9,687    23    1  

Gammel oljefyr fra 1977.

 202     østfold     0
Hei.
En kammerat har nettopp kjøpt seg et gammmelt hus med en  gammel oljefyr.
Oljefyren heter:CTC 171  fra 1977.
Igår sluttet den å virke og en repratør har vært å sett  på den idag. Han vil bytte brenneren til en pris på 7800kr. inkl. arbeide.
Noen som har  noen oppfattning av prisnivå??

  (trådstarter)
   #2
 202     østfold     0
Hei,tror ikke det er rom for så store invisteringer nå.Men hvis det er ,prisen, så--- ikke en kjempepris han har fått?Han må  jo ha varme.Han vil gjøre det billigst mulig og få det opp å gå og heller bytte til noe annet etterhvert.
Er det en brukbar fyr når brenneren er byttet?
Stort oljeforbruk på en slik fyr,70m2 gulvarme,noen radiatorer og varmtvann?
Er ikke så kaldt her i østfold på vinteren da.
   #3
 1,215     Norge     0
Prøv finn.no , mange som rykker ut oljebrennere. Den har vel også muligheter for å kunne 'kjøres' på strøm via el.kolben!?
Signatur
   #4
 3,573     buskerud     0
ikke alle har mulighet for strøm, min hadde det, 2x6kwh men selv da klarte den ikke varmtvann "on the fly"  . Men det hold glatt med en 6kwh kolbe til oppvarming uansett hvor kaldt det var.  Humor det ,jeg skulle ha inn ei kolbe som backup hvis oljebrenner konka eller jeg gikk tom for olje pga. jojo målern...  men fyrmannen insisterte på 2 stk kobler, fordi da hadde jeg til varmtvann og. det var vel noen tusen i dass, og ytterligere når jeg dumpa alt ut.
Hvis den ctc`n har el backup, hadde jeg nok bare brukt det og fått bytta den mot luft-vann eller no.

Men hele kjelen begynner å nærme seg pensjonstid, så jeg vet ikke om jeg ville spart på den lenge. Ville nok byttet hele mot pellets eller varmepumpe... ikke bare brennern på den

har den tappe spiral, vil den delen iallfall være ferdig nær slutt funksjon.

   #6
 217     Asker     0
Hvis CTC 171 er ganske lik CTC 172, så er denne kjel anvendelig for pellets.
En pelletsbrenner er klart dyrere enn ny oljebrenner eller alternativt en brukt oljebrenner men man reduserer driftskostnaden til ca. det halve med pellets.
Jeg synes det er synd å hive ut en brukbar varmtvannskjel når man kan bruke den til pellets, eventuelt i kombinasjon med varmepumpe på et senere tidspunkt. Da har man sikret seg bra på alternative energikilder.

Ser du holder til i Østfold. Har selv levert et pelletsanlegg til kunde i Sarpsborg som kan sees hvis aktuelt.
Signatur
   #7
 846     Gran     0
Ikke gjør noe før du har sjekket pellets!!!!!!!
Jeg er ikke eksperten på små villa brennere men vi har en her på huset som kan vurdere det. send en mail til hans@bio-tech.as for å spørre på pris og om det er mulig å konvertere din kjele.

så kan du sjekke med enova om støtte. kanskje prisen totalt blir det ca det samme bare du fyrer mye mye billigere.
   #8
 308     0
Enova gir ikke støtte til konvertering, kun til nye pelletsfyrkjeler. Uansett er det bare snakk om 10%. Jeg betalte 27556,- for brenneren.
   #9
 3,706     Ringerike     0
Prisen virker OK. Betalte 8000 selv for en kvalitetsbrenner for 10 år siden så ikke noe å si på prisen hvis det er en god brenner.

Dine Penger (bladet) har en liste på oppdaterte priser på kW fra forskjellige energikilder og pr nå er olje rimeligere enn både ved og pellets. Direkte El er rimeligst.

Edit: tilleggssetning
Siste redigering: Wednesday, December 2, 2009 9:31:25 AM av Bidda
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 202     østfold     0
Ok,jeg skal formidle alle innspill så får vi se hva han gjør i morgen.Da kommer fyrbøter,n og planen er at han skal sette inn den nye brenner,n.