486    12    1  

Fjerne oljefyr med jekketralle eller bærestropp

 7     0
Hei, har demontert oljefyren så langt det går. Den står i kjelleren, og må over fire dørstsokker før den er ute. Og etter det ned en trapp for å komme ned på veien. Noen som har erfaring med å frakte ut en oljefyr med tralle eller bærestropper og kompiser? Sistnevnte løsning får vi jo også oljefyren ned til veien og ev på bil om det går. Takknemlig for alle tips!
Fjerne oljefyr med jekketralle eller bærestropp - ladda ned.png - TheManWithThePlan

   #1
 19 011     Akershus     0
Finnes noen tråder her med folk som tar vippesaga og deler den opp i bærbare deler. Grei jobb, men grisete. Du skal vel ha den av hengeren også?
Signatur
   #2
 1 353     0
Brukte vanlig tralle for å flytte pelletsovn på litt over 100 kg, gikk greit, også etpar trappetrinn, mulig trappetralle fungerer bedre i lengre trapper, har aldri brukt det.
  (trådstarter)
   #3
 7     0
Finnes noen tråder her med folk som tar vippesaga og deler den opp i bærbare deler. Grei jobb, men grisete. Du skal vel ha den av hengeren også?

Det er jo støpegods(?) så trodde man måtte ha skikkelig grovt verktøy som skjærebrenner eller vinkelsliper for å dele den? Den er ikke så veldig fæl inni ser det ut som, brukt parafin visstnok på den da den var i drift.
   #5
 488     0
Fjernet en ganske lik fyrkjele for noen år siden. Tror vi var 4 stk som lempet den ut og over noen dørstokker. Er litt usikker på hva du må gjøre ned trappen..
HSt
   #7
 23 928     Lillestrøm kommune     0
Er støpegods så sprøtt at den også sprekker med slegge når en først har hull på konstruksjonen ?

   #8
 19 011     Akershus     0
Er nok tenkbart. Hadde en peisinnsats, stor og tung. «Mistet den med et fall på en meter ned på fjell. Da kunne den fjernes i bærbare biter med én hånd. Grin
Signatur
   #9
 1 311     Bergen     0
Skar opp en oljetank med 6 mm godstykkelse med en Bosch bajonettsag. Det gikk utrolig bra, bortsett fra at ble litt for ivrig på slutten og lot være å bytte blad. Da sa sagen farvel, men tanken var klar til flatpakking. Brukte litt grove kombiblad, de fintannede ville jeg ikke anbefalt.
Signatur
   #10
 19 011     Akershus     1
Skar opp en vanntank 3 mm 6 m sagsnitt, ett sagblad. Langsomtgående pendelsag/stikksag.
Signatur