11,213    14    5  

Fjerne rør fra nedgravd oljetank

 5     Trøndelag     3
Har for en tid tilbake satt inn varmepumpe, noe som gjorde den gamle kombinerte olje- og vedkaminen overflødig. Har ikke brukt den på flere år og den utvendige, nedgravde tanken er tom. Har totalrenovert huset utvendig nå og har derfor lyst til å få fjernet de to rørene som stikker opp fra tanken og opp på utsiden av husveggen, det er altså påfyllingsrøret og lufterøret fra tanken.

Er det noen som har erfaring med hvordan disse er gjort fast? Er de gjenget så de kan skrus løs? Eller er det enkleste bare å kutte rørene med vinkelsliper? Bør jeg da evt. fylle tanken først med vann for å forhindre farligheter ved gnister?

Har lite lyst til å grave opp tanken...

Noen som har tips? ???

   #1
 3,573     buskerud     0
Har samme problemstilling selv. Tenkte bare  suge ut resten av innholdet fra bunnen  som brenner ikke har klart å suge selv.  Men det venter jeg litt med...

Dermed bare grave meg fram  med spade ned  til tilkoblinger,  kappe over og klemme sammen eller plugge dem og så grave over. 

Hvis kommunen skulle komme med noen meniger (tviler) så  tar jeg problemer med rens og fylt den med med sand...   

Selv om jeg sikkert  får den gravd opp billig, gidder jeg ikke det uten tvang ;D
   #3
 4,110     Akershus (Follo)     0
Rørkutter.

Kutt også av en ekstra stump. Bank den flat over en 0,5mm bladføler e.l. og sølvlodd så den blir tett. Sett den på røret fra tanken med en fitting du henter lenger inne på røret som skal ut av huset.

Men lufterøret tror jeg nok jeg hadde latt bli igjen.

Signatur
   #4
 3,573     buskerud     0
Hvorfor ikke kappe luftingen og tette den og?  Noen grunner?

jeg kommer nok uansett bare til å la mine stå, de står tross alt kun litt over bakken  hos meg på en side av huset jeg sjelden er...

Jeg hadde forresten noe feil med røra eller tanken som gjorde påfylling en tidkrevende prosess for oljefolka, hvis ikke de tanka sakte , så  blei det  3-5 m diesel geysir...  to 3 år å få gress igjen på plenen der den olja landa i snøen gitt inntilv vi lærte det gitt...

Men jeg kapper og klemmer igjen ledningene inn til huset mitt...  akkurat der gresset omsider gror igjen og ::)

   #5
 4,110     Akershus (Follo)     0
Luftingen ville jeg lavær fordi temperatursvingninger da ikke vil føre til trykk/sug i tanken. Det vil alltid være litt olje igjen, men med trykkutliknet tank vil denne holde seg i tanken.

Muligens litt overforsiktig, men mal den grønn med rød hatt så tror naboene det er en plante.  Grin
Signatur
   #6
 217     Asker     0
Dette kan skje med oljetanker:
Naboen banker på døra en kveld du ikke har ventet han. Naboen sier:
"Du, det har luktet olje i kjelleren hos meg det siste halvåret. Takstmannen har nylig vært her og vurdert skadene slik at deler av grunnmur og gulv i kjeller må byttes og grunnen under må renses. Kostnaden for dette er mellom 1 og 1,5 millioner kroner. Vi har ikke oljetank men vi vet at du har en slik tank. Det vi lurer på er om tanken er forskriftsmessig tilstandskontrollert hvert 5. år? Hvis den er ute av drift, så skal den som hovedregel fjernes, i følge forskriften. Har du gjort dette?
Vår takstmann mener at dette er en forsikringssak så lenge forskriften er oppfylt - og vi håper da for all del at du har oppfylt den."
"Hvis du har problem med forsikringen så kan vi eventuelt gjøre en byttehandel med hytta di på fjellet".
Signatur
   #7
 34     Norge     0

Dette kan skje med oljetanker:


Tull. Hvis tanken er tom, og ellers fylt med grus og sand, eller absorberende masser, så er dette en ikke-sak. Jeg skal gjøre det selv til sommeren, og har overhodet ingen betenkeligheter med det.
Signatur

   #8
 899     Bergen     0
Brannvesenet, som ofte er tilsynsmyndighet i slike saker, pålegger oss ofte å bruke firmaer med "spesiell kompetanse" for å fjerne eller sanere oljetanker.

Sjekk gjerne med kommunen din før du går igang.
   #9
 217     Asker     0


Dette kan skje med oljetanker:


Tull. Hvis tanken er tom, og ellers fylt med grus og sand, eller absorberende masser, så er dette en ikke-sak. Jeg skal gjøre det selv til sommeren, og har overhodet ingen betenkeligheter med det.


Nei, dette er ikke tull. Den største skaden jeg har fått informasjon om ligger på 3,4 millioner kroner for en privatbolig. Ellers vet jeg om en som solgte et hus hvor dette skjedde og kostnaden her var 800.000 kroner.
Din oljetank er ikke tom selv om du ikke får ut olje fra den. Før du kan fylle den med grus, må du kontakte kommunen og få dispensasjon for dette. Deretter krevere kommunen at du benytter et akkreditert firma til å rense tanken. Sist en av mine kunder renset tanken lød regningen på 12.000 inkl. mva.
Tanker som er oppgravet regnes som spesialavfall.
Signatur
   #10
 294     n-trøndelag     0
Skal iallefall fjerne min. Dette tenker jeg å gjøre i forbindelse med drenering om noen år. Da må man jo frem med gravemaskina likevell :D
Er vel flere som tenker å drenere, er det ikke?

Ser ikke på dette som så stort problem for mitt tilfelle.
Koble av rør og deretter heise den opp. Den er av glassfiber, så den er nok hel.
Tømming av den gjør jeg når den er kommet opp på bakken.

Har iallefall ikke tenkt å la den bli.
Dere med ståltank (sikker de fleste) bør tenke på korrosjon, selv om dere fyller den med sand/ grus vil det gå hull på tanken en vakker dag. Neste skikkelig rotbløte er vel det spredd fyringsolje langs store deler av grunnmur tenker jeg. :'(

Nei, få bort skiten sier jeg.