21,126    21    5  

Gasspeis / Biopeis

 15     Nord-Norge     0
Vi vurderer å bygge en gass- eller biopeis i stua på ca. 60 m2. Vi har ikke pipe. Har noen erfaring med slikt? Hva er fallgruvene? Egner en gass/biopeis seg til oppvarming eller er det kun for pynt? Hva er isåfall kostnadene i forhold til elektrisk oppvarming?

   #1
 3,573     buskerud     2
enkelt å regne, jeg vurderte selv.  Sjekk modellen du kan tenke deg, og se hva den bruker i timen for viss gitt kwh...

en gassuinnsats fra faber som jeg så på,  brukte ca 250-500gram propan  i timen  ... for å gi 2-4kwh tror jeg. Her må du lese specs på peisene.  
De er billigere enn strøm  som  fyring hvis du har nedgravd tank,

Men skal du koble den til 10kg`s tanker som du bytter på bensinstasjonen,  ja da kan du vel fort regner timene og prisen....   Det blir for 6-8kr timen...

Jeg satt inn en peisovn isteden...  og husk, det finnes sånne stålpiper man kan føre rett ut av veggen, eller gjennom taket nå...  og det er  kanskje den beste form for pipe man kan ha.  Null problemer over tid. Jeg driver med å få leca pipa mi rehabilitert og da sa feiern, at den typen med rør rett opp i taket og ut av huset var den beste typen, dessuten fikk du mye glede av varmen, hvis det røret går gjennom en etasje til før loft.

En rimelig peisovn og en slik pipe blir neppe dyrere enn en fin gasspeis. Men gass er stilig og enkelt, så jeg kan skjønne ønsket ;D

Biopeis og elektrisk er enkelt og billig, men gir ikke så bra effekt utover litt kos.

Kanskje noen som har slike kan gi bedre råd...
   #2
 2     oslo     0
Jeg ville helt klart valgt en biopeis. Er godkjent som sekundær varmekilde og er også en ganske rimelig investering.

Kjøpte min biopeis fra www.miljoepeis.no, og er veldig fornøyd med varmeeffekten, selv om det selvfølgelig ikke kan måle seg med vedfyring.
   #3
 7     vestlandet     1
En biopeis gir faktisk ganske ok effekt, omtrent som en liten vedovn. Bor du i en moderne bolig trolig mer enn nok. Biopeiser få du i utrolig mange stilige utgaver, men det er svinedyr varme! Selv om gasspeiser gir rimeligere varme, slipper du også å forpeste innemiljøet med en biopeis. Så mangler du pipe ville jeg heller velge biopeis enn gasspeis... Her er mye god informasjon om biopeiser http://vedovn.net/goxpage00000010.html
   #4
 1,062     Lindesnes     0

Jeg ville helt klart valgt en biopeis. Er godkjent som sekundær varmekilde og er også en ganske rimelig investering.


Er det noen som kan bekrefte dette?
Er det i såfall noen krav forbundet opp mot denne løsningen, fastmontering eller annet?
Signatur
   #5
 1,103     Oslo / Østfold     0
Biopeiser har vel vært i forumet flere ganger.  Så langt jeg husker var det en mye omtalt eksplosjon i en slik peis før jul. Husker ikke hvilke aviser, men mye omtale. Sier vel sitt når det ikke tillates oppbevart mer enn 5 liter bioetanol/ sprit i boligen.
   #6
 3,258     Akershus     0
To ferskinger i tråden som snakker varmt og biopeis  :D

Er mange tråder om biopeis, husker ikke feil om folk ble plaget med fukt og sviende øyne, altså bare tull og søppel.

Kanskje greit å fyre i for show of i 15 minutter før man må lufte ut.

Brenselsøkonomi finnes ikke ang. biopeis. Det blir dyrt hinnsides å fyre med.
Signatur

   #8
 1,103     Oslo / Østfold     2
Er nok biopeis det vises til. Vi som har levet et langt liv med stormkjøkken og spritbrenner i små fjelltelt har erfaring med branngassene. Tolle kan jo ta en halvliter rødsprit og brenne denne av i en blikkboks. Gir god indikasjon på hva man kan forvente av lukt og fuktighet ved en pipeløs biopeis. Høres fint ut når det reklameres for bioetanol (nesten eksotisk). Men det er jo bare rå sprit tilsatt diverse for å gjøre den udrikkelig. Hvor blir det av forbrenningsgassene fra tilsettingsstoffene? Begynner spriten å koke dannes damplommer i luften. Har selv i arbeidet opplevet spriteksplosjon flere ganger. Svært fasinerende, men ikke videre hyggelig å befinne seg i samme rom.

http://www.dinside.no/830288/saa-eksplosiv-er-spriten-til-biopeisen
   #9
 1,062     Lindesnes     0

Jeg ville helt klart valgt en biopeis. Er godkjent som sekundær varmekilde


Er det noen som kan bekrefte at dette er tilvfelle?
Har ikke serlig lyst på hverken ved, gass eller biopeis men noe er jeg jo nødt til å ha for godkjenningens skyld
Tenker da å anskaffe meg det rimeligste allternativet som sansynligvis er biopeis.
Signatur
   #10
 899     Bergen     0
1 kg Propan (LPG) inneholder 12,9 kWt. Hvis man f.eks.benytter en gasspeis 3 timer hver kveld, så holder dette til 15 kvelders fyring på halv effekt,med 11 kg gassflaske.

Man får altså ca 142 kW for omlag 200 kr dvs ca 1,40 pr kW