsøk å løfte av lokk for å se at tanken er helt tom.

Tankmåleren burde være tom av seg selv.

Tankmåleren kan gjenbrukes for å måle volum i dieseltanker, vanntanker, cisterner, smådammer etc. Den er her kalibrert for en liggende rund tank. Om en tar av glasset kan skiva snus for en stående tank. Dersom en tegner sin egen skive, kan den måle en irregulær tank.
Signatur
HSt
   #2
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Og det hadde vel vært lurest å ta den bort før tanken ute, hvor ender røret nå ?

Som han skriver ikke søl, det er omtrent umulig å bli kvitt lukten.
   #3
 24,668     Akershus     0
For at en slik tankmåler skal funksjonere korrekt, må det være jevnt fall fra måleren til tanken.mest sannsynlig er hele røret tomt etter at tanken ble tømt.
På dagtanken kan det være noen liter.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 398     0
Parafinmannen monterte tankmåleren i sin tid.

Jeg må nok spørre parafinmannen om hvor resten av røret er. Inne i veggen et sted...

Jeg kan ikke se ned i dagtanken for den er montert helt opp mot taket i fyrrommet. Jeg lettet på lokket og det luktet parafin.
På venstre side av dagtanken går det en metallkabel inn i veggen, på høyre side en annen metallkabel som krabber nedover veggen helt ned på gulvet og deretter gjennom veggen til pottebrenneren i "varmluftskapet".

Det er en metallkabel utenpå grunnmuren som kommer ut fra rommet til tankmåleren (1. etasje), men da er vi i den andre enden av huset på samme side. Kabelen går videre bort til der påfyllingsrøret var plassert utendørs.

Jeg kan ikke se noen kabel komme opp utenpå huset der dagtanken (underetasje) befinner seg.
Signatur
   #5
 5,432     Akershus     0
Hold en bøtte under metallrøret til venstre og bruk en avbitertang og klipp av røret. Da vil gjenværende parafin i tanken renne ned i bøtta. Gjør det samme på høyre side etterpå. Leegg noen aviser og et gammelt håndkle på gulvet for sikkerhets skyld. Dette bør være peanuts. Senere foretar du samme operasjon ved laveste punktet du finner på røret, da bør du få tømt det somm er av parafin i systemet og kan rive det du finner av metalledning som du kaller det, som egentlig er et tynnt kobberrør.

Skrur du ned paraintanken, kan det fremdeles være en lite porsjon parafin igjen, så ha gjerne litt plast under, eller en vaskebalje e.l. når du bærer ut.
   #6
 24,668     Akershus     0
Dersom du kutter røret litt godt nede under tanken, kan det bøyet opp slik at tanken blir uten avløp i bunnen. Ikke legg den på siden før du er ute og ev har undersøkt om det er noe igjen.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 398     0

OK. Venstre rør har en fin bøy i fra før man kan beholde så det ikke renner ut. Det var kanskje ikke helt det du mente?
Og jeg går ikke i gang før jeg har en medhjelper, så en kan holde bøtten og en kan klippe.

Aha, det er to koberrør kant i kant nederst under bekledningen på huset.

Ett rør som kommer ut av rommet til måleren i 1. etasje:
Fjerne dagtanken, oljeautomat Jøtul  347 - e78452f6ed1e40e2860be2f3b0c8badb.jpg - Pinje

Det andre røret til dagtanken fortsetter noen meter i den andre retningen. Hvis jeg er heldig går det inn i veggen igjen akkurat der dagtanken befinner seg i underetasjen. Men jeg har ikke så god retningssans. Noen må komme å banke i veggen Smile Da får jeg kanskje fjernet hele røret.

Hva er den sorte "korken" midt under dagtanken?
Signatur

   #8
 24,668     Akershus     0
Noen har holt på med dette før: https://byggebolig.no/olje-gass/rive-ut-jotul-oljeautomat-347

Kan være endel parafin ombord her. En kan kanskj få kappet røret oppe venstre, løsnet hele tanken og få den ned mens det høyre røret bøyes. Da kan en komme til og kjenne på tyngden og ev få ut parafin før siste røret kuttes. En kan også se om krana under lar seg stenge.
Signatur